Lideri locali ai PSD, nemultumiti ca raman fara pensii speciale: Orice proiect al lui Dragnea a picat Liderii locali ai PSD contactati de MEDIAFAX evita sa faca declaratii oficiale pe acest subiect, insa admit ca exista nemultumiri. "Sa nu uitam ca legea asta este facuta de parlamentari, care au vrut sa isi acopere pensiile lor (pensiile speciale pentru parlamentari n.r.). Nu au vrut niciodata sa treaca, de aia au lasat o soparla in lege, ca sa aiba motiv CCR-ul sa o respinga", a declarat un lider judetean al PSD, scrie Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Cum vrea Orban sa castige Capitala. "Nu am furat, nu m-am imbogatit din politica. Victor Ponta imi poarta pica" L-au trimis la inaintare pe Busoi si l-au ales pe Orban. Liberalii, care au promis oameni noi pe liste, au decis in cele din urma sa-si incerce norocul la Capitala cu Ludovic Orban, un PNL-ist cu 25 de ani vechime. "Atat domnul Predoiu cat si domnul Busoi au considerat ca e mai potrivita candidatura mea pentru ca eu corespund mai bine profilului candidatului asteptat de bucuresteni si, in al doilea rand, am capacitate mai mare de a mobiliza electoratul de centru dreapta sau dreapta din Bucuresti in batalia cu PSD", a explicat candidatul liberal intr-un interviu pentru Gandul.

PNL a finalizat sondajele din sectoare, dar amana desemnarea candidatilor Desi o decizie in legatura cu candidaturile PNL era asteptata cat mai grabnic, ea a fost din nou amanata. Chiar cei inscrisi in cursa interna a PNL cred ca sondajul nu are nicio relevanta si ca sustinerea politica a unui candidat sau a altuia este singurul lucru care face diferenta. Unii dintre ei se indoiau de acuratetea datelor si, daca vor fi desemnati, intentioneaza sa le reia pe cont propriu. EVZ va prezinta cele mai importante date din sondajul BCS.

Baronii PSD, suparati pe Dragnea Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sta pe un butoi cu pulbere. Alesii locali, principalii sai sustinatori, sunt nemultumiti: conducerea partidului le-a promis salarii majorate si pensii speciale, dar finalul legislaturii se apropie si nu au obtinut nimic. Legea salarizarii unitare, care contine, printre altele, salarii majorate pentru primari si presedinti de consilii judetene, este inca in stadiu de draft. Legea pensiilor speciale pentru alesii locali a fost respinsa, recent, de Curtea Constitutionala, care, insa, a lasat o portita pentru revotarea acesteia intr-o forma diferita, anunta Romania Libera.

PNL ii cere explicatii lui Dincu pentru "surpriza" de 16 milioane de euro pe care i-a facut-o lui Dragnea "Sa-mi explice si mie domnul Dincu cum i-a dat domnul Dragnea milioanele astea de euro in conditiile in care avem in Gorj o situatie economica destul de complicata (...) Cum de i-a dat acesti bani de investit in niste stadioane si nimeni nu protesteaza din acest guvern tehnocrat (...) Ca atare le cer celor de la guvern sa chibzuiasca cu privire la aceste investitii, pseudo-investitii, bani aruncati de geam si sa revina asupra acestei decizii care mie mi se pare o batjocura la adresa banului public si la adresa bunului-simt, in general", a declarat, sambata, Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu-Jiu, conform Gandul.