Cum isi pedepseste PSD liderii locali cu rezultate slabe la alegeri.Comitetul Executiv National al PSD a decis, joi, la Targoviste, numirea de lideri interimari in fruntea unor organizatii, in urma rezultatelor de la alegerilor locale, intre acestea fiind Botosani, Suceava, Cluj, Alba, Brasov si Satu Mare, a anuntat presedintele partidului, Liviu Dragnea. El a adaugat ca, la Cluj, activitatea Biroului Permanent Judetean este blocata si se doreste o echipa formata preponderent din tineri, in timp ce la Bihor sunt altfel de probleme: "Unii dintre colegi si-au asumat un rezultat prost. La Botosani, domnul Portariuc, care era presedinte interimar, si-a asumat infrangerea de la municipiu, chiar daca a castigat judetul cu un scor bun si CExN a desemnat-o presedinte pe doamna Doina Fedorovici, potrivitRomania Libera.

PoliticFoto: Colaj foto

PNL cere PSD sa-i retraga sprijnul politic deputatului Sebastian Ghita, membru al Comisiei SRI.PNL solicita PSD sa ii retraga deputatului Sebastian Ghita, de urgenta, sprijinul politic in baza caruia acesta detine calitatea de membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI. "Trimiterea in judecata a deputatului Sebastian Ghita pentru dare de mita, santaj si spalare de bani, alaturi de fostul sef al Politiei Judetene Prahova, de fostul sef al DGA Prahova si de doi procurori sefi din Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, este absolut incompatibila cu detinerea, in continuare, a functiei de membru intr-o comisie parlamentara care controleaza un serviciu de informatii al statului roman", se arata intr-un comunicat al PNL citat de Agerpres. In opinia liberalilor, mentinerea lui Ghita in Comisia SRI este cu atat mai grava cu cat acesta a mai fost trimis in judecata in alt dosar, scrieEVZ.

Reactia lui Ponta, la un pas sa ramana fara doctorat: Ma apuc sa-mi mai fac unul.Victor Ponta a reactionat rapid la decizia CNATDCU de a solicita retragerea titlului sau de doctor, comentand ironic ca "tehnocratii au rezolvat principala problema a tarii" si ca intelege ca de acum, "dupa aceasta mare victorie", toate lucrurile o sa mearga bine. "Sunt onorat de efortul pe care ditamai Guvernul de tehnocrati l-a facut doar pentrut persoana mea - o ordonanta de urgenta doar pentru mine, o Comisie doar pentru mine", a scris fostul premier pe Facebook. Acesta a anuntat, sarcastic, ca se va apuca sa scrie o noua teza de doctorat, cu tema "Fabuloasa Guvernare Tehnocrata si maretele sale realizari pentru poporul roman". "Ok - tehnocratii au rezolvat principala problema a tarii - mi-au luat si ei doctoratul ( ca Basescu in 2012)! Inteleg ca acum ( dupa aceasta mare victorie) totul va fi bine - de azi incep sa creasca incasarile la buget sa iesim din deficit/ de azi incepem sa primim banii europeni pe care nu i-am luat pana acum/ de azi platim subventiile in agricultura, marim salariile si pensiile / de azi nu mai mor bebelusii in spitale si nici nu se mai dau subiecte grele la examenul da capacitate / si de azi nu mai suntem 'marfa' pe care o vand tehnocratii ca sa primeasca o promovare cand se intorc la Bruxelles, noteazaGandul.

Iohannis a stabilit pentru ziua de luni consultari la Cotroceni cu Ciolos, Isarescu si liderii politici pe tema Brexit.Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a convocat luni, la ora 17.00, a doua runda de consultari la Palatul Cotroceni cu premierul Dacian Ciolos, guvernatorul BNR Mugur Isarescu si liderii partidelor politice, pe tema iesirii Marii Britanii din UE, unde se va propune formarea unui grup de lucru pentru evaluarea impactului acestei situatii. "Asa cum a anuntat inca de la finalul saptamanii trecute, Presedintele Romaniei doreste sa ii informeze pe participantii la intalnire cu privire la concluziile Consiliului European, care a avut loc la Bruxelles, in perioada 28-29 iunie", informeaza Presedintia. Potrivit aceleiasi surse, Klaus Iohannis va propune infiintarea unui grup de lucru care sa evalueze impactul deciziei Marii Britanii Romaniei, sa identifice masurile care se impun in acest context, "cat si oportunitatile care pot aparea pentru Romania in situatia creata", potrivitAdevarul.

Dacian Ciolos a strans gunoaie in Parcul Natural Vacaresti.Premierul Dacian Ciolos a participat joi la o actiune de ecologizare a Deltei Vacaresti si a adunat cu mana lui numeroase gunoaie aruncate in zona. Facem precizarea ca Delta Vacaresti este primul parc natural urban din Europa continentala, intins pe nu mai putin de 186 de hectare. Delta Vacaresti adaposteste aproximativ 100 de specii protejate. Dacian Ciolos a explicat ca participarea sa la actiune reprezinta dovada ca ￯nu este de ajuns sa iei o decizie pe hartie￯, deoarece decizia trebuie pusasi in practica. ￯Ma bucur in primul rand ca am reusit dupa patru ani de studii, analize si ceva birocratie sa luam decizia si sa transformam aceasta zona abandonata de cativa ani, unde natura si-a reintrat in drepturi si sa o declaram ceea ce este, de fapt, e un parc natural urban, cel mai mare din UE din cate stiu, anuntaEVZ.