Culisele sedintei in care Zgonea a ramas fara sprijin in PSD. Social democratii se reunesc intr-o noua sedinta a conducerii largite pentru a solutiona confl ictul Dragnea- Zgonea. Surse din PSD au declarat pentru EVZ ca, cel mai probabil, Zgonea va fi exclus daca nu-si da demisia Alimentat inca de vineri, printr-o serie de declaratii acide si multiple cereri de demisie, conflictul Dragnea- Zgonea a explodat ieri, la propriu, chiar in sedinta BPN. Potrivit surselorEVZ, Liviu Dragnea si apropiatii sai i-au cerut demisia lui Zgonea, atat de la sefia Camerei Deputatilor, cat si din pozitia de presedinte executiv al PSD.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PNL a stabilit lista de candidati pentru Consilliul General al Municipiului Bucuresti. Cum arata echipa completa a liberalilor. PNL a stabilit lista de candidati pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti pe care o va depune la Biroul Electoral Municipal pentru alegerile locale din iunie. Cap de lista este Ciprian Ciucu, fostul candidat al M10 pentru functia de primar al Bucurestiului. "Conform criteriilor asumate de Partidul National Liberal si in concordanta cu solicitarile cetatenilor de innoire a clasei politice, PNL Bucuresti propune pe lista de consilieri generali 36% tineri (sub 35 de ani), 27,3% femei, 20% actuali consilieri", precizeaza liberalii intr-un comunicat de presa. De asemenea, din perspectiva profesiei, potrivit liberalilor, structura listei de consilieri generali ai PNL Bucuresti este urmatoarea: 30% economisti, 20% juristi, 15% ingineri, 8% profesori, 6% specialisti stiinte politice, 3% specialisti stiinte administrative, 18% alte profesii (medici, arhitecti, ziaristi, specialisti PR, actori, electronisti), anuntaAdevarul.

Anuntul lui Oprescu despre candidatura sa vehiculata la Primaria Capitalei. Sorin Oprescu a declarat ca nu va candida pentru un nou mandat la Primaria Capitalei din considerente ce tin de morala, dar si pentru ca trebuie sa se supuna unor conditii impuse de controlul judiciar. "Sunt mai multe lucruri care ma opresc sa candidez. Este o chestiune de morala si fiecare isi alege singur calea. Nu vreau sa-i supar, dar vreau sa le multumesc si sa le spun oamenilor care au semnat pentru mine ca si-au pastrat increderea in mine si asta nu poate decat sa ma bucure si sa am acelasi timp un suport al nevinovatiei merele. In al doilea rand, nu vreau sa uite ca sunt sub control judiciar, ceea ce impune anumite restrictii. In al treilea rand, am certitudinea ca unul dintre eventualii mei contracandidati si-a luat masurile de a bloca orice fel de initiativa de constructie a Bucurestiului. Sa dea Dumnezeu ca cei care vor castiga aceasta cursa electorala sa faca tot atat cat am facut si eu sau poate chiar mai mult", a declarat Oprescu, informeazaGandul.

Elena Udrea: Turcescu e un candidat mult mai bun decat altii. Elena Udrea a comentat, luni seara, in cadrul emisiunii "Editia de seara" de la Romania Tv, demersul asociatiei "Initiativa Romania", care a facut un denunt penal la DNA, impotriva candidatilor la Primaria Bucuresti, printre care si Robert Turcescu. "Eu cunosc cazuri in tara, de organizatii judetene, care nu puteau sa stranga numarul de semnaturi care fusese stabilit de la Bucuresti si atunci au falsificat semnaturile. Au luat semnaturi pe care le stransesera pentru alte candidaturi si le-au transformat in semnaturi pentru domnul Iohannis. Daca va uitati pe internet, sunt si niste fotografii dintr-un birou in care lucrau niste membri de partid, care mutau semnaturile de pe un registru pe altul. Eu stiu cazuri concrete cand s-au platit semnaturile si s-au mutat de pe un candidat la altul", a spus Elena Udrea, luni seara, la Romania TV. Intrebata daca prefera o candidatura a lui Gelu Visan in locul lui Turcescu, Elena Udrea a raspuns afirmativ, declarand ca "se mobilizeaza mult mai bine cand pui candidat un membru de partid", scrieEVZ.

Sebastian Ghita: Serviciile romanesti trebuie sa aiba acoperiti in politica si in justitie. Ce spune legea. Deputatul Sebastian Ghita, membru in comisia de control a SRI, sustine ca este important pentru servicii sa aiba ofiteri acoperiti si informatii atat in lumea politica, cat si in justitie, declaratia parlamentarului venind in contextul in care fostul premier Victor Ponta a avertizat ca in PSD ar "un ofiter acoperit" care vrea sa puna mana pe sefia partidului. Sebastian Ghita s-a pronuntat asupra temei ofiterilor acoperiti in diferite domenii in contextul in care fostul lider PSD Victor Ponta i-a cerut lui Liviu Dragnea sa nu lase partidul pe mana unor ofiteri "acoperiti sau descoperiti" din randul social-democratilor, anuntaAdevarul.