Traian Basescu: "Doamna Raluca Pruna trebuie sa clarifice daca a fost angajata SIE".Fostul presedinte Traian Basescu a precizat joi seara, la Romania TV, ca ministrul Justitiei - Raluca Pruna - ar trebuie sa clarifice public daca a fost angajata SIE si, daca da, sa explice in ce a constat fisa postului. "Doamna Pruna a primit o intrebare de la un politician din PMP daca a fost angajata la SIE. Are de dat un raspuns public. Cred ca obligatia ei este sa aiba un CV cinstit in care sa spuna ce a facut", a spus Traian Basescu, potrivitEVZ.

Politic showFoto: Colaj foto

Dragnea baga zanzanie intre Iohannis si Ciolos: Premierul a incercat sa confiste proiectul de tara al presedintelui din foame de faima.Presedintele PSD Liviu Dragnea a aratat ca premierul Dacian Ciolos si vicepremierul Costin Borc au incercat sa confiste proiectul de tara al presedintelui Klaus Iohannis, din dorinta de a-si creste capitalul politic, gest care l-a deranjat si pe seful statului. "Ce m-a deranjat pe mine - si cred ca l-a deranjat si pe presedinte, cred, nu stiu - este ca dupa discutia de luni, de la Palatul Cotroceni, Guvernul a vrut sa-l transforme in lansarea proiectului de tara. Noi la Cotroceni discutasem ca incepem sa construim un grup de lucru serios. Mie, si nu numai mie, mi s-a parut ca Guvernul a incercat sa confiste aceasta idee", a spus Dragnea. Intrebat care este scopul pe care l-a urmarit premierul Dacian Ciolos, Dragnea a aratat ca seful Guvernului are un proiect politic dincolo de alegerile parlamentare. "Din foamea de faima, din foamea de capital politic, in legatura cu viitorul lor. Dupa alegerile parlamentare nu vor sa plece niciunul in neant, vor sa mai presteze", a spus liderul PSD, scrieAdevarul.

Primul punctaj al lui Iohannis pentru noii ministri.Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis, joi, noilor ministri Mircea Dumitru (Educatie), Sorin Buse (Transporturi) si Maria Ligor (Relatia pentru romanii de pretutindeni), in cadrul ceremoniei de depunere a juramintelor de investitura in functii, ca domeniile pe care le-au preluat sunt "sensibile si grele de pastorit". In acest context, Iohannis a precizat pentru fiecare in parte ce il asteapta in fruntea ministerului, dar si ce asteptari au romanii de la ei. "Aveti grija de Romania educata!", a subliniat Iohannis la finele discursului. In cadrul unui scurt discurs, sustinut de la tribuna Cotroceniului, Iohannis le-a transmis celor trei noi ministri, Mircea Dumitru, Sorin Buse si Maria Ligor, care au depus juramintele de investitura, ce asteapta romanii de la ei, in urmatoarele luni de mandat. "Aveti domenii sensibile si grele de pastorit. Va doresc sa aveti mult succes. Doamna ministru, diaspora, romanii din afara granitelor tarii sunt in atentia noastra si nadajduiesc ca veti gasi caile cele mai potrivite de a arata romanilor din afara granitelor noastre ca ne pasa de ei si, in acelasi fel, rog sa ii convingeti ca avem nevoie de ei, relateazaGandul.

PNL cere retragere lui Tudor Ionescu de la Primarie.Deputatul PNL Ovidiu Raetchi a criticat joi numirea lui Tudor Ionescu in functia de viceprimar al Capitalei, liberalul sustinand ca bucurestenii "au fost umiliti" de catre liderul ALDE Calin Popescu-Tariceanu si PSD, care au sustinut aceasta propunere "rusinoasa", scrie Agerpres. El i-a cerut liderului ALDE sa il retraga de urgenta pe Ionescu din aceasta pozitie publica. "Numirea lui Tudor Ionescu, alias Tudy, cunoscut pentru viata sa mondena activa si scandaluri sexuale, in functia de viceprimar al Bucurestiului este o rusine pentru Capitala Romaniei. Un personaj care si-a asumat aparitii pornografice mondene nu poate pastori muzeele sau parcurile bucurestene. Ar fi amuzant daca, de exemplu, Tariceanu l-ar fi numit pe Tudy in functia de vicepresedinte al partidului pe care il conduce, dar Primaria Capitalei nu este proprietatea privata a ALDE. Nu stiu cum Tariceanu a putut sustine o asemenea numire si, impreuna cu PSD, i-a umilit pe bucuresteni, obligandu-i sa accepte un lider devenit ridicol in cautarea placerilor solitare", a declarat Raetchi, prin intermediul comunicatului de presa, citat deRomania Libera.

Cum isi impart liberalii organizatiile Capitalei.Liberalii nu reusesc sa ajunga la un consens in ceea ce priveste conducerea cea mai potrivita pentru sefia organizatiei Capitalei si pentru sectoare, acolo unde incearca impacarea fiecarei tabere, atat a fostilor PDL-isti, cat si a vechilor liberali, prin numirea a cate trei oameni din fiecare tabara. Conducerea PNL a anuntat luni ca o decizie privind sefia organizatiei de la Capitala, precum si la sectoare, va fi luata saptamana viitoare. "Nu am ajuns la nicio concluzie. Saptamana viitoare!", a spus Vasile Blaga, intrebat daca s-au discutat in Biroul Politic variantele de numire a conducerilor la sectoare si la filiala PNL Bucuresti. Mai mult, celalalt copresedinte a dat asigurari ca pana in 15 iulie vor fi facute numirile. In ceea ce priveste preluarea conducerii la Capitala, lucrurile sunt aproape transate, europarlamentarul Cristian Busoi fiind aproape sigur viitorul presedinte, dupa refuzul lui Gheorghe Piperea si tergiversarea numirii Adrianei Saftoiu, o persoana sustinuta de Vasile Blaga, au precizat surse politice pentruAdevarul. O singura problema ramane in ceea ce-l priveste pe Busoi: acesta a venit cu ideea unor alegeri interne pentru desemnarea sefilor de la sectoare, lucru neagreat de conducerea liberala.