Cum vrea Dragnea sa-i traga pe linie moarta pe oamenii de casa ai lui Ponta. Presedintele PSD Liviu Dragnea se opune unor noi candidaturi a presedintelui Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, si a primarului municipiului Targu-Jiu, Florin Carciumaru, la alegerile locale de la inceputul verii. Calinoiu si Carciumaru sunt doi dintre apropiatii fostului premier Victor Ponta, deputat si membru PSD de Gorj. resedintele PSD Liviu Dragnea le-a pus gand rau liderilor PSD din Gorj, Ion Calinoiu, presedintele Consiliului Judetean, si Florin Carciumaru, presedinte PSD Gorj si primar al municipiului Targu-Jiu. Dragnea nu mai vrea ca cei doi, proaspat reconfirmati la conducerea filialei PSD Gorj, sa-si reinnoiasca si mandatele la alegerile locale de la inceputul verii. Amicitia care ii leaga de fostul premier Victor Ponta, deputat si membru PSD de Gorj, este motivul pentru care Dragnea vrea sa le retraga sprijinulcelor doi lideri care conduc PSD Gorj. "Nu ca nu vor mai fi sustinuti. Ei au anuntat ca vor sa lase o generatie pe care au crescut-o acolo si sa iasa la bataie", explica surse social-democrate de la centru, scrieAdevarul.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

AEP: 18.272.623 - numarul alegatorilor din Registrul electoral la data de 4 ianuarie. Numarul total de cetateni cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral la data de 4 ianuarie este de 18.272.623, cu 5.025 mai putini fata de ultima informare publica transmisa de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), pe 3 decembrie 2015, cand numarul total al alegatorilor inregistrati era de 18.282.648. Potrivit unui comunicat remis marti Agerpres de AEP, diferentele apar ca urmare a operatiunilor curente efectuate de primari in Registrul electoral aferent unitatilor administrativ-teritoriale conduse de acestia. Registrul electoral este un sistem informatic national de inregistrare si actualizare a datelor de identificare a cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora la sectiile de votare. Este structurat pe judete, municipii, orase, comune, pentru cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara. Persoanele autorizate sa efectueze operatiuni in Registrul electoral cuprinzand cetatenii romani cu domiciliul sau resedinta in tara sunt primarii sau persoanele desemnate de catre primari, prin dispozitie, conform legii, anuntaEVZ.

"Tehnocratul" lui Ponta, care la prezidentiale ii facea pe romanii din diaspora agitatori, a mai supravietuit doua luni in Guvern. Actorul Bogdan Stanoevici a fost demis din functia de secretar de stat al Ministerului Culturii la aproape doua luni dupa ce Victor Ponta si-a depus mandatul de premier. El a declarat ca a aflat despre acest lucru de la un sofer al institutiei, exprimandu-si totodata dezamagirea fata de actiunea ministrului Vlad Alexandrescu. "Eram tehnocrat inainte sa vina tehnocratii", a mai spus Bogdan Stanoevici. "Eu am aflat de la sofer, pe 30 decembrie, venind la birou. Nu am avut nicio discutie cu ministrul. Cumva, ma asteptam sa se intample asta, desi eu nu fac parte din niciun partid", a declarat Bogdan Stanoevici, informeazaGandul.

Gabriel Oprea, sfarsitul unui animal politic de care ne-am temut prea tare. A crede ca plecarea lui Gabriel Oprea de la guvernare si iesirea sa din prim planul politicii s-au datorat unei nefericite intamplari - tragedia din clubul Colectiv - este o judecata simplista. Ridicat din neant, fara sa se fi remarcat ca un elev eminent, plimbat o vreme prin esalonul doi al politicii, folosit ca un plasture prin tot felul de guverne care stateau sa plesneaca in lipsa unei majoritati confortabile, Gabriel Oprea isi incheie cariera politica pentru ca a acumulat un numar de vulnerabilitati atat de mare incat nici o conjuctura politica, oricat de nefericita, nu il mai poate resapa. Sa nu uitam ca Oprea a fost ministru de Interne timp de aproape doi ani si ministrul al Apararii Nationale pentru doi ani si jumatate in guverne conduse de Victor Ponta, respectiv Emil Boc, rivali de moarte in politica. Din acest moment, doar un miracol sau un caz de amnezie colectiva a populatiei i-ar mai putea aduce presedintelui UNPR o functie la varf in politica. Judecand cu mintea limpede de azi, ne putem da seama ca si in momentele din toamna anului trecut, cand Victor Ponta parea dus de la guvern, domnul Gabriel Oprea era la fel de departe de functia de premier la care visa cu ochii deschisi precum este si astazi, scrieRomania Libera.

Ce jocuri se fac in Parlament pentru mazilirea lui Tariceanu. Liviu Dragnea incearca sa-l schimbe din fruntea Senatului pe Calin Popescu Tariceanu, pentru ca il considera omul lui Victor Ponta. Totusi, unii senatori PSD il sustin in continuare pe seful ALDE, pe motiv ca este singurul lider politic care le tine partea in fata procurorilor DNA. Al doilea om in stat, Calin Popescu Tariceanu, sparge linistea de inceput de an in PSD. Pe de o parte, unii lideri social-democrati sustin ca zilele lui Tariceanu in fruntea Senatului sunt numarate. "S-a vorbit in partid sa-i retragem sprijinul lui Tariceanu, pentru ca nu mai putem continua sa ne pacalim. Oficial, noi si ALDE suntem inca in coalitie. Insa uitati-va ce declaratii da Tariceanu. El deja a intrat in campanie, foarte bine, dar sa nu o faca pe spatele nostru. Sa se prezinte ca lider al ALDE, nu ca presedinte al Senatului. Avem si noi oameni in partid care merita aceasta functie", au declarat surse din PSD. Unul dintre oamenii care "merita functia" este senatorul Ioan Chelaru, unul dintre cei mai experimentati senatori PSD, anuntaAdevarul.