Decizia CCR privind alegerea primarilor a starnit bucuria politicienilor. Liderii PSD, UDMR, ba chiar si PNL, partide avantajate de sistemul electoral prin care primarii sunt alesi intr-un singur tur de scrutin, au salutat decizia CCR de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate ridicata de Liviu Avram. Cei mai fericiti au fost liderii PSD. "O decizie normala. Vrem sa vedem si motivarea. Oricum nu puteam modifica acum legea, pentru ca poimaine incepe campania electorala. Decizia Curtii in primul rand este o decizie in concordanta cu Constitutia. Liberalii si-au dorit foarte tare sa bulverseze aceste alegeri. Trebuia in perioada urmatoare sa modificam, pe de o parte, legislatia electorala, era un eveniment si o chestiune nemaiintalnita in ceea ce priveste alegerile in Europa si din intreaga lume.Daca cineva isi doreste sa modifice legislatia electorala, putem discuta in concordanta cu hotararile si cu deciziile CCR, dar si cu recomandarea Comisiei de la Venetia", a spus vicepresedintele Senatului, Florin Iordache, dupa aflarea deciziei Curtii, potrivit Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Valeriu Zgonea se dezice de scandalul in care este implicat fiul sau: "Daca a gresit cu ceva, sa plateasca". Fiul fostului presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a fost implicat intr-un scandal in luna noiembrie 2013. Dragos Zgonea, impreuna cu alti tineri, l-ar fi batut pana l-au bagat in spital pe fiul fostului fotbalist Ion Sburlea, in zona Parcului Izvor din Capitala, iar cazul tanarului ar fi fost inchis pe motiv ca acolo ar fi fost vorba de o lupta sportiva.Jurnalistii de la Antena 3 sustin acum ca procurorii care au inchis dosarul sunt acum cercetati pentru abuz in serviciu, urmand ca dosarul in care este implicat Dragos Zgonea sa fie rededeschis, informeaza EVZ.

De la antilopele gnu la Cartile Junglei: Victor Ponta il aseamana pe Klaus Iohannis cu King Louie. Este politica o jungla? Se pare ca da. In disputele din ultima vreme, am auzit aceste etichete: Zgonea compara PSD-ul cu o turma de antilope. Victor Ponta spune despre presedintele Iohannis ca este King Louie din Cartile Junglei. Deputatul PNL Mihaita Calimente il aseamana pe Ponta cu "sarpele Kaa". Grupul PSD din Camera Deputatilor a decis marti in unanimitate prezentarea solicitarii de revocare a lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor in Biroul Permanent. Oare Victor Ponta va deveni presedinte al Deputatilor, al treilea om in stat? Aceasta-i intrebarea. Intre timp, politicienii romani par sa aiba o afinitate pentru jungla. S-au descris unii pe altii drept animale din padurea tropicala, relateaza Gandul.info.

Petre Roman cere conducerii Camerei sa ia masuri pentru a-si relua mandatul de deputat. Petre Roman a solicitat marti Biroului permanent al Camerei Deputatilor sa ia masurile procedurale pentru a-si relua mandatul de deputat. Cererea vine dupa ce Curtea de Apel a decis anularea raportului Agentiei Nationale de Integritate care spunea ca in 2014 a fost in stare de incompatibilitate.Petre Roman a trimis Biroului permanent al Camerei o scrisoare in care arata ca, avand in vedere sentinta pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, la data de 22.04.2016, prin care instanta a admis contestatia sa si a anulat raportul de evaluare emis de ANI, sa se introduca pe ordinea de zi, a proximei sedinte de plen, a unui punct de vedere prin care sa se ia act de reluarea mandatului sau de deputat, scrie Digi24.

Liviu Avram continua lupta pentru alegerea primarilor in doua tururi. Ce sanse mai sunt. Curtea Constitutionala (CCR) a respins ieri prima sesizare a jurnalistului "Adevarul" Liviu Avram privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Insa zilele urmatoare magistratii CCR vor dezbate si cea de-a doua sesizare, care are sanse mai mari de reusita, pentru ca abia atunci judecatorii vor intra pe fondul problemei. Ca sa ajungi in somptuoasa sala de sedinte a Curtii Constitutionale, trebuie mai intai sa traversezi un hol lung de marmura, tapetat cu portretele tururor judecatorilor CCR din 1992 pana azi, de la Vasile Gionea - cel dintai presedinte al CCR, pana la Toni Grebla, cel din urma magistrat care a parasit Curtea, silit de matrapazlacuri penale. La ora 10 fix, magistratul-asistent a anuntat: "Va rugam sa va ridicati in picioare. Intra Curtea!". Liviu Avram s-a ridicat, la fel si cei doi jurnalisti care il insoteau, mai mult din superstitie, pentru ca, in urma cu o saptamana, tot in prezenta lor, Curtea de Apel decisese ca Legea alegerilor locale sa fie trmisa la CCR, relateaza Adevarul.

Cristian Busoi, cea mai mare donatie catre PNL. Suma impresionata data de europarlamentar Cristian Busoi a donat PNL, in anul 2015, 128.896 de lei, plus cotizatii in valoare de 14.000 de lei, fiind cel mai generos liberal, potrivit datelor din Monitorul Oficial, el fiind urmat de Theodor Stolojan, iar printre persoanele juridice care au facut donatii partidului se afla compania RCS&RDS.Europarlamentarul Cristian Busoi a donat catre Secretariatul General al PNL 128.896 lei, cel mai generos liberal fiind secondat de europarlamentarul PNL Theodor Stolojan care a sustinut PNL, in anul 2015, cu 45.200 de lei, potrivit listei persoanelor fizice care au facut donatii a caror valoare insumata depaseste 10 salarii minime brute pe tara, publicata in Monitorul Oficial, informeaza Gandul.info.