Victor Ponta: "Terorismul devine o parte a vietii noastre". Fostul premier Victor Ponta si-a exprimat compasiunea si solidaritatea cu toti cei afectati in atententatele din Bruxelles. "Din pacate terorismul devine o parte a vietii noastre si este la fel de grav cand face victime la Ankara sau la Bruxelles! Imi exprim compasiunea si solidaritatea cu toti cei afectati - si sper ca eforturile autoritatilor europene (inclusiv romanesti) se vor concentra in aceasta directie fundamentala pentru societatea noastra (si nu spre batalii politice depasite de realitatea de azi)!", a scris Ponta, pe Facebook, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Inca o trasnaie a PSD cu intentia de a modifica legile Justitiei. Senatorul PSD Ovidiu Dontu a depus un proiect de lege prin care sustine ca dosarele din Justitie trebuie sa fie repartizate in mod aleatoriu. Insa exact asta se intampla in clipa de fata, prin intermediul unui sistem informatic. In plus, proiectul lui Dontu le ofera o speranta de scapare viitorilor condamnati. In acest moment, cand o persoana depune o plangere la tribunal se opreste mai intai la registratura, unde grefierul introduce in sistem datele personale ale reclamantului. Iar calculatorul trimite plangerea, aleatoriu, direct catre un complet de judecata. Ovidiu Dontu stie si el pasii procedurali. "Pentru aplicarea criteriului aleatoriu in sistemul informatic sau ciclic, dosarele se inregistreaza in ordinea sosirii la instanta si se repartizeaza in aceeasi ordine de catre persoana sau persoanele desemnate anual de presedintele instantei, cu avizul colegiului de conducere", arata Dontu in expunerea de motive, anuntaAdevarul.

Liber pentru partide la publicitate stradala in perioada dintre campaniile electorale. Autoritatea Electorala Permanenta a informat, marti, ca nu exista prevederi legale care sa interzica partidelor sa-si faca promovare politica in afara perioadei de campanie electorala, prin orice mijloc permis de legile care reglementeaza domeniul publicitatii. AEP precizeaza ca Legea alegerilor locale reglementeaza doar desfasurarea campaniei electorale, publicitatea electorala din afara campaniei nefiind reglementata decat de legislatia din domeniul publicitatii. Potrivit News.ro, precizarea este facuta "ca urmare a numeroaselor sesizari venite pe adresa Autoritatii Electorale Permanente (AEP) si a informatiilor vehiculate in presa prin care sunt reclamate incalcari ale legislatiei electorale de catre partide politice si potentiali candidati independenti, prin afisarea, pe spatiul public, a unor materiale de propaganda". In conditiile in care campania electorala pentru alegerile locale incepe pe 6 mai 2016, campaniile de promovare a partidelor si candidatilor prin bannere si alte materiale publicitare trebuie sa respecte Legea 185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, iar responsabilitatea pentru amplasarea lor in spatiul public revine doar autoritatilor locale, informeazaRomania Libera.

Hasotti (PNL) a recitat versuri de Radu Gyr in plenul reunit al Parlamentului. Senatorul liberal Puiu Hasotti a declarat marti ca trebuie facuta o separatie foarte clara intre niste optiuni politice "gresite" pe care le-au avut unii oameni de cultura si contributia lor la cultura tarii. "Am vazut si acea scrisoare a unor intelectuali, trei sferturi dintre ei imi sunt necunoscuti, poate este vina mea. Doamna Oana Stanciulescu nu a vorbit din perspectiva unei laude aduse optiunilor politice ale unor oameni de cultura de mare valoare pentru Romania. Deci noi trebuie sa facem o separatie foarte clara intre niste optiuni politice gresite pe care le-au avut acesti oameni si marea contributie la cultura Romaniei si din aceasta perspectiva a vorbit distinsa doamna si a vorbit corect", a spus Hasotti, in plenul reunit al Parlamentului, care urmeaza sa voteze propunerile pentru Consiliul de Administratie al TVR. El si-a continuat discursul cu versuri ale lui Radu Gyr. "Vorbeati de Radu Gyr. Nu am sa intru intr-o polemica, dar Radu Gyr a spus in poezie: 'Al cui e Ardealul?/ Intreaba padurea campia si dealul/ Al nostru e, pamant din vechi pamant si sange din latinul nostru sange/ Un dor avem in el si cel mai sfant si nimeni astazi nu ni-l poate frange'. Si asta este legionara?", a spus Hasotti, scrieEVZ.

Ciprian Ciucu, candidatul M10 Capitala: Daca eu dispar din aceasta cursa, Nicusor Dan s-ar putea alia cu PSD sau PNL. Ciprian Ciucu, candidatul M10 la Primaria Capitalei, a vorbit, la Adevarul Live, despre planurile sale pentru Bucuresti, dar si despre sansele unei aliante a fortelor noi. "Au fost cateva discutii cu partidele noi. Pana nu facem o alianta, nu ma voi retrage. Merg mai departe. Sansele sunt peste 70% sa fiu pe buletinul de vot. Discutia pe aliante nu a dat rezultate. A fost o intalnire la care am participat si eu si Nicusor Dan. Domnul Dan refuza in continuare o alianta si prefera sa mearga singur in aceasta batalie electorala", a spus Ciprian Ciucu, la Adevarul Live. Ciucu i-a facut o scurta descriere lui Nicusor Dan. "Nicusor Dan a anuntat ca are finantare pentru campanie. Sta binisor in sondaje si vrea sa ramana cu o imagine bazata pe munca sa. In momentul in care ai bani, poate nu vrei sa dai explicatii, sa-ti regandesti strategia de campanie. Nu este arogant Nicusor Dan. O vad ca pe o incredere in sine. Poate putin egocentrism. E un tip simplu, normal, dar crede ca poate face mai mult singur. Dar eu nu cred ca poate. Eu consider ca am facut tot ce tinea de mine pentru acest proiect", a mai spus Ciucu, anuntaAdevarul.