PNL vrea sa-l arunce pe Predoiu in batalia pentru Capitala. Liberalii s-au trezit fara competitor la Bucuresti fix in ziua in care s-a dat startul depunerii candidaturilor. Busoi s-a retras, Orban este urmarit penal, iar PNL trebuie sa desemneze, urgent, un candidat Despre implicarea lui Ludovic Orban intr- un dosar penal si chemarea sa la DNA se discuta inca de saptamana trecuta in anumite cercuri, dar multi erau sceptici. Astfel ca, aparitia sa in fata procurorilor si faptul ca a fost pus sub urmarire penala si control judiciar timp de 60 de zile i-a luat prin surprindere pe multi dintre colegii sai de partid, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ponta: Eu l-am iertat pe Orban, dar Dumnezeu nu-i uita nici pe prosti, nici pe ticalosi. Fostul prim-ministru Victor Ponta a comentat, luni, pe Facebook, retragerea candidatului PNL Ludovic Orban din cursa pentru Primaria Capitalei. "Eu l-am iertat demult pe Ludovic Orban, dar Dumnezeu nu-i uita nici pe prosti, nici pe ticalosi!", a scris Victor Ponta. Ponta a anexat un articol din presa, din martie 2015, in care premierul de atunci spunea ca l-a infuriat plangerea penala depusa de Ludovic Orban impotriva Dacianei Ponta. "Am avut, de cand fac politica, sute de plangeri penale. O singura plangere penala din cariera mea m-a deranjat, infuriat: plangerea facuta de Ludovic Orban impotriva sotiei mele. Dincolo de batalia politica, nu ne facem plangeri penale la sotii", spunea Ponta in urma cu un an. Plangerea lui Orban la care trimitea Ponta era indreptata atat impotriva premierului, cat si sotiei sale, pe motiv ca cei doi nu isi trecusera in declaratia de avere bunurile detinute de sot/ sotie, anuntaAdevarul.

Basescu, atac dur fata de numirea lui Mihalache: Daca tot trebuie sa fie ambasador, poate undeva in Africa? Fostul presedinte Traian Basescu critica nominalizarea sefului Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, pentru postul de ambasador la Londra, afirmand ca relatia complexa cu Marea Britanie are nevoie de un diplomat profesionist, experimentat. ''Numirea lui Dan Mihalache in functia de ambasador al Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord este o mare eroare. O argumentare a afirmatiei ar fi si prea complicata si nici n-ar putea fi completa din cauza complexului de interese pe care Romania le are in relatia cu Londra. Aceasta relatie complexa poate fi tinuta la un nivel consistent numai cu un diplomat profesionist, experimentat si bun cunoscator al intereselor reciproce ale celor doua tari'', argumenteaza fostul sef de stat pe Facebook, informeazaGandul.

ALDE si-a validat candidatii la functiile de primar de sector. Conducerea ALDE a validat luni candidatii pentru functiile de primar in patru sectoare ale Bucurestiului, precum si in mai multe localitati din judetul Ilfov, informeaza Agerpres. In cadrul Comisiei de fuziune a ALDE, au fost validati urmatorii candidati: Stelian Damov - pentru Primaria sectorului 2; Stefan Spiridon - pentru Primaria sectorului 4; Dan Marian - pentru Primaria sectorului 5 si Robert Stan - pentru Primaria sectorului 6. Dintre candidatii validati pentru primariile localitatilor din Ilfov, Ioan Mosteanu va candida in Voluntari, una dintre cele mai mari unitati administrative din judet. Tot luni a fost validata si candidatura lui Andrei Gerea la Primaria orasului Pitesti, judetul Arges, scrieRomania Libera.

Cat a cheltuit presedintele Klaus Iohannis in deplasarile din strainatate. Administratia Prezidentiala a cheltuit pentru deplasarile externe din luna martie suma de 1.447.493 lei, informeaza B1 Tv. In luna ianuarie Administratia Prezidentiala a cheltuit 99.027 lei, iar in luna februarie 953.583 lei. In urma sesizarilor repetate facute de B1.ro, Guvernul a publicat pe platforma Transparenta Bugetara cheltuielile Administratiei Prezidentiale. In primele trei luni ale anului, Presedintia a cheltuit peste 17 milioane de lei. Cheltuielile vizeaza salarii, sporuri, diverse contributii, indemnizatii, cheltuieli pentru utilitati, carburanti, reparatii, carti, chirii, prime de asigurare non-viata, transferuri catre institutii publice, deplasari interne si externe, protocol si reprezentare, transport. In martie, pentru deplasarile externe s-au cheltuit 1.447.493,93 de lei, iar pentru deplasarile interne, detasari si transferuri - 85.592,74 de lei. Pentru protocol si reprezentare s-au cheltuit 189.708,50 de lei, anuntaEVZ.