Gabriel Oprea vrea sa se retraga din politica. PSD si-a pierdut din lideri, PNL - la fel, la UDMR s-au retras, Partidul Conservator nu mai exista dupa arestarea lui Dan Voiculescu, la fel partidul lui Dan Diaconescu, patronul de la OTV si presedintele noii formatiuni politice fiind dupa gratii. UNPR inca isi vede de drum, anuntand o posibila alianta cu PSD pentru alegerile din acest an, desi liderul formatiunii are mari probleme cu procurorii DNA din cauza coloanelor oficiale, a unui dus jacuzzi, a unor canapele si a unui autoturism Audi 8. Totusi, dupa vizita la DNA de miercuri dimineata, un zvon a prins a circula prin mediile politice. Nu am reusit sa obtinem un punct de vedere de la niciun membru UNPR din cauza orelor tarzii la care am aflat informatia ca Gabriel Oprea, presedintele Uniunii, se pregateste sa-si anunte retragerea din politica si, implicit de la sefia UNPR. SursaEVZa pus pe seama anchetei procurorilor DNA intentia lui Gabriel Oprea de a disparea de pe scena politica.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Titus Corlatean propune constituirea unei comisii parlamentare privind migratia. Senatorul PSD Titus Corlatean a propus, miercuri, in plen, constituirea unei comisii parlamentare privind migratia, refugiatii, azilantii, acesta precizand ca migratia va fi tema principala pentru mult timp in Uniunea Europeana, iar Legislativul Romaniei are "un deficit de expertiza foarte serios" in acest domeniu. Infiintarea acestei comisii a mai fost discutata in urma cu aproape sase luni, dar subiectul a fost lasat deoparte de alesi. "Fac aceasta declaratie ca presedinte al Comisiei parlamentare pentru aderare la spatiul Schengen. La 16 septembrie am transmis Birourilor permanente ale celor doua Camere o nota in care informam si atrageam atentia conducerii Parlamentului asupra faptului ca suntem printre putinele parlamente din UE, daca nu singurul, care nu are in structura de organizare o comisie parlamentara permanenta care sa trateze problemele de migratie, refugiati, azilanti", a afirmat Corlatean, in plenul Senatului, citat de Agerpres, anuntaAdevarul.

Ludovic Orban despre o candidatura la sefia PNL: Este prematur. Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a declarat miercuri ca este prematur sa se discute pe tema unei eventuale preluari a sefiei PNL in cazul in care va castiga cursa electorala pentru Primaria Bucuresti. ''Este prematur sa discutam despre acest subiect'', a afirmat Ludovic Orban, la B1 TV, intrebat daca o victorie in campania electorala pentru Primaria Bucuresti ar putea fi ''o rampa de lansare'' pentru functia de presedinte PNL. Intrebat daca nu exclude aceasta posibilitate, liberalul s-a eschivat, afirmand ca ''la ora actuala'' este preocupat de ''problemele grave cu care se confrunta Bucurestiul, identificarea prin consultarea cu specialisti a acelor solutii care sa rezolve cat mai repede aceste probleme si prezentarea acestui pachet de solutii catre locuitorii Bucurestiului pentru a-i ajuta sa aleaga in deplina cunostinta de cauza'', informeazaGandul.

Gorghiu si Blaga se contrazic pe tema cooperarii cu Macovei. Dupa ce, marti seara, unul din copresedintii PNL, Vasile Blaga, a vorbit dispretuitor despre M10, formatiunea condusa de Monica Macovei, ieri, Alina Gorghiu anunta ca ar dori sa negocieze cu ea. "Nu vom face alianta cu niciunul dintre ei. Nu vor intra in Parlament. Ce partid are Monica Macovei? Nu a mai ramas nimeni langa ea. Nici partidul lui Traian Basescu nu va intra. Si el, si Tariceanu, se bazeaza pe ce cade de la PNL, pe cazaturi. E greu sa faci un partid. Nu vom face alianta nici cu PSD", a spus Vasile Blaga la Realitatea TV. In schimb, Gorghiu ar initia negocieri cu USB si M10. "Acum purtam discutii despre cum am putea maximiza sansele lui Ludovic Orban de a castiga. Nu exclud o varianta in care sa reusim sa ne asezam la masa cu structuri de genul Uniti salvam, M10, pentru a putea agrea varianta comuna", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, la Adevarul Live. Disputa a fost incheiata de Monica Macovei, care a anuntat ca nu este interesata de cooperarea cu liberalii, scrieEVZ.

Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primaria Capitalei, si-a lansat candidatura la GDS. Ciprian Ciucu este candidatul sustinut de M10 la Primaria Capitalei. Pana la desemnarea sa de catre conducerea M10, Ciucu a fost seful Consiliului National de Integritate, institutie in subordinea careia functioneaza Agentia Nationala de Integritate (ANI). Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al Centrul Roman de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat impreuna cu Cristian Ghinea. Potrivit prezentarii de pe site-ul CRPE, el are o experienta bogata in sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizatii cunoscute precum ''Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile'', ''Centrul Educatia 2000+ (Soros Open Network)''. Ciucu a acordat consultanta in cadrul mai multor proiecte de asistenta tehnica (Banca Mondiala, Comisia Europeana, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agentii si ministere din Romania, Republica Moldova si Georgia. In perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde tinut cursul de managementul proiectelor in cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutatii de Litere, anuntaAdevarul.