Klaus Iohannis, baie de multime la Zidul Plangerii. Israelienii au crezut ca vine Biden Presedintele Klaus Iohannis a fost intampinat de un grup de romani la Zidul Plangerii, dar a fost confundat cu vicepresedintele SUA Joe Biden, care se afla, de asemenea, zilele acestea in Israel. Agitatia care s-a creat inainte de sosirea presedintelui Klaus Iohannis la Zidul Plangerii a starnit curiozitatea celor care se aflau in acel moment pe platforma din fata Zidului. Israelienii stiau de prezenta vicepresedintelui SUA Joe Biden in Israel si mai multi au crezut ca oficialul american urmeaza sa soseasca la Zidul Plangerii, anunta Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Oprescu contesta interceptarile din dosar. Avocat: "Nu au mare relevanta in sustinerea acuzatiilor, dar daca vor fi anulate, cu atat mai bine" Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, a anuntat ca va contesta interceptarile din dosarul in care fostul edil este acuzat de luare de mita, spalare de bani, abuz in serviciu si constituire a unui grup infractional organizat, pe motiv ca DNA a avut sprijinul SRI in realizarea acestora. Aparatorul lui Oprescu sustine ca in economia cauzei relevanta interceptarilor ,,reprezinta undeva la 30% din materialul probator pe care se sustin acuzatiile, nu doar cu privire la domnul Oprescu ci si la ceilalti inculpati din dosar, in sarcina carora sunt mai multe interceptari", scrie Gandul.

Iohannis vrea sa ne implicam in reconstructia institutiilor palestiniene Aflat in vizita in Palestina, presedintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, ca institutiile si firmele romanesti ar trebui sa se implice in eforturile de reconstructie a Palestinei. "Consideram ca un stat pe deplin functional are nevoie de institutii puternice. Pentru noi, contributia la consolidarea institutiilor palestiniene se inscrie in sprijinul pe care dorim sa il acordam materializarii solutiei celor doua state, care sa co-existe in pace si securitate", a spus Iohannis, in conferinta comuna cu presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, despre care a afirmat ca este "o voce politica marcanta si o personalitate deosebita a poporului palestinian", scrie EVZ.

La Galati, maidanezii au dat startul campaniei electorale Dupa ce Primaria Galati a fost obligata de Tribunalul Iasi sa plateasca daune de 10.000 de euro unei familii al carei baietel a fost muscat de un caine fara stapan, a izbucnit un razboi al declaratiilor intre primarul Marius Stan si directorul Serviciului Ecosal, din primarie, adica cei de care depinde rezolvarea problemei maidanezilor. Este un razboi cu conotatii electorale, pentru ca ambii combatanti sunt si candidati la mandatul de primar la alegerile de pe 5 iunie, Marius Stan din partea UNPR, iar Ionut Pucheanu din partea PSD, scrie Romania Libera.

Traian Basescu: "Ma impresioneaza neplacut transformarea doamnei Kovesi intr-un om pasionat de interviuri" Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, joi seara, in cadrul unui interviu la RTV ca este neplacut impresionat de transformareei Laura Codruta Kovesi, intr-un om care este "pasionat de interviuri". Acesta a mai precizat ca atunci cand Daniel Morar era la conducerea la DNA "rolul SRI era minimal". In acelasi timp, el a sustinut ca Laura Codruta Kovesi a adoptat un discurs "populist". "Ma impresioneaza neplacut transformarea doamnei Kovesi intr-un om care sta toata ziua cu declaratiile, este pasionata de interviuri, ceea ce Morar facea foarte rar, era atent, iesea foarte rar in public", a comentat Traian Basescu, informeaza EVZ.