Senatorii n-au venit la serviciu, iar sedinta s-a suspendat din lipsa de cvorum.Sedinta Biroului permanent al Senatului, convocata pentru joi, nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum, in sala nefiind prezent niciun senator, cu exceptia presedintelui forului, Calin Popescu-Tariceanu, scrie Agerpres. "Nu s-a tinut sedinta, nu a fost cvorum. (...) De unde sa stiu eu de ce nu au venit colegii", a spus presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, scrieRomania Libera.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Consilier prezidential: Romania ar putea avea un nou premier tehnocrat.Romania ar putea avea din nou un premier tehnocrat, daca dupa alegerile din toamna, niciun partid nu va castiga majoritatea necesara pentru a forma un guvern, a afirmat Laurentiu Stefan, consilier pe politica interna al presedintelui Iohannis, la evenimentul Reuters Eastern Europe Investment Summit. Fosta coalitie de guvernare, condusa de PSD, are sanse sa obtina un scor bun la alegerile legislative, dar este putin probabil sa castige suficient sprijin pentru a forma un guvern, a declarat, miercuri, consilierul prezidential, relateazaGandul.

Traian Basescu: "Putin e un propangandist. Iohannis trebuia sa-i dea imediat o replica".Joi, la ora 21:00, fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, este prezent in studioul emisiunii "X-Press", moderata de Sabin Orcan. Evenimentul Zilei va prezinta principalele declaratii ale liderului politic. Fostul presedinte, Traian Basescu spune ca electoratul nu este informat suficient despre alegerile de pe 5 iunie: "Stiu sigur ca Robert Turcescu si-ar fi dorit o confruntare cu doamna Firea. Stiu sigur ca doamna Firea si domnul Predoiu au zis ca nu mai vin la emisiune daca este invitat Tucescu. El este bun, este foarte bun", anuntaEVZ.

Adrian Nastase intervine in campanie: Mergeti sa votati pentru mine! Votati Gabriela Firea si candidatii PSD.Fostul premier Adrian Nastase, condamnat definitiv la inchisoare cu executare, a lansat un apel catre romani de a vota candidatii PSD, dar mai ales pe Gabriela Firea la Primaria Capitalei. "Stiu ca unii si-ar dori sa nu mai particip la viata politica romaneasca. Imi este imposibil. Daca nici macar ambasadorul american nu se poate abtine. Pe Gabriela Firea o stiu de multa vreme. Imi amintesc, intre altele, ca in 2004 chiar a moderat o emisiune de televiziune din campania prezidentiala. Am participat si la multe din emisiunile ei de la Antena 3. Am urmarit evolutia sa din ultimii ani si m-a convins profesionalismul eissi tenecitatea ei. Sunt convins ca va fi un primar cu viziune si, in acelasi timp, atent la problemele sociale si ale mediului de afaceri", relateazaAdevarul.

Robert Turcescu, Nicusor Dan si Catalin Predoiu s-au acuzat reciproc de coruptie, blaturi pro-Firea si iopocrizie.Candidatii Robert Turcescu (PMP), Nicusor Dan (USB) si Catalin Predoiu (PNL) au fost protagonistii unei dispute vehemente, in cadrul ultimei dezbateri electorale pentru Bucuresti (organizata la Realitatea TV). Mai exact, cei trei s-au acuzat reciproc de ipocrizie, blaturi si coruptie. "Evenimentul Zilei" va prezinta cele mai importante declaratii, scrieEVZ.

Sondajul lui Nicusor Dan. Firea, castigator detasat. Predoiu, pe locul III.Candidatul USB la Primaria Capitalei, Nicusor Dan, a dat publicitatii un sondaj din care reiese ca se afla pe locul II in intentie de vot, la diferenta de aproape 18% fata de ocupanta locului I, Gabriela Firea. Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, se afla pe locul III, la diferenta de cinci procente de Nicusor Dan, care ii cere primului sa se retraga din cursa in favoarea sa. "Am publicat rezultatele sondajului pe care am vrut sa-l facem impreuna cu PNL. Asa cum am promis, el a fost realizat de o firma internationala, TNS, si ii invit pe reprezentantii PNL sa studieze baza de date pentru a verifica acuratetea rezultatelor. Ele arata foarte clar ca eu sunt pe locul doi, Catalin Predoiu este pe trei", relateazaAdevarul.