Culisele unui scandal: ce au de impartit PSD si ALDE Lansat pe piata ca un concurent al PNL, partidul lui Tariceanu pare sa fure din electoratul PSD. Liderii social-democrati il considera prea apropiat de Victor Ponta si iau in calcul debarcarea sa din fruntea Senatului. In schimb, relatia PSD cu UNPR pare sa functioneze mult mai bine. n ultimele zile, tensiunile dintre PSD si ALDE au escaladat. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, intrebat despre disputa avuta miercuri in Parlament cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, ca formatiunea acestuia a avut recent pozitii diferite de cele ale PSD, astfel incat este posibil ca alianta "in fapt sa nu mai existe", scrie Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Proiect PNL: Listele de candidati pentru alegeri, invalidate daca nu includ femei in proportie de 30% PNL depune, joi, la Parlament, legea cotelor de gen, care prevede ca listele de candidatii la alegerile locale si parlamentare sa includa 30% femei, Alina Gorghiu precizand ca l-a "tatonat"pe premierul Dacian Ciolos, care ar fi unul dintre sustinatorii propunerii, potrivit Mediafax. "Trebuie sa facem pasul sa depunem proiectul (...) astazi (joi-n.r.). Imbunatatiri oricum trebuie sa mai existe. Nu as vrea sa pierdem timpul, sa il depunem in februarie, pentru ca intre timp poate obtinem niste avize", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, in cadrul unei dezbaterii privind reprezentarea de gen, scrie Adevarul.

Quintus: Nu voi cere pensie speciala, ma rusineaza. Daca mi se atribuie, o refuz Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, sustine ca este impotriva pensiilor speciale pentru parlamentari, pe care le-a catalogat drept "sfidatoare". "Eu va spun ca daca cumva mi se atribuie o astfel de pensie o sa o refuz si daca se acorda la cerere nu voi face niciodata o asemenea cerere care sa ma rusineze", a spus politicianul. Seniorul liberal a declarat ca o astfel de initiativa il face sa se simta rusinat si ca, in prezent, nu cunoaste pe nimeni care sa fi facut ceea ce a facut el, adica sa ceara sa fie impozitat, anunta Gandul.

Predoiu a cerut "mana libera" la Bucuresti Dupa ce ratat functia de premier, care ii era promisa, Catalin Predoiu a cerut sa faca ce crede de cuviinta la conducerea organizatiei PNL Bucuresti. Presedintele PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, a cerut mana libera in gestionarea situatiei de la Capitala, o filiala deosebit de dificila, cu toate cele 6 sectoare, dar de la care conducerea partidului are mari pretentii, au precizat surse din PNL pentru EVZ. Predoiu a acceptat presedintia organizatiei dupa multe discutii, apreciind ca noua pozitie este o retrogradare, care il va indeparta de functia de premier pe care si-o dorea.

Gorghiu: Intre un pesedist si Tariceanu il prefer de o mie de ori pe Tariceanu Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, privind disputa dintre Dragnea si Tariceanu, ca intre un pesedist si Calin Popescu Tariceanu, il prefera pe acesta din urma la sefia Senatului, informeaza Romania Libera. "Acum, la cald, intre un pesedist si domnul Tariceanu il prefer pe domnul Tariceanu de o mie de ori ca lider al Senatului", a raspuns copresedintele PNL Alina Gorghiu, intrebata daca ar fi oportuna schimbarea lui Calin Popescu Tariceanu, de la conducerea Senatului, in contextul disputelor dintre acesta si presedintele PSD, Liviu Dragnea, care a spus ca alianta parlamentara cu ALDE s-ar putea sa nu mai existe.