Lia Olguta Vasilescu, despre DNA: "Mi-am amintit bancul cu girafa". Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu (PSD), spune ca sechestrul pe care DNA i l-a pus pe avere i-a adus aminte de un banc cu olteanul si girafa. "Azi am fost chemata la DNA pentru a mi se pune sechestru pe avere si mi-am amintit bancul cu girafa. Merge olteanul la circ si, cand vede girafa, exclama: "Asa ceva nu exista!". Asa si cu mine... N-am casa, n-am masina, n-am alte proprietati! Dupa 17 ani de "furat"... cat am avut demnitati publice. Prejudiciul ar urma sa acopere costul fatadelor din centrul vechi, care nu sunt din bani publici, dar care mi-au adus "foloase nepatrimoniale constand in capital electoral". Acum, eu inteleg ca fatadele vor trece in proprietatea mea. Sau cum? Pana unde se merge cu penibilul in lupta contra "coruptiei"?", a scris Olguta Vasilescu pe Facebook, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Tariceanu ii cere lui Ciolos sa-l demita pe ministrul Agriculturii. Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu i-a solicitat premierului Dacian Ciolos sa-l demita pe ministurl Agriculturii, Achim Irimescu, dupa ce plenul Parlamentului a adoptat motiunea simpla care il viza. "Este de interes, si este un semnal foarte putenric pentru premierul Ciolos, care ar fi trebuit sa il demita pe ministrul Agriculturii", a spus Tariceanu, precizand ca trebuia sa faca acest lucru chiar daca nu exista o obligatie formala in acest sens, pentru incapacitatea acestui ministru de a gestiona cateva elemente fundamentale, precum acordarea subventiilor pentru agricultura, potrivit news.ro. Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a aratat ca se impune demiterea ministrului pentru modul in care a gestionat problema subventiilor. "Nu cred ca putem, din considerente de imagine, sa mai asteptam ca aceasta atitudine si inactiune la Ministerul Agiculturii sa continue. Fac apel catre premier sa ia masurile care se impun, stiu ca si el este nemultumit, iar Parlamentul a dat un semnal", a mai spus Tariceanu, anuntaAdevarul.

Strategia PNL pentru Consiliile Locale din Bucuresti. Popescu: "Sunt convins ca USB va fi alaturi de noi". Liberalii pot crea majoritati in Consiliile Locale ale sectoarelor, cu exceptia Sectorului 3, a declarat deputatul PNL Dan Cristian Popescu, aratand ca va face apel la toate fortele politice impotriva PSD pentru alianta si ca e sigur ca USB, partidul lui Nicusor Dan, va fi alaturi de PNL. In plus, Popescu a precizat si ca este hotarat sa candideze pentru functia de viceprimar la Sectorul 2. "Eu la sectorul 2 voi face apel la toate fortele anti-PSD sa ne aliem si sa facem opozitie si sa conlucram in Consiliu si sunt convins ca cei de la USB vor fi alaturi de noi. Sunt increzator ca vom face majoritate in Consiliu si voi candida la functia de viceprimar al sectorului 2'', a declarat deputatul Dan Cristian Popescu, clasat pe locul 2 la locale, informeazaGandul.

Cum s-a reaprins conflictul Ponta-Dragnea. Social-democratii au reusit sa il debarce pe Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputatilor. Interimatul in fruntea institutiei a fost preluat de Florin Iordache (PSD), cel care a dirijat operatiunea "Martea Neagra", candidat si pentru ocuparea definitiva a postului. Victor Ponta si-a anuntat intentia de a prelua acest post, dar Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga ca nu il sprijina pe Ponta pentru acest post. Plenul deputatilor a constatat, luni, incetarea mandatului lui Valeriu Zgonea de presedinte al acestei Camerei, ca urmare a pierderii sprijinului grupului politic al PSD. Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 167 de voturi pentru, 32 impotriva, o abtinere, iar un deputat nu a votat, scrieRomania Libera.

PNTCD moare, dar vechii taranisti nu se predau. Pavel Croitoru, 41 de ani, originar din Iasi, a fost vicepresedinte al PNTCD pana pe 6 iunie, cand si-a dat demisia, sperand ca astfel va responsabiliza conducerea centrala dupa rezultatele dezastruoase de la alegerile locale. Pavel Croitoru traieste in Italia. S-a inscris in PNTCD in 1992, apoi, in Peninsula, a activat la UDRI (Uniunea Democrata a Romanilor din Italia), in functia de secretar general, si in prezent la AR (Alianta Romanilor), formatiuni politice ale romanilor din Italia, anuntaEVZ.