Alina Gorghiu: Daca Legea defaimarii va fi adoptata, o vom ataca la CCR. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, azi, pentru Mediafax, ca liberalii vor respinge in plen Legea defaimarii, initiata de liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmand ca daca propunerea va trece de plenul Camerei Deputatilor, PNL o va contesta la CCR. ''O sa ne opunem in plen (Legii defaimarii-n.r.), asa cum ne-am opus si in Comisia juridica. In eventualitatea in care proiectul de lege va fi adoptat in Plenul Camerei Deputatilor vom ataca legea la CCR'', a declarat, pentru Mediafax, copresedintele PNL Alina Gorghiu. Deputatii din Comisia Juridica si din Comisia pentru Drepturile Omului au adoptat, marti, ''Legea defaimarii'', initiata de liderul PSD, Liviu Dragnea, marind la propunerea presedintelui PSD cuantumul amenzilor pana la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunitati, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cifrele vorbesc. De ce vrea PSD alegeri intr-un singur tur. Organizatia Expert Forum arata ca social-democratii sunt marii beneficiari ai alegerii primarilor intr-un singur tur, dupa ce acestia au profitat din plin de ordonanta care permitea alesilor sa-si schimbe partidul fara a-si pierde mandatul. PSD a racolat 350 de primari, iar scrutinul intr-un singur tur le asigura fara griji un nou mandat O analiza a ONG-ului ExpertForum(EFOR) ne arata de ce tine PSD cu dintii sa nu fie modificata legislatia electorala. Pe scurt, e vorba de un calcul politic facut cu sange rece, care arata ca social-democratii au in acest moment cu aproape 600 de primari mai mult decat PNL, marele rival electoral. Iar acest ecart poate fi pastrat numai daca alegerile vor fi organizate intr-un singur tur de scurtin, pentru ca primarul in functie are cele mai mari sanse sa-si conserve mandatul, anuntaAdevarul.

Liviu Dragnea il cheama pe Victor Ponta la lupta, in PSD. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a invitat miercuri, de la tribuna Consiliului National al partidului, pe fostul lider Victor Ponta sa vina alaturi de el in acest an electoral important. "Urmeaza un an electoral foarte important si trebuie sa aducem in prima linie toate fortele importante ale partidului nostru, iar Victor Ponta este fara nicio indoiala una dintre cele mai importante forte ale partidului nostru si o stiu foarte bine si adversarii nostri care au incercat sa ne dezbine si nu au reusit. Il invit pe Victor sa vina alaturi de noi in acest an electoral, la fel cum eu am stat alaturi de el in toti anii in care a condus acest partid", a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres. El a sustinut ca PSD a rezistat si rezista in continuare "la toate incercarile adversarilor politici, nu putine", infomeazaRomania Libera.

Gabriela Firea: Voi face o echipa unita cu Robert Negoita pentru cetatenii din Bucuresti si Ilfov. Presedintele interimar al PSD Bucuresti, Gabriela Firea, a declarat marti ca va face o echipa unita cu Robert Negoita, ales la CExN al partidului in functia de secretar regional pe Bucuresti - Ilfov. "As vrea sa le multumesc colegilor mei din CExN pentru votul de astazi, in special dlui presedinte Liviu Dragnea pentru incredere. Dar as vrea sa fac o mentiune speciala fata de Robert Negoita, presedintele pana acum al PSD Bucuresti, care a anuntat in cadrul CExN propunerea ca eu sa devin presedinte interimar al PSD Bucuresti. Ii multumesc pentru aceasta incredere, ii garantez ca impreuna cu domnia sa (...) vom fi o echipa unita si vom face in asa fel incat tensiunile dintre unii colegi sa dispara, sa muncim impreuna in folosul cetatenilor din Bucuresti si din Ilfov. Sunt absolut convinsa ca bucurestenii si ilfovenii au nevoie de oameni responsabili, de oameni care sa le faca viata mai buna, sa nu mai fie poluare atat de mare, sa nu mai fie un trafic infernal si tot ce au nevoie acesti cetateni sa fie rezolvat atat la sectoare, cat si la Primaria Municipiului Bucuresti", a afirmat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului, la finalul reuniunii CExN al PSD, scrieAgerpres.

Sondaj: Romanii il vor presedinte pe Vlad Tepes. Castigatorul unor alegeri prezidentiale ipotetice, la care ar participa lideri istorici, ar fi Vlad Tepes, care domina clar clasamentul. Nu mai putin de 35% dintre romani l-ar alege pe Vlad Tepes, prin comparatie cu 21% care l-ar vota pe Cuza, 18% care l-ar vota pe Stefan Cel Mare si 9% care l-ar vota pe Mihai Viteazu. Dupa acestia, in top se mai afla, in ordine descrescatoare, Constantin Brancoveanu, Decebal si Tudor Vladimirescu, scrie infopolitic.ro Potrivit unui sondaj CSCI, romanii l-ar vota in functia de presedinte pe Vlad Tepes, daca la alegerile prezidentiale ar candida personaje istorice. In topul preferintelor romanilor se afla, cu 35 de procente, Vlad Tepes, urmat de Alexandru Ioan Cuza, cu 21%, si Stefan Cel Mare, cu 18%, anuntaEVZ.