Dacian Ciolos merge la deschiderea Euro 2016 si va urmari meciul Romania-Franta alaturi de Francois Hollande. Premierul Dacian Ciolos efectueaza, joi si vineri intr-o vizita la Paris, prilej cu care va intalni cu premierul francez, Manuel Valls, iar vineri seara va pleca de la Palatul Elysee spre Stade de France, impreuna cu presedintele Frantei, Francois Hollande, pentru a viziona meciul Franta-Romania. Programul vizitei cuprinde participarea prim-ministrului Dacian Ciolos la reuniunea speciala dedicata Romaniei, prezidata de Secretarul General al organizatiei, Angel Gurria, in cadrul Consiliului Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), la 9 iunie. Participarea la aceasta reuniune se inscrie in obiectivul de etapa al Romaniei stabilit de Guvern in luna februarie a.c. privind crearea premiselor favorabile pentru luarea in considerare a candidaturii tarii noastre in cursul viitorului exercitiu de largire al OCDE", informeaza Guvernul printr-un comunicat, anunta Adevarul.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Topul averilor primarilor din Bucuresti. Care este cel mai "sarac" dintre ei. Primarul General ales, Gabriela Firea, alaturi de primarul Sectorului 3, Robert Negoita, au cele mai consistente declaratii de avere, in vreme ce alesul de la Sectorul 1, social-democratul Dan Tudorache, este cel mai sarac- trei masini si cinci mii de lei pe luna. Gabriela Firea: Bijuterii si obiecte de arta in valoare de 240.000 euro. Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, este unul dintre cei mai avuti edili din Bucuresti. Ea detine doua terenuri forestiere in localitatea pastorita de sotul sau, Florentin Pandele - Voluntari (Ilfov). De asemenea, are in proprietate un autoturism Mercedes, an de fabricatie 2010, scrie Gandul.

Traian Basescu, despre obtinerea cetateniei moldovenesti: "Sunt multumit, era o obligatie asumata public. Presedintele Traian Basescu s-a declarat multumit joi de faptul ca a obtinut cetatenia Republicii Moldova si a subliniat ca pentru el acest lucru era o obligatie pe care si-a asumat-o public. "Am avut o obligatie. M-am angajat public sa solicit cetatenia Republicii Moldova. Am aflat astazi ca presedintele Timofti a semnat decretul. Sunt multumit", a afirmat Basescu. El a infirmat ca ar avea planuri politice legate de Republica Moldova. "Nu am", a raspuns Basescu, intrebat in acest sens. Presedintele PMP a adaugat ca va discuta cu seful statului moldovean, Nicolae Timofti, in vederea depunerii juramantului in calitate de proaspat cetatean al Republicii Moldova, anunta EVZ.

Robert Turcescu, Stefanel Dan si Stefan Enache - vicepresedinti ai PMP. Robert Turcescu, Stefanel Dan si Stefan Enache au fost desemnati joi vicepresedinti ai PMP de Colegiul National al formatiunii, la propunerea presedintelui partidului, Traian Basescu, informeaza Agerpres. Basescu a declarat, in deschiderea reuniunii, ca alegerile locale din 5 iunie reprezinta "o radiografie exacta a partidului". "Alegerile locale sunt cele care iti arata precis cum stai, spre deosebire de orice alt tip de alegeri, fie ca sunt parlamentare pe liste, fie ca sunt europarlamentare sau prezidential, potrivit Romania Libera.

Zgonea: Nu sunt incompatibil, ca sa "se ia act" de revocarea mea. Sper ca exista minti luminate care sa inteleaga asta. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a comentat, joi, intentia PSD de a cere sa se ia act de pierderea functiei de sef al forului in urmatoarea sedinta a Biroului Permanent, afirmand ca el nu este incompatibil astfel incat sa poata fi invocata aceasta procedura, dand de inteles ca este necesar un vot in plen. Eu sper ca procedurile legale si constitutionale sa fie respectate. Valeriu Zgonea nu e incompatibil, ca sa luam act. Nu exista o decizie a instantei. Din acest punct de vedere, trebuie sa respectam totusi Constitutia si Regulamentul. Banuiesc ca sunt suficient de multe minti luminate in Parlament ca sa inteleaga acest lucru", a spus Zgonea, intrebat despre interpretarea Statutului parlamentarilor data miercuri de catre Birourile Permanente ale celor doua Camere, anunta Adevarul.