Nu dati tara pe mana lui Dragnea Cu un non-candidat PNL la primaria Bucurestiului in persoana lui Ludovic Orban si scrutin intr-un singur tur, alegerile locale de anul acesta sunt ca si adjudecate de PSD, ceea ce plaseaza partidul condus de Liviu Dragnea in pozitia de favorit si la alegerile parlamentare din toamna. Ne vom afla in situatia in care dupa falimentul politic si moral al USL si al lui Ponta, Romania sa fie condusa din nou de un PSD croit dupa chipul corupt al liderului sau dar relegitimat la urne. Acum, Klaus Iohannis si PNL sunt pe cale sa repete aceeasi greseala. Din ratiuni meschine care tin de interese personale si de grup, PNL si Iohannis sunt pe cale sa faca din nou tara cadou acestui partid antieuropean si antidemocratic si liderului sau, Liviu Dragnea, a carui viziune politica include inscrierea in piatra Constitutionala a regimului baronilor de partid, si torpilarea libertatilor individuale fundamentale prin recunoasterea legala a drepturilor "grupurilor sociale", integral pe Romania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

De ce sunt neconstitutionale pensiile nesimtite pentru primari. Mai exista o sansa pentru alesii locali, dar ar fi fatala pentru buget Curtea Constitutionala a lovit exact in temelia legii pensiilor speciale pentru alesii locali, argumentand ca cei care au optat pentru o cariera politica n-au statut special, deci nu trebuie neaparat sa beneficieze de un cadou financiar din partea statului. Totusi, CCR lasa o portita Parlamentului sa ofere privilegii, desi ar insemna o puternica lovitura pentru bugetul de stat. Curtea Constitutionala (CCR) a motivat, dupa mai bine de o luna, decizia prin care a declarat neconstitutionala legea pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consilii judetene. Magistratii CCR, in unanimitate, au desfiintat chiar fundamentul legii, scrie Adevarul.

Ponta ironizeaza PNL si candidatul Orban: ''Eu zic sa faca alegerile din 10 tururi'' Fostul premier Victor Ponta a comentat ironic, pe pagina sa de Facebook, decizia PNL de a-l pune candidat la Primaria Capitalei pe Ludovic Orban. ''Da, iata ca PNL a inteles mesajul strazii si a pus candidat la Bucuresti un politician nou si fara pete, un tanar imaculat!!! Pai Busoi era cam de 10 ori mai bun! Eu zic sa faca alegerile din 10 tururi!", a scris fostul premier pe Facebook, anunta Gandul.

Peste 2,2 milioane de semnaturi pentru schimbarea Constitutiei: "Barbat si Femeie" in loc de "Soti" Campania de revizuire a art. 48, alin. 1 din Constitutie a inceput legal pe 25 noiembrie 2015, odata cu publicarea initiativei in Monuitorul Oficial si, potrivit legii, are o durata de sase luni. La jumatatea perioadei, Coalitia pentru Familie a anuntat ca a depasit 2,2 milioane de semnaturi stranse si continua actiunea. Pentru ca o initiativa de modificare a Constitutiei sa fie valida este nevoie de 500.000 de semnaturi din minimum jumatate dintre judetele tarii, cu cel putin 20.000 de semnaturi de judet, scrie EVZ.

Romanii nu mai pot afla cum voteaza parlamentarii Majoritatea PSD-UNPR-ALDE din Camera Deputatilor a luat doua decizii cu impact major, saptamana trecuta, asupra situatiei din Legislativ: suspendarea votului electronic si revotarea unor legi deja votate. Acestea au fost mai putin comentate, fiind acoperite de alte evenimente, dar au inceput deja sa produca efecte. Astfel, potrivit sintezei saptamanale a Camerei Deputatilor, in sedinta de plen de miercuri au fost aprobate noua proiecte de legi. In premiera insa, listingul de vot nu mai poate fi consultat pe site-ul Camerei Deputatilor, iar opinia publica nu poate sti cum a votat un anume deputat, informeaza Romania Libera.