Comisia Juridica l-a aparat pe Corlatean. Senatorii juristi au respins cererea DNA privind inceperea urmaririi penale a colegului lor de la PSD, Titus Corlatean. Decizia finala o va lua plenul saptamana viitoare . Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a anuntat ca solicitarea privind incuviintarea inceperii urmaririi penale in cazul social-democratului Titus Corlatean ar putea sa ajunga martea viitoare in plen. In replica, Titus Corlatean a afirmat ca acuzatiile DNA sunt "total nefundamentate". "Am prezentat in fata comisiei toate argumentele si datele pentru care eu am sustinut (...) faptul ca suspiciunile rezonabile si acuzatiile DNA sunt total nefundamentate. Eu le-am respins cu argumente", a spus el. DNA a cerut Senatului incuviintarea inceperii urmaririi penale pe numele lui Titus Corlatean, fost ministru al Afacerilor Externe, pentru fapte de abuz in serviciu si impiedicarea drepturilor electorale, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Alina Gorghiu "recruteaza" viitori parlamentari dintre ministrii lui Ciolos. Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat ca "vreo doi, trei" dintre ministrii actualului Guvern condus de catre Dacian Ciolos vor fi viitori parlamentari liberali, sustinand ca are trei preferinte din cabinetul Ciolos cu care va discuta pe aceasta tema. "Cei care vor performa in acest Guvern in continuare sunt bineveniti in PNL si vreo doi, trei dintre ministrii cabinetului Ciolos chiar cred ca vor fi viitori parlamentari ai Partidului National Liberal sau vor veni in PNL. Mi-as dori, nu exista nici un fel de discutie. Dorinta este mai veche. Am spus ca vom deschide partidul pentru cei care performeaza in Executiv. Eu am vreo doua, trei preferinte in acest cabinet, dar nu am sa vi le spun public, am sa discut cu domniile lor inainte", a declarat, marti, la Parlament, copresedintele PNL Alina Goghiu. Intrebata daca vicepremierul Costin Borc si premierul Dacian Ciolos ar putea fi prim-ministri in viitorul Guvern, daca se inscriu in PNL, Gorghiu a spus ca orice este posibil, precizand ca si Dragos Paslaru ar putea fi mentionat, anuntaAdevarul.

Ponta, vacanta de jumatate de an platita din bani publici. Dupa debarcarea sa din fruntea Guvernului, Victor Ponta si-a luat o pauza de peste sase luni din Parlamentul Romaniei, activitatea lui fiind ca si inexistenta. In tot acest timp, fostul premier a ridicat peste o mie de euro lunar, bani publici, pentru nemunca pe care a prestat-o in Camera Deputatilor. Alti fosti ministri au procedat la fel. Victor Ponta si-a inaintat demisia din functia de premier in 5 noiembrie 2015, in urma protestelor de strada declansate de incendiul din clubul Colectiv. In ultima parte a anului trecut si in primul trimestru a lui 2016, Ponta a intrat intr-un con de umbra, disparand de pe scena publica aproape in totalitate. Mai grav este ca el nu si-a mai facut simtita prezenta in Parlament unde a fost lipsit de initiative dar si din comisiile parlamentare din care a facut parte, informeazaRomania Libera.

Liviu Iolu, noul purtator de cuvant al Guvernului. Fostul jurnalist Liviu Iolu va fi numit in functia de purtator de cuvant al Guvernului, in timp ce Dan Suciu a demisionat, potrivit unor surse guvernamentale. Dan Suciu va reveni la functia de purtator de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei. In noiembrie 2015, la solicitarea lui Dacian Ciolos si cu acceptul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, Suciu a acceptat sa preia functia de purtator de cuvant al Guvernului pentru cateva luni. La data respectiva, potrivit unor surse guvernamentale, intelegerea fusese ca Dan Suciu sa ramana la Guvern pana in luna martie. Fost jurnalist la publicatii precum Banii Nostri si televiziunea de business Money Channel, Suciu a fost numit purtator de cuvant al BNR in 2014, inlocuindu-l pe Mugur Stet. El a mai detinut pozitia de purtator de cuvant la Palatul Victoria, pentru scurt timp, in 2012, pe perioada cabinetului condus de Mihai-Razvan Ungureanu, scrieEVZ.

Cum l-a lasat Dragnea pe Ponta sa muste in gol. Prin decizia de a-l mentine pe Florin Iordache, omul sau de incredere, in functia de presedinte interimar al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea a reusit sa-l tina pe Victor Ponta in afara jocului politic, dar si sa evite un posibil scandal in PSD. Liviu Dragnea nu a cedat insistentelor lui Victor Ponta de a-l sustine in functia de presedinte al Camerei Deputatilor si l-a lasat pe Florin Iordache, omul sau de incredere, interimar in locul lui Valeriu Zgonea pana la alegerile parlamentare."Propunerea mea pentru colegii din CExN a fost sa nu facem nicio nominalizare pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, decizia noastra este sa mergem pana la finalul mandatului acestui Parlament cu un interimar care va fi desemnat de catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor", a spus Dragnea. Liviu Dragnea a explicat decizia sa prin faptul ca in toamna are nevoie de lideri precum Victor Ponta sau Rovana Plumb in campania pentru alegerile parlamentare. "Obiectivul meu este sa castigam alegerile parlamentare. Am nevoie de toti oamenii alaturi de mine in campania electorala", anuntaAdevarul.