Sebastian Ghita: "Sunt presiuni care se fac asupra mea. Nu am voie sa vorbesc cu 1112 persoane". Deputatul Sebastian Ghita a vorbit, la B1 TV, despre presiunile si lucrurile care-i sunt permise sau nu in contextul controlului judiciar impus de procurorii DNA pe numele sau. Totodata, el a vorbit despre presiunile care se fac asupra sa de un an de zile. Deputatul Sebastian Ghita a vorbit despre presiunile si lucrurile care-i sunt permise sau nu in contextul controlului judiciar impus de procurorii DNA pe numele sau. Totodata, el a vorbit despre presiunile care se fac asupra sa de un an de zile, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Alegeri locale in doua tururi: PSD ingroapa proiectul prin amanare. Majoritatea PSD-UNPR-ALDE din Senat a impus prelungirea termenului pentru adoptarea tacita a proiectului de lege care prevede revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, proiect initiat de PNL. Interesul PSD este sa-si conserve numarul actual de primari, iar sistemul cu un singur tur de scrutin vine manusa. In mod normal, orice proiect de lege poate astepta maximum 45 de zile in prima Camera. Daca nu este votat in acest interval, este trimis automat (prin adoptare tacita) in cea de-a doua Camera - decizionala - unde trebuie neaparat dezbatut si votat. Proiectul alegerii primarilor in doua tururi, initiat de liberali, se afla in acest moment la Senat (prima Camera) si depasise deja termenul de 45 de zile fara a fi dezbatut sau votat, pentru ca PSD a refuzat sa-l puna pe ordinea de zi, anuntaAdevarul.

Vasile Dincu: Pensiile speciale pentru alesii locali nu sunt un lux. Ministrul Dezvoltarii Regionale, Vasile Dincu, a declarat, marti, ca pensiile speciale pentru alesii locali ''nu reprezinta un lux'', ci o cerere legitima. ''Eu cred ca in momentul in care acestea (pensiile speciale pentru alesii locali-n.r.) sunt prevazute in buget, nu reprezinta din punctul meu de vedere un lux, ci in acest moment in care administratia este platita foarte prost se pot justifica asemenea lucruri'', a spus vicepremierul, la finalul sedintei Comisiei de administratie a Camerei Deputatilor, unde a participat in calitate de invitat. Vasile Dincu a afirmat ca singurul lucru care ar putea face ca pensiile alesilor locali sa nu fie puse in aplicare il constituie lipsa resurselor. ''Singurul lucru care le poate face sa nu fie puse din acest moment in practica este lipsa resurselor bugetare. In rest, eu cred ca este o cerere legitima'', a mai spus el, informeazaMediafax.

Ion Caramitru, reactie la redeschiderea Dosarului Revolutiei: "Slava Cerului!". Actorul Ion Caramitru si-a exprimat speranta, marti, ca decizia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind redeschiderea urmaririi penale in Dosarul Revolutiei va face, "in sfarsit, lumina" in acest caz care necesita, dupa atata timp, niste raspunsuri. La cateva minute dupa ce Bogdan Licu, Procurorul general interimar al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a spus, intr-o conferinta de presa, ca a cerut redeschiderea urmaririi penale in Dosarul Revolutiei, Ion Caramitru a oferit, in exclusivitate pentru Mediafax, o reactie cu privire la acest subiect. Actorul si-a aratat aprecierea si surprinderea fata de aceasta veste afirmandu-si speranta ca asteapta sa fie dezvaluite mecanismele "care au permis confiscarea Revolutiei" de catre "cei aflati la putere inainte de Revolutie" care au si beneficiat ulterior, de schimbarea de regim, scrieEVZ.

Ponta: Felicitari PSD si UNPR care i-au facut inca o data de ras pe "combinagiii" de la PNL. Fostul premier Victor Ponta felicita conducerile PSD si UNPR pentru ca nu s-au alaturat demersului PNL de al revoca pe Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului, lasand, astfel, PNL in offside. "Felicitari conducerilor PSD si UNPR cat si senatorilor care i-au facut inca o data de ras pe "combinagiii" de la PNL / PDL si i-au lasat in offside cu schimbarea Presedintelui Senatului! Functia de presedinte al Senatului apartine, prin votul din 2012 al romanilor, unui reprezentant de marca al USL - iar Calin Popescu Tariceanu este un astfel de senator (in niciun caz vreunui pedelist vopsit in penelist sau unor politruci care au fost votati ca USL ca sa dea teapa si sa mearga cu Blaga si Anastase de mana)!", a scris Ponta, pe pagina sa de Facebook. Fostul premier a mai spus ca PSD ar trebui sa continue colaborarea cu UNPR si ALDE. "In momentele grele ale guvernarii noastre PSD - UNPR - ALDE au fost mereu loiali si solidari. Doar asa vor putea asigura majoritatea in structurile locale dupa iunie 2016 si la guvernare dupa Noiembrie. Cat despre actuala conducere a PNL / PDL ramane cum am stabilit - varianta romaneasca a filmului "Gogomanul si Tantalaul". Ne este noua rusine de lipsa lor de rusine!", a mai spus Ponta, anuntaAdevarul.