Semirazgandirea lui Iohannis: prea putin, prea vag. Ce spun specialistii de reactia presedintelui A doua reactie a presedintelui in cazul Antenelor, desi a fost necesara, nu a fost si suficienta. Specialistii in comunicare politica arata ca declaratia lui Klaus Iohannis e inca prea vaga, iar din ea nu se intelege ca ar fi inteles exact natura conflictului pe care l-a comentat. Presedintele Klaus Iohan-nis a revenit, sambata dimineata, cu un mesaj in care a precizat ca nu ia apararea nimanui in fata legii, cu atat mai mult celor din trustul Intact. Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care declaratia data miercuri de acesta in cazul evacuarii sediului Antenelor fusese taxata dur de fanii virtuali, integral pe Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Basescu i-a dat replica lui Dan Voiculescu: "A primit un dos de palma peste gurita. Este un om care si-a turnat rudele la Securitate." "Eu nu am avut un conflict cu Voiculescu. Firul cred ca s-a rupt in 2006 cand a inteles ca nu poate manipula numiri prin justitie. El voia sa fie consultat sa se ia aprobari de la el. Sigur ca a primit un dos de palma peste gurita... Avea alte metode. Isi avea oameni in guvern, oameni peste tot. Furia lui a fost legata de reticenta mea de a-i pune oameni pe undeva si Monica Macovei. Macovei i s-a parut intotdeauna prea mica. Va dau cuvantul de onoare ca niciodata n-am avut intentia sa ma bat cu el. Am avut bataliile la referendum. El ma ataca in fiecare seara. Asta e un om care si-a turnat rudele la Securitate. Ma uitam cu salariatii lu... le-a imprmutat bani ca sa-i aiba la chei. Pe mine nu a reusit sa ma foloseasca", a spus Basescu, anunta EVZ.

PSD cere demisia ministrului Sanatatii prin motiunea simpla "Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Si frustrat! Si nevaccinat!" Liderii PSD au finalizat textul motiunii simple "Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Si frustrat! Si nevaccinat!", care va fi depusa impotriva ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, documentul urmand sa fie discutat, marti, in cadrul sedintei Biroului Permanent National al PSD Conform draftului motiunii, obtinut de MEDIAFAX, PSD ii cere ministrului Sanatatii sa isi dea demisia, pentru ca a demonstrat ca nu este capabil sa gestioneze o criza precum cea care a izbucnit la Arges, scrie Gandul.

Cum foloseste Dragnea in favoarea sa majoritatea parlamentara Coalitia PSD-UNPR-ALDE s-a destramat, aparent, in momentul demisiei lui Victor Ponta de la Palatul Victoria din 4 noiembrie anul trecut. Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost cel care a anuntat demisia premierului, invocand refuzul aliatilor de la UNPR de a parasi guvernarea. Teza a fost pastrata o vreme. "Guvernul Ponta ar fi fost si astazi la Palatul Victoria daca Gabriel Oprea si-ar fi dat demisia dupa drama din Colectiv!", avea sa afirme Liviu Dragnea, la cateva saptamani dupa demisia fostului prim-ministru. La scurt timp, social-democratii au intrat in conflict si cu ALDE, dupa contre intre Liviu Dragnea si copresedintele acestei formatiuni, Calin Popescu Tariceanu, pe tema bugetului de stat pe 2016. In aceste conditii, Dragnea a inceput sa ia in calcul schimbarea lui Tariceanu din fruntea Senatului, scrie Romania Libera.

Traian Basescu a explicat declaratia cu "abordarea heirupista" data de Iohannis in cazul ANAF-trustul Intact: "Teama de Voiculescu." "Miza este una singura. Sa nu fii tocat de Antene. Oamenii politici au fost penibili. Nu stiau cum sa acuze mai tare aplicarea legii. In cazul lui Iohannis au fost mai multe componente. A fost componenta Mihalache, care a fost surprins in anturajul lui Gadea. Un alt element este propria situatie a lui Iohannis. Si dansul poate fi executat. Pe la sfarsitul anilor 90, daca va uitati in presa vremii, am pierdut o locuinta in prima instanta, nu am mai asteptat si le-am predat cheile. A treia componenta este teama de Voiculescu. Teama este de trustul media pe care il controleaza. Klaus Iohannis nu este pregatit pentru un astfel de tratament. Eu nu ma sperii de vorbe dupa ce am infruntat atatea pe mare. Klaus Iohannis nu ma bate nici la fizica. Klaus Iohannis a avut un comportament de sluga fata de Voiculescu.", a spus Traian Basescu, conform EVZ.