Laura Chiriac versus Denise Rifai. "Realitatea TV imi datoreaza patru salarii si fata asta are inconstienta sa ma puna la colt". Retelele de socializare au ironizat indelung, zilele acestea, schimbul caragialesc de replici, ostilitatea fatisa si infantilismul disputei tv dintre Laura Chiriac, fosta prezentatoare Realitatea Tv, in prezent candidata ALDE la primaria Sectorului 1, si Denise Rifai, angajata a postului Realitatea. Acuzata ca a plagiat sloganul unei alte anagajate Realitatea TV, ironizata si intaratata, Laura Chiriac a intrat in cele din urma in jocul prezentatoarei artagoase, schimbul de replici dintre cele doua tinere femei reusind trista performanta de a fi distribuit masiv in retelele de socializare. Chestionata de Click , Laura Chiriac a incercat sa dreaga busuiocul si a explicat ca nu venise la tv pentru o rafuiala, ci pur si simplu pentru a-si prezenta planurile ca viitor primar, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Valul de pensii speciale revine dupa alegerile locale. Ce bombe pregatesc alesii. Alesii din Legislativ au amanat lucrarile parlamentare pentru luna iunie, imediat dupa alegerile locale, moment in care in fata acestora ajung la vot numeroase initiative care prevad pensii speciale pentru diferite categorii profesionale sau legi care-i avantajeaza pe deputati si senatori. La Senat si la Camera Deputatilor se afla mai multe proiecte de lege care prevad pensii speciale pentru alesii locali, profesori, personalul de pe ambulante sau consilierii parlamentarilor, acestea fiind la un pas de adoptare, majoritatea initiativelor fiind deja la Camera decizionala. In una din primele sedinte de dupa alegerile locale, senatorii pot da votul final pentru pensiile speciale pentru alesii locali. Initiativa legislativa ajunge pentru a doua oara la Senat, aceasta fiind adoptata prima data la 22 decembrie. Dupa sesizarea depusa de Guvern la Curtea Constitutionala, proiectul de lege a fost declarat neconstitutional, fiind retrimis in Parlament pentru a-i fi aduse modificari, anuntaAdevarul.

Calin Popescu Tariceanu: "Nu mai trebuie sa toleram DNA". Calin Popescu Tariceanu, seful ALDE, a lansat un atac la adresa SRI si DNA, dupa ce a facut referire si la alegerile din 2012 . "Parlamentul a fost decimat. Majoritatea care a castigat alegerile in 2012 a fost faramitata prin tot felul de manevre. Ma astept ca dupa alegeri, parlamentul sa analizeze si sa faca mai multe corectii'', a declarat seful Senatului. Tariceanu acuza ca cele doua institutii ies din cadrul legal, iar, in opinia sa, DNA nu mai trebuie tolerata, arata B1 TV. "Vrem sa avem un stat de drept sau un simulacru de stat de drept? E un corp de aplaudaci care aplauda lucruri reproduse in Romania, informeazaGandul.

Liviu Dragnea promite un aeroport in judetul Ialomita, daca localnicii vor vota PSD. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a promis locuitorilor din Ialomita ca vor beneficia de un aeroport in judet, daca PSD va castiga alegerile. "La toamna, cand vom prelua guvernarea impreuna cu ALDE si UNPR, vom transfera la Consiliul Judetean Ialomita aeroportul Alexeni, care va va face unul dintre cele mai bogate judete ale Romaniei", a promis Liviu Dragnea, citat de Agerpres. Aeroportul ar urma sa fie amenajat in locul fostei unitati militare de aviatie. Liderul PSD Ialomita, Marian Neacsu, care detine si functia de secretar general al PSD, a promis "un scor istoric pentru PSD" si a pus ca "oamenii au mare nevoie de Liviu Dragnea, cel care prin Programul national de dezvoltare locala, singurul program functional in acest moment, a scos Romania din noroi", scrieRomania Libera.

Marian Vanghelie ironizeaza perchezitiile DNA la sediul partidului sau: "Au fost cautati cei din ISIS care s-au inscris in partid". Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5, a declarat miercuri, in legatura cu perchezitiile efectuate in urma cu doua saptamani de Directia Nationala Anticoruptie la sediul partidului sau, ca procurorii au cautat, cel mai probabil, membri Statului Islamic care s-a inscris in PDS si care il ajuta pe Adrian Severin sa castige alegerile pentru functia de primar al Bucurestiului. Marian Vanghelie s-a prezentat miercuri la Tribunalul Bucuresti, unde s-a desfasurat un nou termen in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru coruptie. Cu aceasta ocazie, jurnalistii l-au intrebat despre perchezitiile efectuate de procurorii DNA in legatura cu modul in care au fost intocmite listele cu sustinatori folosite la depunerea candidaturii la functia de primar, anuntaEVZ.