Catalin Predoiu, atac la adresa social democratilor: "Scandal este la PSD, nu la noi. Uitati-va peste gard". Aflat in emisiunea lui Silviu Manastire de la B1 TV, Catalin Predoiu, candatul PNL pentru primaria Captalei, a atacat PSD, spunand ca in tabara social-democrata este "scandal", facand o comparatie cu partidul din care face parte. Afirmatia vine in contextul in care Marian Munteanu a renuntat la cursa pentru municipalitate. "Marian Munteanu a receptat negativ doua afirmatii facute de doi candidati de la sectoare. Ei au reactionat impulsiv. A fost rezonabil ce s-a intamplat. Scandal e la PSD, nu la noi. S-a vazut calitatea oamenilor in momente dificile. Uitati-va peste gard. Asa isi rezolva problemele un partid mare", a declarat Catalin Predoiu. Marian Munteanu a intrat in cursa pentru primaria Capitalei dupa ce Marian Munteanu a renuntat in urma unui scandal mediatic, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Candidatii penali ce ravnesc la primariile Romaniei. Cine sunt coruptii iesiti din inchisori sa puna mana pe averile locale. Zeci dintre politicienii care si-au anuntat candidatura la alegerile locale din iunie 2016 sunt condamnati la inchisoare, anchetati sau trimisi in judecata in diverse colturi ale Romaniei pentru o gama larga de fapte de coruptie. In ciuda "dibaciei" dovedite in deturnarea fondurilor publice, majoritatea dintre ei sunt creditati cu sanse mari pentru obtinerea unui nou mandat. ALBA. Primarii penali din Alba mai vor o tura la primarie. Cine sunt si ce acuzatii le aduc procurorii. Cei mai cunoscuti primari trimisi in judecata sunt cei din orasul Teius, Mirel Halalai (foto in dreapta), din comuna Arieseni, Marin Jurj, din Vintu de Jos. Primarul orasului Teius din Alba, Mirel Halalai (PSD), a fost trimis in judecata pentru conflict de interese. Este acuzat ca a semnat 10 contracte cu firma la care a fost asociat si administrator. ANI a sesizat in 2015 Parchetul de pe langa Judecatoria Aiud pentru suspiciuni privind savarsirea infractiunii de conflict de interese, anuntaAdevarul.

PNTCD 2016: o misiune istorica! Intemeierea partidului nostru a avut loc pe Campia Libertatii din Blaj, in data de 5 mai 1848, prin constituirea Comitetului National Roman (CNR) al Partidului National Roman din Transilvania. Lideri: Simion Barnutiu, Avram Iancu, Andrei Saguna, intaiul presedinte. CNR s-a intrunit in 1849, 1850, 1860 si 1861, a avut actiuni importante in 1866, pregatindu-se relansarea din 1869: organizarea a doua partide regionale. Conferinta Nationala a Romanilor din Banat a avut loc la Timisoara, pe 7 februarie 1869, cand s-a infiintat Partidul National al Romanilor din Banat si Ungaria. Presedinte: Alexandru Mocioni. Conferinta de constituire a Partidului National Roman din Transilvania s-a tinut pe 7-8 martie 1869, la Miercurea Sibiului. Presedinte: Ilie Macelaru. Unificarea intr-un singur partid s-a realizat in anii 1880-1881, iar la Sibiu, pe 12-14 mai 1881, se produce Unificarea oficiala, sub numele de Partidul National al Romanilor din Ungaria si Transilvania, presedinte Nicolae Popea. Rolul PNR la Marea Unire din 1918 este determinant, informeazaRomania Libera.

Avocatul Poporului nu e de acord cu infiintarea Avocatului Copilului. Avocatul Poporului, Victor Ciorbea indeplineste si rolul de aparator al drepturilor copilului si prin urmare considera ca trebuie respinsa initiativa legislativa privind infiintarea institutiei Avocatul Copilului, se arata intr-un punct de vedere transmis conducerii Camerei Deputatilor. Potrivit documentului, Avocatul Poporului puncteaza si ca indeplineste si rolul de aparator al drepturilor copilului, in cadrul institutiei existand un adjunct specializat in acest sens, care coordoneaza domeniul drepturillor copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap. Proiectul privind infiintarea institutiei Avocatul Copilului a fost depus de 70 de parlamentari, cei mai multi fiind liberali. Potrivit proiectului, Avocatului Copilului este o autoritate publica autonoma si independenta fata de orice autoritate publica, a carei conducere se exercita de Avocatul Copilului, ajutat de un adjunct si de un secretar general, scrieEVZ.

10 pentru Bucuresti. Tabloul complet al candidatilor pentru Capitala. Partidele si independentii au putut sa-si depuna dosarele de candidati pana marti, la ora 23.59. Gabriela Firea a fost alegerea PSD pentru Primaria Capitalei. Aceasta nu a avut emotii in ceea ce priveste desemnarea, fiind intotdeauna prezentata drept prima optiune a social-democratilor.De altfel, in toate sondajele de pe piata aceasta se plaseaza in fruntea preferintei electoratului din Capitala. Nu la fel s-a intamplat in tabara PNL, celalalt mare partid de pe scena politica. Liberalii au ajuns la faza depunerii candidaturii cu a patra propunere de candidat, Catalin Predoiu, dupa ce rand pe rand au fost retrasi europarlamentarul Cristian Busoi, vicepresedintele Ludovic Orban si Marian Munteanu, ultimul fiind prezentat drept persoana provenind din societatea civila, anuntaAdevarul.