Ponta refuza sefia PSD: Daca se va retrage domnul Dragnea, o sa vina altcineva la conducerea PSD, nu eu. Fostul lider PSD, Victor Ponta exclude posibilitatea ca el sa revina in fruntea social-democratilor dupa alegerile locale, afirmand ca in eventualitatea in care actualul sef PSD, Liviu Dragnea se va retrage de la conducere, "o sa vina altcineva". "Daca se va retrage domnul Dragnea, o sa vina altcineva la conducerea PSD. Nu eu. Eu cu Liviu (nr - Liviu Dragnea) nu jucam ping-pong cu PSD, i-l dau eu lui, el mie. Totusi, noi doi in ultimii sase ani am condus PSD si la lucruri bune, la victorii, si la infrangeri. Ne-am facut impreuna treaba pentru PSD si ne-am facut-o mai bine decat altii", a spus Victor Ponta, potrvit Agerpres. Ponta si-a cerut scuze public pentru ca a demisionat din functia de prim-ministru: "Imi manifest un mare regret fata de oamenii pe care i-am dezamagit. Este vorba nu doar de parlamentarii nostri care au votat Guvernul, e vorba de milioane de oameni care au votat in 2012. Eu am candidat sa fiu prim-ministru in 2012 si evident ca ma simt vinovat fata de cei care m-au votat sa fiu prim-ministru'', a adaugat Ponta, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Ce calcule isi fac Catalin Predoiu si Nicusor Dan dupa ce varianta unificarii dreptei a esuat. In conditiile in care Gabriela Firea conduce detasat in lupta pentru Primaria Capitalei, Catalin Predoiu si Nicusor Dan se lupta doar pentru pozitia de pierzator onorabil, caci sansele lor de a castiga sunt, oricum, infime, sustin analistii politici. Desi s-a dovdit a fi un esec, varianta sondajului comun care ar fi desemnat candidatul dreptei pentru Bucuresti dezvaluie strategia celor doi candidati pentru finalul de campanie. Catalin Predoiu ar vrea ca Nicusor Dan sa se retraga din cursa pentru Primaria Capitalei si sa-l sustina pe el. Nicusor Dan spune ca Predoiu ar trebui sa se retraga in favoarea sa. Si unul, si altul sustin ca numai asa poate fi infranta Gabriela Firea. Ca sa se stabileasca cine are sanse mai mari sa castige Bucurestiului, Predoiu i-a propus lui Nicusor Dan sa comande un sondaj de opinie comun, iar cine pierde sa se retraga in favoarea celuilalt, anuntaAdevarul.

Gorghiu vorbeste despre fraude electorale. Liderul PNL il pune la treaba pe ministrul de Interne. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a sustinut, luni, ca are "semnale nefericite" din Ferentari, potrivit carora se planuieste fraudarea alegerilor si a cerut ministrului de interne Petre Toba sa fie atent la ce se intampla in acea zona la alegerile din 5 iunie. "Vreau sa va spun ca am deja semnale nefericite dinspre Ferentari, ca se planuieste cumparare de voturi, ca se cumpara buletine de identitate ca nu poata vota oamenii in timp util in ziua votului sau cine stie ce nenorocire vor sa mai faca cei de la PSD care, din pacate, exploateaza tot timpul electoral acel bazin din Ferentari", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o transmisie live, pe Facebook. Alina Gorghiu i-a cerut ministrului de Interne sa urmareasca atent modul cum se desfasoara procesul de vot, in data de 5 iunie, in Ferentari, informeazaGandul.

Dragnea spune ca Zgonea va fi revocat dupa alegerile de duminica. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Timisoara, ca, dupa alegerile locale din 5 iunie, social-democratii din Parlament vor demara procedurile de inlocuire a actualului presedinte al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, scrie Agerpres. "Dupa alegerile din 5 iunie, colegii mei din Parlament vor declansa procedurile regulamentare si vom purcede la revocarea domnului Valeriu Zgonea, care nu mai are nicio sustinere politica. Functia de presedinte al Camerei Deputatilor este una politica si ea va reveni, asa cum este normal, PSD, pentru un membru din PSD", a afirmat Dragnea, intr-o conferinta de presa. Intrebat de media daca Victor Ponta ii va lua locul lui Zgonea la sefia Camerei, Liviu Dragnea a afirmat ca a vazut ca un post de televiziune "deja l-a desemnat pe Victor Ponta drept presedinte al Camerei deputatilor", scrieRomania Libera.

Cum vrea PSD sa rastoarne Guvernul. Doua curente de opinie se vor infrunta in PSD, dupa alegerile locale, pe tema depunerii unei motiuni de cenzura care sa darame Guvernul, a aflat EVZ Un prim scenariu despre trantirea Guvernului este discutat in tabara fostului premier Victor Ponta, care doreste sa fie depusa o motiune de cenzura imediat dupa alegerile locale, au relatat surse social-democrate pentruEVZ. "In partid s-a cristalizat ideea ca, daca-i lasam pe tehnocrati pana la toamna, dureaza doi ani sa reparam ce au stricat", ne-au spus sursele citate.