.Corina Cretu ii solicita ministrului Transporturilor accelerarea implementarii proiectelor din acest domeniu. Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a transmis joi o scrisoare ministrului Transporturilor, Dan Costescu, prin care solicita accelerarea implementarii proiectelor din acest domeniu, finantate prin Fondurile structurale si de investitii europene (FESI). In document, inaltul oficial european isi exprima ingrijorarea in legatura cu intarzierile la proiectele de transport din perioada 2007-2013, dar si cu privire la lipsa de noi proiecte pentru perioada 2014-2020, potrivit EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Tehnocrati versus "dinozauri". Cine sunt oamenii din Guvernul Ciolos care au raspuns atacurilor lansate de politicieni. Ministrii tineri din Guvernul Ciolos rup tacerea si incep sa raspunda la atacurile venite din partea unor politicieni versati ca Victor Ponta, Sebastian Ghita sau Elena Udrea. Tehnocratii demonteaza cu argumente acuzatiile populiste ale oamenilor politici si cer sa fie lasati in pace pentru a se ocupa de guvernarea tarii. Tehnocratii din echipa lui Dacian Ciolos au ajuns la saturatie si, in urma ultimelor critici venite din partea unor politicieni din PSD sau din anturajul fostului presedinte Traian Basescu, au contratacat prin iesiri in care le-au sugerat politicienilor ca sunt buni doar pentru platourile de televiziune, nu si pentru a guverna o tara, scrie Adevarul.

Oferta lui Dragnea pentru alesii UNPR, in pline negocieri ale progresistilor cu PNL. In toiul discutiilor despre o eventuala fuziune intre UNPR si PNL, Liviu Dragnea le face o oferta senatorilor si deputatilor progresisti de a ramane alaturi de PSD si va "vedea in ce masura fiecare dintre ei isi pot continua mandatul dupa alegerile parlamentare". "Noi avem o relatie foarte buna cu parlamentarii UNPR, foarte buna. Am avut o sustinere guvernamentala impreuna si, dupa ce a picat guvernul nostru, in Parlament am avut o majoritate care a functionat foarte bine. Nu suntem genul de partid care sa ne folosim de niste parteneri si apoi sa-i aruncam. Noi am fost dispusi, suntem dispusi sa discutam cu fiecare parlamentar UNPR pentru a vedea in ce masura fiecare dintre ei isi pot continua mandatul dupa alegerile parlamentare", a declarat Liviu Dragnea, intr-un interviu pentru DC News, citat de Gandul.

Nicusor Dan a demisionat din Asociatia Salvati Bucurestiul. Care este motivul. Presedintele USB Nicusor Dan a spus joi ca demisioneaza din Asociatia Salvati Bucurestiul. Anuntul l-a facut pe Facebook. Liderul USB spune ca vrea sa evite astfel un conflict de interese. "Incepand de astazi voi fi consilier general. Astazi, dupa opt ani si jumatate, demisionez din Asociatia Salvati Bucurestiul, pentru a nu fi in conflict de interese. Opt ani si jumatate nu e putin. Aveam proiecte matematice, aveam planuri cu familia, cu prietenii, aveam carti de citit. Toate lasate in asteptare. Nu stiu daca voi ierta, dar sigur nu-i voi uita pe ticalosii care m-au obligat sa-mi neglijez proiectele", se arata in postarea de pe Facebook, informeaza Romania Libera

Petre Roman si-ar putea relua mandatul de deputat. Petre Roman ar putea sa redevina deputat, dupa ce membrii Comisiei juridice a Camerei Deputatilor au ajuns la concluzia ca raportul ANI in baza caruia i-a fost revocat mandatul nu era definitiv, Roman acuzandu-l pe fostul presedinte al Camerei, Valeriu Zgonea, de abuz. Comisia juridica va trimite un punct de vedere Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, in vederea unei decizii. "Raportul de data trecuta a stabilit (Comisia juridica - n.r.) ca domnului Petre Roman nu i-a incetat mandatul in conditiile legale. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a cerut ajutorul ANI si a obtinut o adresa din care practic se confirma ceea ce a spus Comisia juridica si anume faptul ca raportul ANI nu este definitiv pentru ca se judeca", relateaza Gandul.