Politic Show: Liviu Iolu: Premierul a vorbit cu toti liderii politici despre remaniere; PSD ia in calcul schimbarea cotei unice; De ce primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul, dar parlamentarii, nu
De ce primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul, dar parlamentarii, nu. Curtea Constitutionala a decis ca alesii locali condamnati la inchisoare cu suspendare nu mai pot ramane in functie, asa cum cerea un proiect de lege votat de PSD. In schimb, decizia Curtii nu li se aplica si parlamentarilor, care s-au plasat din nou deasupra oamenilor de rand. Curtea Constitutionala a decis ca alesii locali condamnati la inchisoare cu suspendare nu mai pot ramane in functie, asa cum cerea un proiect de lege initiat de parlamentari de la PSD, PNL, ALDE si UDMR. Decizia Curtii vine in urma unei sesizari a presedintelui Klaus Iohannis, care a refuzat sa promulge legea adoptata de majoritatea parlamentara dirijata de PSD. Concret, proiectul de lege modifica Statutul alesilor locali, in sensul in care completa articolul referitor la incetarea mandatului unui ales local, fie ca vorbim de primar, consilier local, presedinte de Consiliu Judetean sau consilier judetean, anunta Adevarul.
Micul secret al lui Ciolos. Ce le-a spus ministrilor in ultima sedinta de guvern. Premierul Dacian Ciolos i-a informat pe ministri ca nu isi va lua concediu in aceasta vara avand in vedere ca mandatul Guvernul este unul scurt si le-a recomandat sa incerce sa lipseasca cat mai putin, au declarat surse guvernamentale. "Premierul Dacian Ciolos i-a anuntat pe ministri ca el nu isi va lua concediu de odihna si le-a cerut ca in cazul in care ei o fac sa nu lipseasca 2-3 saptamani deodata si sa incerce sa fie in tara sau pe aproape", au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale, miercuri, la finalul sedintei Guvernului. Marti premierul le-a transmis primarilor ca le-a cerut ministrilor sa fie mai prezenti in teritoriu in iulie-august, informeaza Gandul.
Liviu Dragnea, liderul PSD: Nu cad in capcana intinsa de unii sau de altii de a nominaliza un prim-ministru. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca nu va cadea in capcana unora sau altora de a nominaliza un premier care sa fie distrus pana la alegerile parlamentare, afirmand ca obiectivul PSD este sa formeze o majoritate parlamentara cu ALDE dupa alegerile din toamna. "In legatura cu posibilitatea ca eu sa fi premier, sunt onorat de propunerea sau gandurile unora sau altora, numai ca PSD va face aceasta propunere dupa alegerile parlmentare. Nu avem alegeri de prim-ministru, nici nu cad in capcana intinsa de unii sau de altii de a nominaliza un prim-ministru care sa fie distrus pana la alegerile parlamentare", a declarat Liviu Dragnea, cu privire la posibilitatea de a fi premier dupa alegeri. Liviu Dragnea a afirmat ca obiectivul social-democratilor este de a avea un program de guvernare "sanatos, romanesc, national" care sa le permita, ca impreuna cu ALDE, sa formeze o majoritate parlamentara si sa-i faca presedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru functia de premier, dupa alegerile parlamentare, scrie Mediafax.
PSD ia in calcul schimbarea cotei unice. Subiectul relaxarii fiscale ar putea fi discutat in partid la inceputul lunii august. Micsorarea cotei unice actuale de 16% sau impozitarea in trepte, de 12-14-16 la suta in functie de venit, sunt variante vehiculate in PSD, spun surse din partid pentru EVZ. Pe de-o parte, reducerea cotei unice risca sa creasca deficitul bugetar asumat de Romania, de 3% din PIB, in conditiile in care, de la 1 ianuarie 2017, TVA-ul se va micsora la 19%, taxa pe stalp o sa dispara si va fi eliminata si supraacciza de 7 eurocenti. Micsorarea cotei de impozitare ar putea, pe de alta parte, sa devina un magnet pentru investitorii straini si sa genereze crestere economica. PSD a sustinut in guvernarea trecuta reducerea cotei unice. In varianta lansata de parintele Codului Fiscal, fostul ministru de finante Darius Valcov, PSD propunea reducerea impozitului pe profit si pe venit de la 16% la 14% incepand cu 1 ianuarie 2019, in conditiile in care prognozele economice dadeau Romania pe un trend crescator, anunta EVZ.

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”