Ce a patit consilierul local PNL, fotografiat cand simula o executie ISIS.Conducerea Organizatiei PNL Suceava a propus forurilor statutare excluderea consilierului local Mihai-Bogdan Bicsi, dupa ce acesta a fost fotografiat simuland o executie ISIS in timpul unei petreceri. ''Partidul National Liberal se delimiteaza de comportamentul manifestat de consilierul PNL Mihai-Bogdan Bicsi in urma unor fotografii ofensatoare postate pe o retea de socializare. Conducerea Organizatiei PNL Suceava a propus forurilor statutare excluderea acestuia din Partidul National Liberal. Propunerea de excludere urmeaza sa fie validata in urmatoarea sedinta a filialei. PNL dezaproba ferm astfel de comportamente si atitudini'', au transmis liberalii joi prin intermediul unui comunicat de presa, citati deGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Ce pensii au fostii sefi de stat. Iliescu, cel mai bine remunerat.on Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu primesc pensii a caror valoare variaza intre 8.000 si 9.000 de lei, cel mai bine remunerat fiind Ion Iliescu, un politician cu functii in stat, atat inainte de 1989, cat si dupa. Fostii presedinti ai Romaniei, Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian Basescu au parte de doua pensii, cea pentru exercitarea mandatelor de presedinti si cea pentru activitatea lor profesionala de dinainte de a ajunge pe fotoliul de la Palatul Cotroceni. Veniturile fostului presedinte Ion Iliescu, din cele doua pensii pe care le are, sunt cele mai mari. Suma totala pe care o primeste lunar Iliescu este de aproape 9.200 de lei, potrivit capital.ro. Fostul sef de stat primeste 5.331 de lei reprezentand indemnizatia pentru mandatele sale la Palatul Cotroceni, doua complete si unul de doi ani, dar si 3.916 lei, suma ce reprezinta partea de pensie pentru activitatea sa profesionala, una indelungata si in care a ocupat functii inca din 9 decembrie 1967 cand a fost numit de ministru pentru Problemele Tineretului in regimul comunist, relateazaAdevarul.

Dan Mihalache spune cum suna la Rares Bogdan si Mihai Gadea.Dan Mihalache, fost consilier prezidential si actual ambasador al Romaniei la Londra, a intrat in conflict cu un important ziar al romanilor din diaspora, Ziarul Romanesc. Conflictul a izbucnit dupa ce ziaristii au publicat fotografii cu diplomatul fumand la o intalnire cu presa de limba romana din Anglia, intalnire la sediul Institutului Cultural Roman, loc public, aflat sub incidenta legii fumatului. Acum, ziaristii au publicat o inregistrare facuta atunci, in care ambasadorul explica felul in care ''dezamorseaza'' in presa din tara stirile despre pericolele care i-ar pandi pe romanii din Marea Britanie, dupa votul pentru Brexit. Dan Mihalache spune: ''Deci, am avut o discutie din asta ca am intervenit la Realitatea. Si i-am spus si prietenului meu, Rares Bogdan, ca dadea titluri de-astea: ''romanii, umiliti in Marea Britanie'', informeazaEVZ.

Iohannis, la intalnirea cu delegatia Congresului SUA: Romania e unul dintre cei mai de incredere si fermi aliati ai Statelor Unite in regiune.Presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos s-au vazut joi, cu o delegatie a Congresului Statelor Unite ale Americii conduse de Presedintele Comisiei de Supraveghere si Reforma Guvernamentala, Jason Chaffetz. Printre temele de discutie au fost parteneriatul strategic si reformei administratiei publice din Romania. Presedintele Romaniei, a primit joi, 21 iulie, la Palatul Cotroceni, o delegatie formata din 11 membri ai Camerei Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite ale Americii, condusa de Jason Chaffetz, Presedintele Comitetului pentru Control si Reforma Guvernamentala al Camerei. Klaus Iohannis ''a salutat prezenta delegatiei americane in Romania si a subliniat interesul tarii noastre pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, ca pilon esential al politicii externe a tarii noastre. De asemenea, a evidentiat stadiul excelent al cooperarii politice si militare dintre Romania si SUA si a reiterat necesitatea dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic Romania-SUA, precum si a relatiilor dintre cetatenii celor doua state'', se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezicentiale, scrieAdevarul.

Valeriu Steriu explica cum ar putea sa ajunga Traian Basescu premier.Presedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a amintit astazi la B1 Tv ca Traian Basescu a castigat toate competitiile electorale in care s-a angajat iar, in aceste conditii, scorul de 15% pe care si l-a propus partidul la parlamentare devine "o certitudine". Intrebat, la postul B1 TV, cum ar putea sa ajunga Traian Basescu premier, Steriu a spus ca PMP si-a propus sa obtina un scor bun la parlamentare care sa il includa intr-o coalitie de guvernare. "In primul rand, obiectivul nostru ca partid pentru aceasta toamna este un obiectiv ambitios dar posibil, este acela de a depasi 15% in ceea ce inseamna rezultatele in alegerile generale. 15% este cu siguranta un procent care te include intr-o alianta, intr-o coalitie de guvernare post-electorala si cu siguranta din acel moment incepem sa discutam variantele de prim-ministru, din momentul in care o alianta stabileste ca are o majoritate necesara'', arataEVZ.