Liberalii au secretizat sondajul in care Predoiu era umflat. Liberalii s-au razgandit: nu mai fac public niciun sondaj de opinie pe Bucuresti. Predoiu a anuntat ca se desparte de Nicusor Dan Liberalii au anuntat ca vor face public un sondaj de opinie realizat de CURS, la inceputul acestei saptamani, care ar fi urmat sa arate ca Nicusor Dan se afla pe locul trei in intentiile de vot, dupa Catalin Predoiu, la mare distanta. In cele din urma, liberalii au concluzionat: "Nu mai facem public niciun sondaj, oricum o sa apara joi mai multe sondaje de opinie, ce rost mai are?", a spus un vicepresedinte al PNL pentruEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Marian Munteanu anunta ca alianta sa va candida la parlamentare: In functie de procent, vrem sa ne implicam in guvernare. Marian Munteanu, care a fost propus in luna aprilie, de PNL candidat la Primaria Capitalei si a fost retras dupa reactiile aparute in spatiul public, a anuntat, marti, la Realitatea TV, ca se pregateste sa candideze, in toamna, cu alianta sa, la alegerile parlamentare, el precizand ca in functie de procentul pe care il vor avea, vor dori sa se implice si in guvernare. Marian Munteanu a afirmat ca se ocupa intens de organizarea aliantei sale, Platforma civica nationala "Alianta noastra", el precizand ca in interiorul acestei aliante s-a creat premisa aparitiei unei aripe politice, care va avea menirea sa propuna electoratului solutii pe care le asteapta categorii largi ale societatii. "Va fi o insurectie pasnica, calma, care va avea ca factor decisiv insurectia politica, la vot. Romanii vor putea sa rezolve problemele, la iarna, la alegeri", a afirmat Munteanu. El a mentionat ca pleaca de jos cu alianta care a inceput deja sa constituie grupul de iniitiava, la nivel de localitate, judet dar si in afara tarii, anuntaAdevarul.

Mesaj pentru susţinătorii lui Piedone: "Voi lucra cot la cot cu el". Candidatul PNL la Primăria Sectorului 4, Răzvan Sava, le-a adresat alegătorilor o scrisoare în care le promite că dacă îl vor vota va lucra fără nicio ezitare "cot la cot" cu fostul primar Cristian Popescu Piedone, afirmând că "toate lucrurile bune" făcute de acesta "riscă să se ducă de râpă". "Eu am încercat să demonstrez că voi fi acel primar de care aveţi nevoie. (…) În calitate de primar al Sectorului 4 nu voi avea nicio ezitare să lucrez cot la cot cu majoritatea din Consiliul Local, cu fostul edil, Cristian Popescu Piedone, pentru a readuce lucrurile pe calea ce bună, în beneficiul dumneavoastră", susţine candidatul PNL în scrisoarea pe care o adresează alegătorilor şi care a fost distribuită în sector. El susţine că după plecarea lui Piedone din fruntea sectorului "lucrurile s-au degradat în administraţie" şi ce a făcut fostul edil "riscă să se ducă de râpă", informeazaGandul.

Catalin Predoiu: Firea are in spate un grup mare de interese. Dragnea si Ponta vor trage firele Gabrielei Firea. Eu sunt un om liber. Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a vorbit, marti, la Adevarul Live, despre esecul negocierilor cu Nicusor Dan in vederea formarii unei aliante impotriva Gabrielei Firea, dar si despre cei care se afla in spatele PSD. De ce au esuat negocierile cu NIcusor Dan? Care din ele, ca sunt mai multe. Sa o luam de la inceput. Ce stiu eu: domnul Dan a cochetat mai mult cu PNL. Prima intalnire a fost cu domnul Orban. Dansul stia ce face. La ceva vreme, domnul Nazare mi-a spus ca e intentia domnului Dan de a sta de vorba cu mine. Ne-am intalnit in Modrogan, in 22. Nu s-a discutat de alegeri. Dar i-am spus: daca tot esti aici, sa-ti spun ce vreau, sa aduc tineri in politica, sa fac un centru de excelenta, sa fac o constructie pe termen lung la filiala Bucuresti. Legat de alegeri i-am zis ca am vazut declaratia doamnei Firea. Ca ii ofera un post de viceprimar. I-am zis sa nu se dea la nimeni, sa stea pana in ultima saptamana. Nu stiam atunci ca vorbesc in dodii pentru Nicusor Dan: el nu era nici de stanga, nici de dreapta. Integral inAdevarul.

Guvern provizoriu din iunie, pus la cale de PSD si ALDE.PSD, UNPR si ALDE ar putea sa instaureze in vara un Guvern cu puteri limitate pana la alegerile parlamentare. Varianta a fost lansata, ieri, public, de copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu.EVZva prezinta scenariul avansat in discutiile dintre liderul PSD, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.