Cristian Popescu Piedone, atac dur la adresa presedintelui PSD: Taranului nu ii mai plac bombonicile, vrea savarine proaspete! Va Cer Demisia, domnule Dragnea! Fostul edil al Sectorului 4, Cristian Piedone, lanseaza un atac la adresa presedintelui PSD, Liviu Dragnea, cu privire la ultimele decizii ale acestuia dupa condamnarea in dosarul fraudarii referendumului din 2012. Cristian Popescu Piedone a postat, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care cere demisia lui Liviu Dragnea: "Imi voi aminti. Voi sa judecati Taranului nu ii mai plac bombonicile, vrea savarine proaspete cu multa frisca, iar in lipsa de lingurita sa vada si adversarul lui politic barbatia, dupa mustatile lui si el, el exemplu de moralitate? Un condamnat, un divortat, indrazneste sa rosteasca cuvantul integritate, eu spun in continuare ca nu are nicio vina, dar respectam sau nu in Romania hotaririle judecatoresti. Asa ca ia coasa si mai bate-o putin, ca nu mai taie bine si da o brazda la tine in partid, ca ai destui interlopi si barbati-fete mari cu himenul cusut, pe post de candidati la primarii". Integral inEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Florin Iordache are cele mai mari sanse sa ii ia locul lui Valeriu Zgonea la sefia Camerei Deputatilor. Deputatul PSD Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, este principala varianta luata in calcul de Liviu Dragnea pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, potrivit unor surse de la varful PSD. PSD va demara procedura de revocare a lui Valeriu Zgonea din pozitia de al treilea om in stat, dupa excluderea din PSD. Florin Iordache este vicepresedintele Camerei Deputatilor si unul dintre oamenii de incredere ai lui Liviu Dragnea. Desi numele fostului premier Victor Ponta a fost vehiculat de mai multi social-democrati pentru a prelua functia de presedinte al Camerei Deputatilor dupa revocarea lui Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea nu ia in calcul promovarea lui Ponta in pozitia de al treilea om in stat, de unde ar putea deveni o amenintare pentru el. Potrivit unor surse parlamentare, si fostul ministru Rovana Plumb ar tinti sefia Camerei Depuatilor, insa depinde de vointa lui Liviu Dragnea, anuntaAdevarul.

Cine sunt cei 12 care vor scaunul ocupat de Radu Mazare timp de 15 ani. 12 candidati au intrat in lupta pentru Primaria Constanta. Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Municipal Constanta, marti, in ultima zi in care partidele politice, aliantele electorale, organizatiile apartinand minoritatilor nationale si independentii isi mai puteau depune candidaturile pentru alegerile locale, in lupta pentru Primaria Constanta au intrat 12 candidati, trei dintre ei fiind independenti. Din partea PSD va candida viceprimarul Constantei, Decebal Fagadau, cel care de anul trecut exercita atributiile de primar al orasului, dupa demisia lui Radu Mazare. In varsta de 42 de ani, este de profesie economist, conduce organizatia municipala a PSD Constanta din 2013 si este de anul trecut si presedinte executiv al organizatiei judetene a PSD Constanta. Decebal Fagadau este viceprimar al municipiului Constanta din anul 2009, iar inainte de a ocupa aceasta functie a fost director al Complexului Muzeal si de Stiinte ale Naturii Constanta, informeazaGandul.

Robert Turcescu: Ii bat mar pe Catalin Predoiu si Gabriela Firea! PSD si PNL nu mai pot evolua de nicio culoare. Candidatul PMP la Primaria Capitalei, Robert Turcescu a fost prezent in aceasta seara la Digi 24, unde a facut o serie de declaratii cu privire la programul pe care il pregateste pentru Primaria Bucuresti. Acesta si-a exprimat opinia cu privire la cele mai mari probleme ale capitalei, a raspuns intrebarilor legate de relatia sa cu fostul presedinte Traian Basescu si despre sansele pe care crede ca ceilalti canidati inscrisi in cursa electorala le au. Robert Turcescu: La cum arata astazi spectrul politic din Romania, mi se pare ca in PMP este o dovada de seriozitate si de pragmatism politic si o dovada clara de leadership. Daca ne uitam la ce se intampla la momentul de fata in Romania, Taian Basescu este un om care arata foarte clar ceea ce se intampla in Romania, scrieEVZ.

Care sunt cele mai tari dueluri electorale din tara. La startul campaniei electorale s-au inscris multi candidati pentru primarii, insa numai o parte dintre ei au cu adevarat sanse de castig, mai ales ca alegerile locale sunt programate intr-un singur tur de scrutin, un sistem ce avantajeaza clar partidele traditionale, nicidecum candidatii independenti sau micile formatiuni. Principalii doi candidati pentru Primaria Municipiului Arad sunt actualul primar, Gheorghe Falca, si Sebastian Bulumac - candidat independent sustinut de PSD si de unele organizatii non-guvernamentale. Gheorghe Falca (49 de ani) are trei mandate in fruntea Aradului, obtinute ca membru PDL, va candida pentru al patrulea, din partea PNL, dupa fuziunea dintre cele doua partide. Acesta a fost implicat intr-un dosar de coruptie, in urma cu cativa ani, fiind achitat de instantele de judecata dupa un proces destul de lung. Sebastian Bulumac (38 de ani) este candidat independent sustinut de PSD, dar si de o parte a societatii civile. Bulumac nu a mai facut politica, iar numele sau nu a fost legat de vreun scandal de coruptie, anuntaAdevarul.