Candidatii isi fac deja campanie. Nicio lege nu le interzice! Desi nu au fost inca desemnati candidati, unii politicieni au furat startul campaniei electorale si se promoveaza masiv. Ei isi permit asta, deoarece AEP nu-i poate impiedica si nu exista sanctiuni legale. Orasele sunt deja impanzite cu materiale electorale, dar, in urmatoarele trei luni, promovarea candidatilor va exploda Unii candidati in alegerile locale vor sa fure startul si au inceput deja sa impanzeasca orasele cu bannere si sa distribuie materiale publicitare. Teoretic, campania incepe cu o luna inainte de data alegerilor, stabilita la 5 iunie. Pentru ca nu exista o lege care sa-i sanctioneze, aspirantii la functiile locale se confrunta deja in afise si bannere. Cetatenii indignati, dar si adversarii politici au inceput deja sa bombardeze Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) si sa trimita fotografii cu materialele electorale, insa aceasta institutie nu are multe instrumente legale la indemana. Un competitor pentru functia de primar al Capitalei poate cheltui echivalentul a 35.000 de euro pentru luna de campanie, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum vrea PNL sa salveze academia de impostura a lui Gabriel Oprea. Patru parlamentari PNL au initiat un proiect de lege prin care vor sa aduca sub control parlamentar Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), o fabrica de diplome creata de Gabriel Oprea special pentru politicieni. Potrivit legii, academicienii lui Oprea vor tine cursuri de "perfectionare" pentru parlamentari, cursuri platite de la bugetul de stat Propunerea legislativa semnata de patru parlamentari PNL are ca scop modificarea Legii de functionare a Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale (ASSN), institutie fondata de Gabriel Oprea in urma cu trei ani, cu dedicatie pentru politicieni sau persoane care se invart in anturajul acestora. Altfel spus, o "fabrica" ce ofera prestigiu academic, nicidecum cercetare, anuntaAdevarul.

Deputatii PSD ar putea vota impotriva Legii darii in plata. Cum justifica Dragnea. Partidul Social Democrat analizeaza un eventual risc de neconstitutionalitate a textului Legii darii in plata, in forma deja adoptata de senatori, a declarat marti presedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres. "Dupa votul din Senat, am discutat cu colegii din Camera Deputatilor, din grup, sa analizam cu atentie un potential risc de neconstitutionalitate pentru plafonul introdus la Senat. Noi ne mentinem obiectivul ca aceasta lege sa aiba ca principala tinta romanii care au contractat credite pentru a avea o locuinta, una singura, nu cei care au facut din asta afacere - nu inseamna ca e ilegala - dar nu vrem ca o asemenea lege sa-i ajute. Sunt relatii comerciale si nu poate fi scopul acestei legi. Deci analizam acest lucru si, in functie de asta, vom decide si vom da si votul nostru", a declarat Liviu Dragnea, la sediul central al PSD. Parlamentarii PSD ar urma sa voteze, in Camera Deputatilor, pe baza acestei analize. Dragnea a aratat ca nu exclude sa apara modificari in textul legii, la Camera Deputatilor, informeazaRomania Libera.

Candidatul PNL la Primaria Craiova vinde functii membrilor de partid: 500 lei un loc in Consiliul Local. Candidatul PNL la Primaria Craiovei, fostul fotbalist Pavel Badea ii conditioneaza pe cei care vor sa ocupe un post de conilier in cadrul institutiei la plata unei cotizatii in valoare de 500 de lei pe luna. "Pentru a fi consilier (n.red-la Primaria Craiova) este imperativ necesar sa avem o contributie nu numai de munca, ci si financiar. O suma de 500 lei cred ca este o suma de bun simt pentru a confirma pe cineva care vrea cu adevarat sa intre in aceasta competitie. Avem o lista de 67 de oameni care si-au exprimat intentia sa participe la consilieri si inca vreo 15 care mi-au spus acum, in ultimele zile ca vor si dansii. Competitia este deschisa. Va rog, cei care doriti, puneti mana si veniti cu aceasta contributie pentru a intra in competitie. Pentru ca altfel, eu care sunt presedinte nu pot sa fac o departajare pentru dumneavoastra", a declarat candidatul PNL la Primaria Craiovei, fostul fotbalist Pavel Badea, la o intalnire cu lideri ai PNL Craiova, conform unei inregistrari data publicitatii de Jurnalul Olteniei si confirmata de conducerea filialei. Purtatorul de cuvant al PNL Craiova, Lucian Prejbeanu, a mentionat ca legea permite cererea unor asemenea contizatii atata vreme cat acestea sunt inregistrate in contabilitate, scrieEVZ.

Raluca Pruna: Am o afiliere de idei cu Monica Macovei, dar nu sprijin politic niciun partid politic. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a reactionat, marti, dupa ce liderii PSD si PNL au acuzat-o ca se implica politic prin pozitia fata de scaderea pragului electoral si a spus ca, in ciuda unei afilieri "de idei" cu Monica Macovei, nu sprijina politic niciun partid. "Am spus, nu ma ascund. Am lucrat cu Monica Macovei si, sa spunem asa, am o afiliere de idei cu Monica Macovei. Insa eu, aici, nu am acceptat acest post ca sa sprijin pe cineva sau pe altcineva. Eu sunt, aici, in slujba cetateanului roman si nu este treaba mea sa sprijin partidele mici sau partidele mari. Nu sprijin niciun partid", a declarat Raluca Pruna. Ministrul Justitiei a explicat ca pozitia fata de scaderea pragului electoral este una strict personala, care nu implica in niciun fel Guvernul Ciolos, anuntaAdevarul.