Madalin Voicu: Voi nu vreti sa ma intelegeti. Nu stiti prin ce am trecut eu. Deputatul Madalin Voicu a rugat jurnalistii sa nu ii mai solicite declaratii cu privire la dosarul in care este cercetat de DNA, precizand ca nu mai doreste sa comenteze despre Justitie in public. "Am promis ca nu mai vorbesc despre acest caz si, in general, nu mai vorbesc despre Justitie in public. (...) Voi nu vreti sa ma intelegeti. Nu stiti prin ce am trecut eu si atunci probabil ca voi facandu-va meseria credeti ca am cum sa va umplu spatiul. Va multumesc mult. Va rog sa ma intelegeti", a declarat Voicu, la Palatul Parlamentului. Acesta a mai adaugat si ca nu a mai vorbit cu Nicolae Paun, anchetat in acelasi dosar. Madalin Voicu este pus sub acuzatia de trafic de influenta, spalare de bani si fals in declaratii, toate in forma continuata, iar procurorul-sef al DNA, Laura Kodruta Kovesi a cerut miercurea trecuta sesizarea presedintelui Camerei Deputatilor in vederea incuviintarii retinerii si arestarii preventive a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook dupa ce a luat apararea Antenei 3. Presedintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat pe pagina de Facebook, dupa ce miercuri seara a declarat ca cei de la la ANAF au avut o "abordarea heirupista"atunci cand le-au cerut celor de la Antena 3 sa evacueze sediul confiscat de stat in urma unei decizii judecatoresti. Utilizatorii de Facebook au luat cu asalt pagina de facebook a presedintelui, criticandu-l pentru declaratia referitoara la cazul Antenei 3. "In primul rand, cred ca libertatea de exprimare in media nu poate fi suprimata pentru banale motive administrative. In al doilea rand, aceasta abordare heirupista a ANAF mi se pare cel putin nepotrivita, daca nu discutabila", a declarat presedintele, vorbe care au starnit furia internautilor, anuntaAdevarul.

Un preot cere voie de la BOR ca sa candideze la Primarie din partea PNL Falticeni. Organizatia PNL Falticeni a decis, miercuri seara, sa propuna candidatura preotului Liviu Mihaila pentru functia de primar al municipiului in locul candidatului validat, Gheorghe Aldea, care este si lider al organizatiei, transmite corespondentul Mediafax. Presedintele PNL Falticeni, Gheorghe Aldea, a declarat ca preotul Liviu Mihaila nu a fost membru PNL pana acum si ca vine din societatea civila. El a adaugat ca nu cunoaste canoanele BOR privind candidatura preotilor, dar ca a inteles ca preotul Mihaila va obtine o dispensa pentru a candida. Pana miercuri, candidatul validat al PNL pentru functia de primar al municipiului Falticeni fusese Gheorghe Aldea. Preotul Liviu Mihaila este presedinte al Asociatiei "Falticeni cultural", care, in ultimii ani, a organizat actiuni precum Festivalul International de Creatie si Interpretare "Grigore Vasiliu Birlic" si Festivalul de Folk din Falticeni, precum si alte manifestari culturale, informeazaGandul.

PNL propune un document politic privind Republica Moldova. PNL propune un document politic privind Republica Moldova, asumat de clasa politica si societatea civila, care sa asigure continuitatea politicilor privind tara vecina si crearea unui context favorabil bunastarii cetatenilor de peste Prut, a declarat, miercuri, senatorul PNL Viorel Badea. ''Este un document politic de pozitie al PNL fata de modul in care noi intelegem sa relationam cu realitatile din Republica Moldova, un document structurat pe mai multe domenii. Este un document pe care intentionam sa-l supunem atentiei celorlalte partide politice, Presedintiei Romaniei si, bineinteles, societatii civile. Ne intereseaza ca in cel mai scurt timp sa avem posibilitatea sa oferim o imagine unitara a politicii romanesti in ceea ce priveste chestiunea basarabeana. (...) Vrem sa venim cu o abordare unitara, o abordare care sa asigure continuitate politicilor statului roman vizavi de Republica Moldova si, mai cu seama, modului in care statul roman se implica in protejarea cetatenilor nostri din Republica Moldova si, de asemenea, in crearea unui context favorabil bunastarii cetatenilor Republicii Moldova", a declarat liberalul Viorel Badea, intr-o conferinta de presa, scrieMediafax.

Basescu: SRI, singura beneficiara a legii defaimarii. Slava Domnului ca nu a trecut. Presedintele Miscarii Populare, Traian Basescu, fost sef al statului, spune ca legea initiata de Liviu Dragnea ar fi avut ca beneficiar intarirea SRI, singura institutie a statului roman capabila sa supravegheze domeniul IT. "Slava Domnului, a fost retrimisa inapoi. Am fost adversarul ei. (...) Nu este necesara, avem legislatie care blocheaza si atitudinile de tip fascist si declaratiile antisemite - eu insumi am fost subiect CNCD, am fost si sanctionat", a declarat Traian Basescu. El a spus ca in Romania exista o singura structura care ar fi fost capabila sa supravegheze domeniul IT, anuntaEVZ.