Liberalul Razvan Mironescu: Acuzatiile de blat cu Gabriel Mutu sunt nefondate. Putem castiga cinci sectoare si Primaria Capitalei Razvan Mironescu, candidatul PNL la Primaria Sectorului 6, a vorbit, la Adevarul Live, despre proiectul sau electoral, despre confruntarea cu candidatul PSD Gabriel Mutu, dar si despre intreaga echipa de candidati liberali pentru Bucuresti. Mironescu a declarat ca liberalii au sanse sa castige cinci sectoare din sase si Primaria Generala. Despre candidatura la Primaria Sectorului 6: La desemnarea mea au contribuit mai multi factori. De fapt, a fost un mix din trei factori: votul politic, sondajul facut de partid si mai ales posibilitatea de crestere. Integral pe Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Blocaj. Angajatii TVR risca sa nu isi primeasca salariile Povestea din Parlament de saptamana trecuta privind situatia de la TVR se poate repeta si azi, cand este programat un nou vot pentru presedintele-director general al televiziunii publice. Surse parlamentare au afirmat pentru EVZ ca sunt sanse mari ca si azi sa nu fie atins cvorumul de prezenta. Gigel Stirbu, presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor a declarat, pentru EVZ, ca liberalii il sustin in continuare pe George Orbean (foto), el fiind, de fapt, propunerea Guvernului.

Cine este Clotilde Armand, frantuzoaica propusa de Nicusor Dan la Primaria Sectorului 1 Uniunea Salvati Bucurestiul o lanseaza marti pe Clotilde Armand - nascuta in Franta, manager Egis Romania si inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology si Ecole Centrale din Paris - in cursa electorala pentru Primaria Sectorului 1. Clotilde Armand, nascuta in Franta si casatorita cu un cetatean roman, Sergiu Moroianu, candideaza din partea USB, partid condus de Nicusor Dan, la Primaria Sectorului 1, evenimentul de lansare fiind programat pentru marti, potrivit unui comunicat de presa emis de partid, anunta Gandul.

Gorghiu: Nu mi se pare normal sa aud de la televiziune ca anumite cartele prepay au fost folosite in comiterea de acte teroriste "E nevoie in mod clar de o dezbatere foarte serioasa in societatea romaneasca, dar mai ales in Parlamentul Romaniei pentru ca nu mi se pare normal sa aflu de la o televiziune in urma unui interviu cu un ministru sau un prim ministru, nu mi se pare firesc sa aflu acolo ca anumite cartele prepay din Romania au fost folosite de diverse persoane in comiterea unor acte teroriste. Cum nu gasesc firesc ca SRI sa raspunda punctual unei televiziuni in acelasi sens. Normalul si firescul il vad asa: vine o informare catre tot Parlamentul Romaniei cu privire la situatia cumpararii acestor cartele si folosirii lor in acte teroriste, ca inteleg ca s-au folosit in Siria, in Irak, ca nu se stie daca s-au folosit in Belgia sau in alte tari. Important este sa avem aceasta evaluare si sa decida toti parlamentarii in cunostinta de cauza", a scris Gorghiu pe Facebook, conform EVZ.

Cum a descoperit consilierul lui Iohannis ca "parem mai prosti decat suntem". Mihalache: "Nu cred ca trebuie sa ne autoflagelam" Consilierul prezidential Dan Mihalache a declarat luni, la o dezbatere despre Romania in contextul euroatlantic regional, ca nu trebuie ''sa ne autoflagelam si sa ne explicam intre noi fara sa ne intrebe nimeni cat de slaba si lipsita de imaginatie'' este politica externa a tarii noastre. Mihalache a facut un bilant al ultimului an in materie de politica externa, spunand ca Romania a reusit sa mentina atentia pe flancul estic al NATO, sa dezvolte o relatie "functionala si de solidaritate" cu Ucraina, sa reconstruiasca o relatie functionala cu Polonia, sa faca un summit NATO al sefilor de stat si de guvern din Europa Centrala si de Est la Bucuresti si sa mentina atentia partenerilor asupra Marii Negre, conform Gandul.