Cine sunt vinovatii din PNL pentru esecul de la alegerile locale. Chiar daca atat Alina Gorghiu, dar si Vasile Blaga au spus despre rezultatul inregistrat duminica de partid ca este "cel mai bun scor al PNL" din ultimii 26 de ani, numarul mic de primarii resedinte de judet si Consilii Judetene ii contrazice In primul rand, cei responsabili pentru scorul PNL la alegerile locale, perceput drept unul slab, sunt cei doi co-presedinti Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Ei au girat numeroasele schimbari de candidati la Bucuresti, Catalin Predoiu fiind candidatul numarul patru, desemnat oficial, doar cu 5 zile inainte de startul campaniei electorale. Si pe retelele de socializare, Gorghiu si Blaga sunt considerati principalii responsabili pentru esecul in alegeri, inclusiv simpatizantii PNL cerandu-le insistent demisia, scrueEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

PSD trimite la CCR un traseist cu trecut FSN-ist. Cu sprijinul PSD-UNPR-ALDE, plenul Senatului l-a votat, marti, pe deputatul Marian Enache in functia de judecator al CCR. In cariera sa politica, Marian Enache a trecut prin prin patru partide politice, a fost unul dintre consilierii lui Ion Iliescu si diplomat in Republica Moldova. Cu 80 de voturi "pentru" si doar 37 "impotriva", majoritatea PSD-UNPR-ALDE l-au sustinut pe deputatul Marian Enache in functia de judecator al CCR. Desi Comisia Juridica i-a invalidat, initial candidatura, pentru ca nu avea in dosar scrisoarea de recomandare a unui grup parlamentar, asa cum cere legea, PSD a trecut peste decizia senatorilor juristi, iar procedura a fost reluata. In urma noii audieri, Enache a primit aviz favorabil, cu 6 voturi pentru si 5 impotriva, si candidatura sa va fi supusa votului din plen. PSD a renuntat la a mai face o propunere proprie pentru CCR si a decis sa-l sustina pe deputatul Marian Enache, al caruit trecut politic se intersecteaza cu cel al lui Ion Iliescu si Gabriel Oprea. Marian Enache se afla la al treilea mandat de deputat, insa cariera sa parlamentara a avut mai multe pauze, anuntaAdevarul.

14 ambasadori avizati de comisiile parlamentare pentru politica externa. Comisiile parlamentare reunite pentru politica externa au acordat, marti, aviz favorabil unui numar de 14 persoane propuse pentru posturi de ambasadori in tari din Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat, informeaza Agerpres. Audierile vor continua miercuri cu propunerile de ambasadori pentru Peru si Ecuador, Consiliul Europei de la Strasbourg, Kuwait, Africa de Sud, Pakistan, Iordania, Albania, Macedonia, precum si pentru Sfantul Scaun si Ordinul Suveran Militar de Malta, informeazaRomania Libera.

Gabriela Firea: Transportul cu RATB va fi gratuit. Noul primar Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti seara, la B1 Tv, ca va face totul pentru ca transportul public de suprafata din Bucuresti sa fie gratuit. Invitata la B1 Tv, Gabriela Firea a facut a declarat ca s-a analizat optiunea ca RATB sa fie gratuit, si ca este realizabila din punct de vedere economic. "Am vorbit cu specialisti si am facut un calcul de oportunitate si am decis ca se poate face. E vorba doar despre RATB, nu si metroul, acesta apartine de Ministerul Transporturilor. E un plan economic ce poate fi aplicat", scrieEVZ.

Locomotiva Ciolos, solutia PNL pentru reformarea partidului. Vasile Blaga ar trece secretar general. Surse din PNL au declarat pentru "Adevarul" ca partidul pregateste cateva mutari importante in perspectiva alegerilor parlamentare. In vara urmeaza sa fie convocat un Congres, iar Dacian Ciolos va fi ales presedinte. Vasile Blaga va primi functia de secretar general, iar Alina Gorghiu va ocupa, la randul sau, o alta functie in conducerea partidului. Desi Alina Gorghiu si Vasile Blaga au prezentat rezultatele PNL la alegerile locale drept un succes, infrangerea categorica suferita in Bucuresti va aduce schimbari importante in conducerea partidului. Potrivit unor surse politice, liberalii au urmatorul plan: in vara vor organiza un Congres extraordinar, iar Dacian Ciolos va fi convins sa candideze pentru sefia partidului si va fi ales presedinte. Actuala conducere va face un mic pas in spate. Aceleasi surse sustin ca Vasile Blaga se va intoarce la functia care l-a consacrat: secretar-general, responsabil cu mobilizarea filialelor pentru alegerile parlamentare din toamna. Ilie Bolojan, actualul secretar general al PNL, se va ocupa doar de Primaria Oradea, anuntaAdevarul.