Predoiu a intrat in campanie cu mesajul anti-PSD. Care e prima masura a PNL. Liberalii sunt increzatori ca al patrulea candidat pentru Bucuresti, Catalin Predoiu, e cel potrivit si, chiar daca nu va castiga Capitala, nu va face de ras partidul. Pentru cresterea scorului electoral PNL a mai facut o schimbare, candidatul de la Sectorul 3, Florin Vasile, fiind inlocuit cu deputatul Cristina Pocora. Conducerea liberala l-a votat in unanimitate pe seful PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, candidat pentru Primaria Capitalei. "Am fost onorat astazi sa primesc votul de validare pentru Primaria Generala. Va asigur de determinarea mea totala pentru a castiga aceasta competitie. Suntem mai puternici pentru ca suntem o echipa. Nu ne jucam cu aceasta campanie, nu ne jucam cu Bucurestiul. Vom lupta ca sa castigam. La fel ca in 2014", a spus Predoiu in incercarea de a face o paralela intre candidatura din 2014 a lui Klaus Iohannis pentru presedintie si candidatura sa pentru Capitala. Insa, intre cele doua e mare diferenta. Iohannis era la acel moment prima optiune a liberalilor, in timp ce Predoiu este al patrulea liberal care vine in fata electoratului PNL sa ceara sprijin, transmite Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Romania a semnat cu Ucraina un acord de colaboare cu privire la domeniul transporturilor militare. Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit joi la Palatul Victoriei cu Petro Porosenko, presedintele Ucrainei pentru incheierea acordului bilateral privind cooperarea in domeniul transporturilor militare, precum si Acordul cu privire la patrularea in comun la frontiera romano-ucraineana. Guvernul de la Kiev aduce o noua sansa pentru accelerarea reformelor interne si stabilizarea Ucrainei, a afirmat Dacian Ciolos in timpul intalnirii de lucru avuta joi cu presedintele Ucrainie, Petro Porosenko, aflat in vizita oficiala la noi in tara. "In cadrul discutiilor au fost trecute in revista stadiul actual al relatiilor bilaterale, situatia politica si de securitate a Ucrainei, precum si relatia acesteia cu Uniunea Europeana. Premierul roman a aratat ca formarea noului guvern de la Kiev reprezinta o noua sansa pentru accelerarea reformelor interne si stabilizarea statului vecin. Totodata, premierul Dacian Ciolos l-a asigurat pe presedintele Porosenko de sprijinul Romaniei, bilateral si la nivel european, in planul reformelor si al implementarii angajamentelor europene", informeaza Guvernul, printr-un comunicat, scrie EVZ.

Candidati "devorati" de propriile partide. Pana la confruntarea cu electoratul, unii dintre politicienii care si-au dorit sa ajunga primari au avut probleme cu propriile formatiuni politice, care nu i-au sprijinit in mod real sau i-au retras din cursa. In majoritatea cazurilor, adversarii nici macar nu i-au atacat. PNL, partid macinat de lupte interne si de o criza de idei la varf, are patru candidati retrasi si a contribuit la retragerea altuia racolat de la M10. Primul candidat al liberalilor la Primaria Capitalei, Cristian Busoi, a fost lansat in decembrie anul trecut, cu sprijinul oficial al presedintelui Klaus Iohannis (care l-a luat intr-o vizita in Bucuresti) si cel neoficial al directorului SRI, Eduard Hellvig. Conducerea PNL Bucuresti l-a ales pe Cristian Busoi in dauna lui Ludovic Orban, desi cei doi aveau rezultate apropiate in sondaje, informeaza Romania Libera.

Piedone vrea sa fie candidatul lui Dan Voiculescu. Maria Grapini refuza. Candidatura lui Cristian Popescu Piedone din partea PPU - partidul infiintat de Dan Voiculescu- a starnit scandal. Copresedintele PPU, Maria Grapini, nu este de acord ca fostul edil Cristian Popescu Piedone sa fie candidatul PPU la Sectorului 4. Piedone s-a inscris ieri in PPU, iar organizatia PPE Bucuresti la propus drept candidat la Primaria Sectorului 4. Consiliul National al PPU, format din sapte membri, urmeaza sa voteze propunerea. "Nu am fost inca data afara din partid. Sunt membru-fondator. Candidatul este propus de organizatia locala. Ieri, domnul Piedone a facut adeziune la PPU, iar organizatia din Sectorul 4 i-a aprobat adeziunea si au decis sa-l propuna candidat. Organizatia Sectorului a mers la organizatia Bucuresti, condusa de domnul senator Laurentiu Mihai, care ne-a informat astazi ca este de acord cu candidatura domnului Piedone", potrivit Adevarul.

Fostul candidat M10, Ciprian Ciucu, va garanta lista PNL la Bucuresti. Ca sa dea un aer de onorabilitate candidatilor PNL la CGMB, Predoiu l-a recrutat pe candidatul M10 la Bucuresti si l-a pus in fruntea listei. Candidatul PNL nr.4 la Primaria capitalei, Catalin Predoiu, a reusit sa-l recruteze pe Ciprian Ciucu, un fost ONG-ist care candida pentru M10, formatiunea Monicai Macovei. Potrivit unor surse liberale, Ciucu a mai fost, pana in 2004, membru PNL. Predoiu i-a promis lui Ciucu pozitia de viceprimar, daca va castiga Primaria Capitalei. Ciucu va deschide lista candidatilor PNL pentru CGMB, in spatele sau fiind plasati mai multi dintre actualii consilieri, care au coabitat ani buni cu Sorin Oprescu. "La nivelul CGMB, toti consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat in cadrul sedintelor unde se aproba proiecte cu miza patrimoniala sau aflate in afara cadrului legal, relateaza EVZ.