Politic Show: Cum se prefac PSD si PNL ca lupta cu plagiatorii din partid; Orban: Greu de crezut ca erau in sala cati alesi a numarat Zgonea. O depaseste pe Roberta Anastase; Catalin: Majorarea salariului minim va inchide firme si va creste somajul
Cum se prefac PSD si PNL ca lupta cu plagiatorii din partid. Cele doua mari partide nu-i vor scoate de pe listele electorale pe candidatii care au fost descoperiti de Universitati ca plagiatori, ci numai pe cei care au o hotarare judecatoreasca in acest sens. Insa sansele ca un plagiat sa fie confirmat de instanta sunt infime. PNL si PSD au adoptat la finalul saptamanii trecute coduri de integritate pentru candidatii la alegerile locale si parlamentare din 2016. Atat Decalogul PNL, cat si cel al PSD contin articole referitoare la o minima moralitate academica. Spre exemplu, liberalii, cei care au iesit primii cu un Cod de etica, spun ca un candidat PNL trebuie "sa nu fi fost dovedit prin decizie judecatoreasca definitiva ca a obtinut diplome sau alte titluri prin plagiat". Punctul opt din Codul de etica al social-democratilor arata ca partidul nu-i va sustine pe cei care "au obtinut lucrari, diplome sau alte titluri stiintifice prin plagiat sau furt intelectual dovedit prin hotarare judecatoreasca", anunta Adevarul.
Orban: Greu de crezut ca erau in sala cati alesi a numarat Zgonea. O depaseste pe Roberta Anastase. Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a declarat, marti, ca are dubii ca in sala erau 287 de parlamentari, la votul privind pensiile speciale ale alesilor, cati a numarat Valeriu Zgonea, insa precizeaza ca nu poate dovedi acest lucru, astfel incat PNL nu poate contesta votul. Ludovic Orban se refera la cele doua voturi date de plen - primul pentru modificarile aduse de Comisii si al doilea pentru lege in ansamblu. La primul vot, s-au exprimat prin vot aproximativ 310 parlamentari, in timp ce la al doilea vot s-au exprimat putin peste 290. Aceasta diferenta este greu de explicat, sustine Orban, in conditiile in care parlamentarii PNL, in numar de 90, nu au votat. "La votul final asupra legii ne-am ridicat din sala si am plecat, 90 de parlamentari PNL. In opinia mea este foarte greu de crezut ca, dupa ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, 2 impotriva si vreo 7 abtineri, puteau ramane in sala 287 de parlamentari dupa retragerea din sala a 80-90 de parlamentari ai PNL", a spus Orban, informeaza Gandul.
Luca Niculescu a primit aviz favorabil pentru postul de ambasador in Franta. Jurnalistul Luca Niculescu a primit, azi, aviz favorabil din partea comisiilor de politica externa ale Parlamentului pentru postul de ambasador al Romaniei in Franta. Luca Niculescu a spus, in timpul audierilor, ca relatia romano-franceza este foarte puternica si intensa si ca, in ultimii 26 de ani, toti presedintii francezi, cu exceptia lui Francois Hollande, au fost in Romania. Niculescu a mai spus ca va exista un "sezon cultural romanesc in Franta", un proiect de mare anvergura cu ocazia impinirii a 100 de ani de la Marea Unire, care "ar putea fi unul dintre punctele trecute in foaia de parcurs", informeaza Mediafax. De asemenea, Niculescu a amintit de importanta presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene din 2019 si a precizat ca dialogul politic dintre cele doua tari ar putea fi marcat in cotinuare de vizite politice la cel mai inalt nivel. Prima parte a anului 2016 ar fi cea mai buna pentru vizite la nivel inalt pentru ca apoi Romania si Franta intra intr-o perioada electorala, scrie EVZ.
Catalin Predoiu, PNL: Majorarea salariului minim va inchide firme si va creste somajul. Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte al PNL, cere Guvernului Ciolos sa nu cedeze la "santajul lui Dragnea" care cere majorarea salariului minim. Premierul din umbra al Partidului National Liberal explica de ce aceasta masura va duce la somaj in zonele defavorizate. Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte al PNL, face un apel catre premierul Dacian Ciolos sa reziste presiunii care vine dinspre PSD si pe care il asigura de tot sprijinul daca va decide sa nu majoreze salariul minim. "Pentru un pumn de voturi in plus, socialistii lui Dragnea sunt gata sa mai provoace o drama economica si sociala. Dle Ciolos, aratati-i usa dlui Dragnea cand va santajeaza si va vorbeste cum a facut-o in ultimele doua zile, nu va avea curaj sa va rastoarne guvernul, are alte probleme pe cap acum in propriul partid si nu vrea decat sa-si arate muschii politici pe care nu-i mai are. Dragnea face un joc mic, de bodega comunista, o cacealma cu doi septari. Dle Ciolos, stati de vorba cu capitalul privat autohton, cu IMM-urile, veti afla adevarul inaintea studiului de impact! Curaj, aveti sprijin", explica Predoiu pe pagina sa de facebook, anunta Adevarul.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Ajuns intr-un asemenea punct, omul trebue sa decida pe care dintre caile care se bifurca (i se deschid in fata) este optim sa continue drumul.
Decizia alegerii depinde de istetimea mintii lui, de flerul lui, de rezultatele experientelor prin care a trecut pana in acel punct, de jocul (voia) intamplarii, de circumstantele din acem moment si loc.
Omul alege o cale si, tot asa, dintr-un punct intr-altul, ajunge la punctul lui final.
Linia care uneste punctele de bifurcatie se pot uni cu o linie rosie, 'linia rosie' a vietii lui.
Se poate spune ca omul parcurge o evolutie piramidala., intre inceputul si sfarsitul lui.
Asemenea puncte de bifurcatie sunt parcurse in scoala, la seviciu, in societate, in viata de familie.
Se poate spune ca omul trece printr-o infinitate de puncte de bifurcatie, de diverse feluri.
Exista un punct de bifurcatie si acela in care omul se afla in super-market si trebue sa decida la care dintre variantele produsului pe care vrea sa il cumpere, sa se decida luand in considerare o serie de criterii specifice cazului.
Intr-o bifurcatie,omul se afla si inainte de a iesi din casa, la alegerea imbracamintei pe care o considera potrivita cu vremea, cu conditiile in care se va deplasa si in care va munci.
Exemplele acestea banale expilica infinitatea de bifurcatii, cu deciziile atasate acestora.
Intr-o familie in care barbatul aduce mai multi bani in casa, acesta isi aroga (mizerabil obocei!), dreptul de a decide cat din castig sa economiseasca pentru dezvotarea generala a nivelului economico-financiar al familieii si cat sa chetuiasca pentru intretinerea curenta a acesteia
Cand produce si acumuleaza in vederea dezvoltarii treptate (in functie de banii stransi), tatal 'presteaza' o 'politica de dreapta'.
Cu partea pe care o cheltueste pentru intretinerea curenta a familiei, el 'presteaza' o 'politica se stanga'.
Zgarcitii, exagereaza cu agonisirea,
Risipirorii sunt extremisti de stanga, topesc rapid castigul, raman la un nivel scazut de trai, nepunand de o parte bani pentru investitii ulterioare (de dezvoltare). Ajung sa se imprumute, din datorii, in datorii.
Exista si tati moderati, care acumuleaza rational si consuma rational o parte din acumulare, cu pasi rezonabil de mari/mici, alternativ., nu prea departe de linia de despartire (pozitia de la centru).
Ambele tipuri de tati au firul lor rosu, propriu fiecaruia, fir care le uneste numeroasele puncte de bifurcatie prin care isi trec viata.
In politica "mare", a unei tari, exista, de asemenea, doctrine de dreapta si de stanga, cu caracteristicile mentionate in cazul familiei. Situatia este exact aceeasi.