Cum a incercat Senatul sa-i salveze pe primarii condamnati cu suspendare In ultima sedinta de anul trecut, Parlamentul a adoptat un proiect de lege care prevede ca primarii, consilierii locali si consilierii judeteni isi pierd mandatul numai daca au fost condamnati la inchisoare cu executare, nu si la inchisoare cu suspendare. Presedintele Klaus Iohannis a intors legea in Parlament, pe motiv ca afecteaza lupta anticoruptie. Inainte de intra in vacanta de iarna, parlamentarii au incercat sa le faca un cadou alesilor locali cu probleme penale. Pe 21 decembrie, Senatul a adoptat, in calitate de camera decizionala, un proiect de modificare a legii privind statutul alesilor locali. Mai exact, de modificare a articolelor referitoare la pierderea mandatelor, integral pe Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Seful cancelariei prezidentiale, atac dur la Ponta: ''Trece de limita bunului simt'' Seful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a lansat, duminica, pe Facebook, un atac dur la adresa fostului premier Victor Ponta, afirmand ca, in privinta comentariilor acestuia despre situatia din Republica Moldova, are o atitudine ipocrita "care trece de limita bunului simt". "Sa vorbeasca cu partenerii lui politici din Republica Moldova, sa ii sfatuiasca sa nu destrame coalitia de guvernare. Sa-i intrebe de ce era nevoie ca Guvernul Strelet sa fie inlocuit... Sa-i indemne la prudenta si sa-i descurajeze pe prietenii sai, cu care are atatea poze, in dorintele de a acapara toata puterea politica in statul vecin. Victor Viorel Ponta stie foarte bine realitatile politice din Republica Moldova si tocmai de aceea atitudinea sa este de o ipocrizie care trece de limita bunului simt", scrie Dan Mihalache, conform Gandul.

Interviu cu Traian Basescu: Pentru Romania este vital ca la Chisinau sa vina un guvern pro Vest, nu pro Moscova Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, considera ca actuala conducere a Romaniei greseste cand nu reactioneaza fata de lupta politica de la Chisinau, deoarece tara noastra poate pierde astfel numeroasele investitii, mai ales umane, pe care le-a facut la stanga Prutului. Traian Basescu arata, intr-un interviu pentru Romania Libera ca presedintele Republicii Moldova incearca sa evite acum alegerile anticipate, care ar fi dezastruoase pentru fortele pro-europene, afectate de scandalul miliardului de dolari disparut din bancile moldovenesti. Moldova risca sa se indrepte tot mai mult spre Moscova.

Dragnea explica de ce ar putea fi schimbat Tariceanu de la conducerea Senatului Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Antena 3, ca exista nemultumiri in partid cu privire la Calin Popescu Tariceanu, unii colegi acuzand ca acesta ar negocia "pe ascuns" cu PNL, iar situatia acestuia la sefia Senatului va fi discuata de PSD la finalul lunii ianuarie. Solicitat sa comenteze motivele pentru care PSD vrea sa il schimbe din functie pe Tariceanu, Dragnea a negat ca se poarta discutii in acest moment cu privire la "debarcarea" sefului Senatului, insa a recunoscut ca exista nemultumiri, anunta Evenimentul Zilei.

Tehnocratii lui Ciolos au primit case de la stat Doi dintre demnitari aveau deja cate o alta locuinta in Capitala, dar ar fi primit cate un apartament de la RA-APPS din motive de siguranta si protectie. RA-APPS a atribuit la inceputul anului, din fondul locativ administrat, locuinte pentru unii ministrii si secretrari de stat din Cabinetul Ciolos, desi unii dintre ei, potrivit declaratiilor de avere, detin locuinte in Bucuresti. Legea permite o astfel de situatie exceptionala numai "din motive de siguranta si protectie". Pe lista ministrilor din guvernul Ciolos care beneficiaza de locuinte de la stat se afla Patriciu Achimas-Cadariu, ministrul Sanatatii. Acesta a primit un apartament de 146,56 mp la care chiria este de 1.489 lei. Ministrului Mediului, Cristiana Palmer, i s-a alocat o locuinta de 143,10 mp, iar chiria este stabilita la 2.290 lei. Ciprian Bucur, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, beneficiaza de un apartament de serviciu de 120,02 mp, chiria fiind de 898 lei, informeaza Romania Libera.