Parlamentul va deveni mai suplu cu cel putin 77 de alesi, daca toti cei care au castigat mandate la alegerile locale vor face politica in teritoriu, scrie Digi24. Potrivit postului de stiri, multi spun ca menirea lor este administratia locala, asa ca nici nu se gandesc sa nu-si preia functiile de primari ori consilieri. Altii, insa, s-au pus pe listele locale doar pentru ca notorietatea pe care o au sa ajute partidul.

Parlamentul RomanieiFoto: Hotnews

Cele mai mari pierderi, la nivel parlamentar, inregistreaza partidul castigator al alegerilor de duminica trecuta, Partidul Social Democrat. Asadar, 14 deputati vor deveni primari, 21 consilieri judeteni si 25 ar putea reprezenta PSD in consiliile locale din tara, arata Digi24.

"Parlamentul a fost, asa, ca o solutie de avarie. Aici in Parlament faci legi, alt tip de munca... Nu se compara cu activitatea dintr-o primarie. Acolo esti in permanenta in contact cu sute de oameni", afirma Dan Tudorache, deputat PSD, primar ales al Sectorului 1 al capitalei.

Si liberalii au doi parlamentari care au toate sansele sa devina sefi de consilii judetene. Au mai castigat mandate la nivel local 9 parlamentari ai ALDE, dar si 4 de la UNPR.

Daca toti alesii si-ar confirma mandatele locale, Legislativul ar ramane cu 464 de parlamentari, din cei 541, cati are acum.