​Verdictul sociologilor: Firea isi conserva electoratul, Nicusor Dan pierde. Candidata PSD la Capitala nu doreste decat sa isi mentina pozitia fruntasa, in timp ce candidatul USB a fortat cresterea si a pierdut, apreciaza sociologii consultati de EVZ Televiziunile de stiri au inceput sa organizeze, in prime-time, primele dezbateri intre principalii candidati la Primaria Capitalei. Gabriela Firea (PSD) a fost prezenta la toate talkshow-urile, la fel ca si Nicusor Dan (USB). Catalin Predoiu (PNL) a fost invitat mereu, dar, la prima discutie, organizata de Digi 24, a preferat sa lipseasca. In schimb, Robert Turcescu (PMP), desi aflat intr- o pozitie buna in sondaje, a fost impiedicat sa vina la dezbaterile de la Antena 3, B1 si TVR - urmare a cererilor principalilor sai contracandidati. El a fost doar in platoul Digi 24, unde a avut o confruntare contondenta cu Gabriela Firea. Presa si publicul activ in mediile sociale au facut clasamente si evaluari subiective ale dezbaterilor de pana acum. In aceste conditii,Evenimentul zileia intrebat o serie de sociologi care va fi impactul electoral al confruntarilor televizate.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce pot face doi penali in fruntea Parlamentului. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, urmarit penal pentru marturie mincinoasa, si viitorul presedinte al Camerei Deputatilor, Victor Ponta, trimis in judecata pentru coruptie, au un singur obiectiv politic: mutilarea legislatiei penale. In mai putin de o luna, cele doua Camere ale Parlamentului vor fi conduse de politicieni cu prezent penal. In fruntea Senatului va ramane Calin Popescu Tariceanu, proaspat urmarit penal pentru marturie mincinoasa, iar Victor Ponta, trimis deja in judecata in dosarul "Turceni-Rovinari", are cele mai mari sanse sa fie instalat in fruntea Camerei Deputatilor, in locul "deviationistului" Valeriu Zgonea. Rocada se va produce in prima saptamana dupa alegerile locale. Surse din PSD au povestit, in linii mari, cum arata planul gandit de Ponta, anuntaAdevarul.

Predoiu se dezice de Sava: Este in afara campaniei mele. Nicusor Dan l-a acuzat, in confruntarea de miercuri de la GDS pe Catalin Predoiu ca il sustine pe Razvan Sava, desi acesta se afiseaza cu Piedone, liberalul raspunzand ca Sava este ''in afara'' campaniei sale si ca este ''maximum'' din ce poate face din pozitia de candidati. Nicusor Dan a aratat in cadrul dezbaterii un ziar de campanie, distribuit de Razvan Sava, care il infatiseaza pe acesta alaturi de Cristian Popescu Piedone, desi PNL i-a cerut lui Sava sa renunte la asocierea cu fostul edil al sectorului 4. ''Este foarte adevarat, dar ceea ce aratati dumneavoastra nu este o infractiune ca sa il dau afara din partid. Domnul Sava este in afara campaniei mele. Este maximum din ce pot sa fac din pozitia de candidat'', a declarat candidatul PNL la Primaria Capitalei dupa ce Nicusor Dan i-a reprosat ca il sustine pe Sava, informeazaGandul.

De ce vrea PSD sa revina la guvernare. Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat miercuri, in timpul unei intalniri electorale care avut loc in orasul Ludus, ca alegerile parlamentare din toamna vor fi extrem de importante intrucat Romania o va lua "pe o cale sau pe o alta" si ca singura sansa ca Romania sa o ia "pe calea corecta" si sa devina o tara puternica este ca social-democratii sa revina la guvernare. Liderul PSD a sustinut ca din acest motiv e foarte important ca alegerile parlamentare sa fie castigate de social-democrati si ca toate semnalele din ultima perioada indica "un rezultat bun la locale", scrieRomania Libera.

Liviu Dragnea rupe tacerea in partid: "Suntem urmariti, haituiti si condamnati". Cu doua saptamani ramase pana la alegerile locale, presedintele PSD, Liviu Dragnea, vorbeste in partid despre o tentativa de ingenunchere a PSD. Liviu Dragnea s-a dat exemplu in fata membrilor de partid, vorbind deschis despre condamnarea sa definitiva la inchisoare cu suspendare. "Eu nu am tremurat in ziua aceea de vineri", le-a spus el colegilor, intr-o vizita in judetul Neamt, anuntaEVZ.