Previziunile lui Traian Basescu pentru 2016. Fostul presedinte a raspuns intrebarilor "Evenimentului zilei" legate de cele mai importante evenimente si personaje ale anului Care a fost cel mai important eveniment al anului 2015? Traian Basescu: Cel mai important eveniment al anului 2015 a fost valul de migratie islamist in Europa, eveniment care a demonstrat fragilitatea unor institutii europene si care reprezinta accelerarea unui proces de islamizare a Uniunii Europene. Fenomenul va continua si in anul 2016, iar Romania trebuie sa apere traditiile, credinta crestina, cultura si istoria proprie si a Uniunii Europene. Cota de islamisti acceptati pe teritoriul Romaniei trebuie sa fie zero. "Un guvern marioneta"Cine credeti ca poate fi numit Personajul anului 2015 si de ce? Traian Basescu: Personajul anului in Romania a fost Victor Ponta care prin demisie a permis instalarea unui guvern marioneta, fara nici un fel de legitimitate rezultata din alegeri. In Europa, Personajul anului a fost Angela Merkel care prin deciziile sale in problema migratiei islamiste a afectat grav si pe termen lung securitatea cetatenilor europeni, dar si viitorul crestin al Europei. Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Seful Cancelariei Prezidentiale: Optiunea presedintelui ramane un Guvern de dreapta. Presedintele este un om de dreapta. Seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a declarat ca presedintele Klaus Iohannis este un om de dreapta care isi doreste un Guvern de dreapta dupa alegerile parlamentare de anul viitor. Mihalache a mai spus ca Guvernul Ciolos a fost o solutie de avarie. "Optiunea presedintelui ramane un Guvern de dreapta. Presedintele este un om de dreapta. Ne dorim un guvern politic al Dreptei, dar dupa alegeri", a spus Dan Mihalache, la Romania TV. Seful Cancelariei Prezidentiale a vorbit si despre desemnarea lui Dacian Ciolos in functia de premier. Guvernul Ciolos a fost o solutie de avarie. Presedintele Iohannis a avut dialoguri cu domnul Dacian Ciolos, a fost comisarul Romaniei, la momentul respectiv, presedintele gandea la o implicare a domnului Ciolos intr-un proiect politic, un proiect guvernamental", a mai spus Mihalache, anuntaAdevarul.

Surpriza din declaratia de avere a ministrului Curaj. Motivul pentru care si-a cumparat trei masini identice. Gandul face o analiza a "parcului auto" cu care se poate lauda Guvernul Ciolos. Masinile ministrilor tehnocrati variaza de la limuzine sport, la SUV-uri scumpe, dar contine si masini compacte ieftine. Cel mai interesant caz este cel al ministrului de la Educatie. Potrivit Gandul, Adrian Curaj si-a cumparat nu mai putin de trei masini Opel Corsa, model 2007. Cate una pentru el, sotia si fiica sa, achizitia "en-gros" avand insa o explicatie simpla. "Era o oferta buna si le-a luat", au spus cei de la biroul de presa. Modelul de Opel din 2007, detinut de Adrian Curaj in trei exemplare, valoreaza in prezent in jur de 3.000-4.000 de euro, iar pretul unui Opel Corsa nou pleaca de la 11.000-12.000 de euro (model mai nou decat cele detinute de ministru), informeazaStirileProtv.ro.

Ce spun parlamentarii cand nu-i aude nimeni. Politica in vacanta. O privire peste discutiile din Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, care-si desfasoara sedintele cu usile inchise, arata cat de haotica este activitatea de conducere a Parlamentului. In spatele usilor inchise, parlamentarii spun lucruri trasnite. Cele mai spumoase discutii au avut loc pe marginea procedurilor de ridicare a imunitatii. Cazul Udrea le-a dat cele mai mari batai de cap deputatilor din Biroul Permanent, care au fost pusi in incurcatura de avalansa de solicitari. "Deci, primul dosar care a venit este" Nu va suparati pe mine, daca eu inteleg ceva! (...). Nu stiu unde se afla in rapoartele facute, pentru ca nu scrie nimeni ce aprobam. Domnule Ciuca, ce am aprobat noi?", intreba, nedumerit, Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, intr- o sedinta din februarie. "Nu stiu ce este aici, dar stiu ca primul pe care l-am aprobat in urma cu o saptamana a fost inceperea urmaririi penale cu privire la anumite fapte in dosarul Bute", a spus Bogdan Ciuca, presedintele Comisiei Juridice. In fata acestor nedumeriri, liderul deputatilor PSD, Marin Neacsu are o idee: "Cred ca un sfert de ora este destul sa stam in sala, pentru ca, daca iesim trebuie sa si spunem ce am facut", scrieEVZ.

Cei mai bogati si cei mai saraci dintre tehnocrati. Printre cei mai instariti membri ai Guvernului Ciolos figureaza vicepremierul Costin Borc, urmat de ministrul Muncii, Cristina Palmer, si ministrul Societatii Informationale, Marius Raul Bostan, si vicepremierul Vasile Dincu. La polul opus sunt ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Ciprian Bucur, si ministrul delegat pentru Dialog Social, Violeta Alexandru. Cu exceptia Ralucai Pruna, ministru Justitiei, toti ceilalti membri ai Cabinetului Ciolos au depus, in ultimele doua saptamani, declaratiile de avere in care apar proprietatile detinute, colectiile de obiecte de arta, bijuterii, chiar si arme, dar si veniturile obtinute de partenerii sau partenerele de viata. "Adevarul" a consultat declaratiile de avere publicate de noii ministrii si va prezinta un top al celor mai instariti ministri din Guvernul Ciolos, dar si pe cei mai modesti dintre tehnocrati. Cea mai impresionanta declaratie de avere este a vicepremierului Costin Borc, detinatorul unei avutii de aproape doua milioane de euro. La polul opus se afla ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Ciprian Bucur, singurul membru al Guvernului care nu are niciun imobil, anuntaAdevarul.