Traian Basescu: Este corect si necesar ca informarile adresate Presedintelui Romaniei privind infectiile intraspitalicesti sa fie facute publice de catre SRI.Fostul presedinte Traian Basescu considera ca "este corect si necesar" ca informarile adresate sefului statului privind infectiile din spitale "sa fie facute publice de catre SRI". "DESECRETIZARE NECESARA. Din afirmatiile purtatorului de cuvant al SRI inteleg ca in ultimii 5 ani institutia a informat Presedintia cu privire la tratarea defectuoasa a infectiilor din spitale, cu substante dezinfectante diluate, furnizate de firma domnului Condrea sau de orice alt furnizor care a diluat (falsificat) substantele de dezinfectie. Cred ca este corect si necesar ca informarile adresate Presedintelui Romaniei pe aceasta problema sa fie facute publice de catre SRI", a scris Traian Basescu, azi, pe Facebook, potrivitEVZ.

Politic showFoto: Colaj foto

Scandal in Senat pe numirile la CCR. Jipa, unui coleg: "Iesi de-aici".Scandal la Comisia juridica din Senat, dupa ce o noua sedinta pentru validarea candidatilor pentru functia de judecator CCR a fost convocata pentru luni dupa-amiaza, protagonista fiind senatoarea Ruxandra Jipa, candidata la aceasta functie. Jipa a demisionat din UNPR, acuzand ca partidul nu a sustinut-o pentru nominalizarea ca judecator la CCR. In sala Comisiei, Ruxandra Jipa, care nu are sustinerea grupului pentru a candida la CCR, l-a acuzat pe viceliderul grupului UNPR, Marius Isaila, ca a venit pentru a o inlocui de la sedinta, acesta fiind membru al comisiei de buget, scrieGandul.

Ponta se intoarce si aduce cu el si lupta anti-Justitie.Victor Ponta isi doreste sa preia functia de presedinte al Camerei Deputatilor cu scopul de a debloca proiectele legislative de modificare a legislatiei penale, care zac in acest moment in sertarele Parlamentului. Astfel, Ponta ar castiga simpatia liderilor PSD din teritoriu, suparati ca partidul i-a lasat pe mana Justitiei, si s-ar mai si razbuna pe procurorii DNA. Victor Ponta este la un pas sa preia sefia Camerei Deputatilor, dupa ce mai multi lideri ai PSD din teritoriu au pus presiune pe Liviu Dragnea sa-l numeasca pe fostul premier in locul lui Valeriu Zgonea, exclus din partid pe motiv de "deviationism": i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea pentru ca a fost condamnat in dosarul Referendumul. De ce insista partidul ca Victor Ponta sa devina al treilea om in stat, in conditiile in care Ponta este trimis in judecata in dosarul Turceni-Rovinari? Raspunsul tine exact de pozitia PSD fata de Justitie, relateazaAdevarul.

Achimas-Cadariu vorbeste despre presiuni ale unor "grupuri de interese".Ministrul demisionar al sanatatii invoca, azi, felul diferit in care el si premierul vad criza dezinfectantilor. In aceasta seara, la un post de televiziune, Patriciu Achimas-Cadariu a dat de inteles ca in minister sunt presiuni ale unor grupuri de interese. Nu a spus insa si despre cine ar fi vorba. Intrebat care a fost motivul pentru care a plecat din Guvern, Patriciu Achimas-Cadariu a raspuns: "Faptul ca nu imi asum decat lucruri care au baza stiintifica si stau pe lege. (...) Trebuie gandit foarte bine ce facem nu doar pentru a raspunde unor optiuni ale unor grupuri care doresc musai sa demonstreze ca au dreptate", potrivitDigi24.

Liderii PSD invata gramatica doar ca sa-l schimbe pe Valeriu Zgonea.Liviu Dragnea vrea sa schimbe timpul unui verb din Regulamentul Camerei Deputatilor pentru a-l putea revoca pe Valeriu Zgonea. Liderii PSD au mai umblat la Regulament si in urma cu un an, insa atunci nu s-au gandit ca Zgonea se va ridica impotriva partidului. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu renunta la ideea de a-l inlocui pe Valeriu Zgonea cu Victor Ponta in fruntea Camerei Deputatilor, desi legea interna de organizare a deputatilor face aproape imposibila revocarea lui Zgonea. Planul initial gandit de juristii PSD era ca ieri, in sedinta Biroului Permanent, social-democratii sa forteze introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotarare care stipula revocarea lui Valeriu Zgonea. Numai ca, dupa ce ziarul "Adevarul" a demonstrat ca schimbarea lui Zgonea ar insemna violarea legii, liderii PSD au facut un mic pas in spate si cauta o solutie legala, informeazaAdevarul.

Elena Udrea, despre informarile trimise de SRI cu privire la dezinfectantii diluati: Exista interese majore in spatele acestor afaceri care se deruleaza in spitale.Elena Udrea a declarat, luni seara, la B1 Tv, ca este convinsa ca oamenii din Serviciul Roman de Informatii stau in spatele unor afaceri, cu referire la presupusele informari trimise de catre SRI catre Institutia Presedintelui si a Premierului cu privire la neregulile dezinfectantilor diluati. "Nu au trimis (informari - n.r.) acolo unde ar fi fost normal sa trimita. Trebuia sa trimita acolo unde trimit de obicei, adica la DNA. Ca dovada, cei care trebuiau sa fie informati nu au fost informati, vedem reactiile celor care au raspuns la comunicatul SRI. Exista interese majore in spatele acestor afaceri care se deruleaza in spitale, exista protectie la nivel foarte inalt", a declarat Elena Udrea la B1 Tv, citat deEVZ.