Traian Basescu, atac la adresa ambasadorului SUA: Poate invata sa nu se mai bage in toate deciziile politice. Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a facut mai multe declaratii privind schimbarile facute de catre CCR in cazul abuzului in serviciu, dar si despre ambasadorul american Hans Klemm. In legatura cu cel de-al doilea subiect, Traian Basescu este de parere ca ar trebui sa nu se mai bage in deciziile politice din Romania, transmite dcnews.ro. "Daca discutam de ambasadorul SUA, poate invata sa nu se mai bage in toate deciziile politice. Ca s-a dus sa-l mentina pe Zgonea presedinte al Camerei Deputatilor si politicul din Romania i-a aratat ca nu e jupan in Romania. Poate fi partener, consultant, prieten al nostru, dar nu trebuie sa-si aroge dreptul de a se baga in deciziile politice ale institutiilor politice din Romania", a declarat Traian Basescu la Romania TV, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum fuge Dragnea de motiunea de cenzura pe care o tot promite baronilor. Liviu Dragnea tine vie in spatiul public tema depunerii unei motiuni de cenzura, cu scopul de a-i pacali pe baronii locali, care nu mai au rabdare pentru a ajunge la Putere. De fapt, Dragnea nu are niciun gand sa darame Guvernul Ciolos. Liderii PSD, UNPR si ALDE se vor intalni, astazi, pentru a discuta oportunitatea depunerii unei motiuni de cenzura care sa duca la caderea Guvernului Ciolos. Anuntul a fost facut de presedintele PSD Liviu Dragnea in urma unei sedinte la care au participat toti liderii din teritoriu. "Voi avea o discutie cu Calin Popescu Tariceanu, Daniel Constantin, Vali Steriu si alti colegi sa hotaram daca pentru romani e bine sa ajungem la alegeri anticipate", a spus Liviu Dragnea. In campania electorala, Liviu Dragnea le-a potolit setea de Putere liderilor din teritoriu, explicandu-le ca trebuie sa se concentreze doar asupra alegerilor locale, iar o motiune de cenzura ar aduce prejudicii partidului, anuntaAdevarul.

Liberalii pregatesc terenul pentru parlamentare. Gorghiu si Blaga conduc negocierile. Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au fost mandatati de conducerea partidului sa initieze discutii cu partidele politice parlamentere pentru a genera o platforma care sa obtina rezultate la toamna, in contextul negocierilor privind majoritatile din consilliile locale si judetene. "Au fost foarte multe discutii legate de majoritatile la nivelul consiliilor locale si judetene, colegii nostri, suplimentar, au propus mandatarea mea si a copresedintelui Vasile Blaga pentru a initia discutii cu partidele politice parlamentare pentru a vedea cum vom genera o platforma care sa obtina rezultate la toamna", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu. Surse din PNL au declarat ca PNL exclude negocierile cu PSD, insa ar putea discuta cu UNPR, informeazaGandul.

Tariceanu propune Guvernului sa analizeze modelul economic israelian. Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca economia romaneasca va deveni performanta daca se va indrepta catre industrii inovative si propune autoritatilor romane analizarea modelului israelian care i-a fost prezentat miercuri in intalnirea cu un grup de oameni de afaceri din industria high-tech, informeaza Agerpres. "In ultimii 20 de ani, Israelul a reusit o transformare economica miraculoasa, de la o economie bazata pe activitati traditionale catre o economie bazata pe tehnologiile inalte, catre domeniile IT, care i-a permis sa dezvolte produse si servicii cu mare valoare adaugata. Acestea au facut ca Israelul sa fie in momentul de fata, dupa SUA si China, a treia natiune, tara, ca numar de societati listate pe bursele internationale. Pentru mine este interesant sa analizam cum a functionat acest mecanism si sa invatam din experienta Israelului pentru a face in Romania acelasi lucru. Sa fructificam nivelul inalt de educatie, de pregatire pe care il au foarte multi romani, sa mergem de la o industrie cu un profil mai degraba clasic catre o industrie care e capabila sa furnizeze produse si servicii cu o mare valoare adaugata spre beneficiul economiei si al oamenilor", a afirmat miercuri Tariceanu, dupa intalnirea cu oamenii de afaceri israelieni, scrieRomania Libera.

Reactia lui Ponta dupa decizia CCR. Torpila pentru procurori: "Caz tipic - dosarul lui Titus Corlatean!" Fostul premier Victor Ponta spune ca decizia CCR privind abuzul in serviciu este "rationala si echilibrata" si limiteaza puterile procurorilor in privinta incriminarii oportunitatii unei decizii. "Discutand si cu alti juristi experimentati am ajuns toti la aceeasi concluzie : decizia de azi a CCR e rationala si echilibrata - nu opreste in niciun fel lupta anticoruptie dar limiteaza abuzurile produse prin analizele de oportunitate ! De ani de zile toti oamenii rationali ( nu securistii si kaghebistii cu mentalitate de Macovei sau Pruna) spun ca trebuie sanctionate faptele care tin de legalitate / nu de oportunitate !!!! Legalitatea e treaba magistratilor - oportunitatea a functionarului sau a omului politic care raspunde politic nu penal!!! Altfel totul se transforma in abuz si orice faci ( fara a incalca nicio lege) devine pasibil de interpretare dupa 1 an sau dupa 10 ani! Deci daca ai incalcat cu buna stiinta o lege care spune ce trebuie sa faci / sa nu faci - esti pasibil de raspundere penala ( dar trebuie aratata prevederea legala)! Daca nu ai incalcat nicio lege oportunitatea unei decizii administrative sau politice nu poate fi apreciata de un procuror! Punct", spune el, anuntaEVZ.