Cele mai importante declaratii ale fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu Cele mai importante declaratii ale fostului presedinte: Despre Miscarea Populara si candidatura la primariile Capitalei: Vreau sa construiesc un partid care nu trecut prin avatarele tranzitiilor, un partid nou; Despre candidatul de la Bihor: Nu poti sa mergi cu astfel de candidati, a fost retrasa candidatura. Este un om de exceptie, dar a avut acest ghinion; Despre candidatul de Timisoara: Omul acesta ne-a spus si nu candideaza. Doar a intrat in partid. Despre Dacian Ciolos: Ciolos a luat decizia corecta; Lui Ciolos nu i-a fost teama de modificarea legii alegerilor, integral pe EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Liberalii combat birocratia cu o institutie noua si inutila. Ce spun specialistii despre Legea privind activitatea de preventie in sanatate Pacientii bolnavi ar putea sa-si plateasca singuri tratamentul daca, anterior imbolnavirii, nu au participat la programe de preventie. Ideea apartine PNL, care a initiat un proiect de lege ce urmareste infiintarea unei noi Agentii, o structura politizata, finantata de la bugetul de stat. Medicii desfiinteaza initiativa semnata inclusiv de Alina Gorghiu. Parlamentarii PNL vor ca odata cu adoptarea proiectului de lege pentru preventie in sanatate, romanii sa beneficieze gratuit de consultatii care sa ajute la prevenirea si depistarea timpurie a bolilor, dar si de tratamente gratuite pentru pacienti care se afla inca in primele stadii ale unei boli, anunta Adevarul.

S-a dat startul transferurilor de la PSD la PNL. Primar: "Hai, lasati-ma cu doctrina! E pe naiba! La rural iese cu ciomagul si zice: Bai, ce cauti la mine, ca n-ai facut nimic?" Cu partidul plecat de la guvernare, lui Liviu Dragnea nu-i mai ies la socoteala primarii, cu doar patru luni inainte de alegerile locale. Sezonul transferurilor este in toi, iar Valcea este unul dintre judetelele in care PSD a fost lovit de valul de plecari. "Sunt oameni, primari cu state vechi care pleaca dupa mandate intregi de primar PSD. Dupa 20-25 de ani de membru de partid, e ceva, se intampla ceva", a declarat, pentru Gandul, primarul comunei Dragoesti, Gheorghe Melente, pesedist la ordonanta care revine acum la "matca liberala".

Sute de proiecte la Ministerul Transporturilor, ramase pe hartie intre 2007 si 2015 Ministerul Transporturilor a preluat organismul intermediar care va permite o gestionare mai buna a fondurilor europene, elaborarea hotararii de guvern fiind "pe ultima suta de metri", in conditiile in care institutia si-a asumat un portofoliu de proiecte prioritare, importante pentru infrastructura Romaniei, a anuntat ministrul de resort, Dan Costescu. "Ne-am asumat o reorganizare a ministerului pentru a fi intr-o masura mai mare pregatit sa preia proiectele si sa le implementeze intr-un ritm mai rapid, pentru a dezvolta infrastructura tarii. In acest sens, deja s-a preluat organismul intermediar, care ne va permite sa gestionam mai bine fondurile europene. Evident ca noi avem cateva sute de proiecte in portofoliu", a declarat Dan Costescu, conform Agerpres, scrie Romania Libera.

Dragnea ia in calcul sa "atace" Capitala cu Negoita Relatiile dintre presedintele PSD si primarul Sectorului 3, redutabili adversari politici, s-ar putea calma. Daca Negoita va castiga in Bucuresti, victoria va fi si a lui Dragnea, daca pierde, acesta il va putea "executa" lesne. Prezumtiva candidatura a senatoarei PSD Gabriela Vranceanu Firea la Primaria Bucurestiului se transforma, pe zi ce trece, intr-un simplu balon de sapun, in timp ce, potrivit surselor noastre, din planurile lui Liviu Dragnea pentru Capitala face parte, actualmente, inclusiv edilul Sectorului 3, Robert Negoita, aflat inca intr-o disidenta enigmatica, scrie EVZ.