Scenariu pe holurile puterii: Vasile Dincu, varianta de prim-ministru PSD. Reactivat de presedintele PSD, Liviu Dragnea, si apropiat de fostul director SRI, George Maior, vicepremierul Vasile Dincu isi doreste sa fie prim-ministru, au relatat surse PSD pentru EVZ. El are sanse sa fie acceptat la Palatul Cotroceni Numele lui Vasile Dincu circula pe majoritatea listelor scurte din PSD cu posibili candidati pentru functia de prim-ministru. Surse din partid au explicat EVZ ca unul dintre atuurile lui Dincu este ca reprezinta unul din putinele nume asociate cu PSD pe care presedintele Klaus Iohannis ar fi dispus sa le nominalizeze pentru sefia Palatului Victoria. Un alt punct in favoarea lui Vasile Dincu este ca nu vizeaza functia de presedinte PSD si nu ar reprezenta o amenintare pentru Liviu Dragnea, spun surse din partid. Relatia sa apropiata cu ambasadorul in SUA, George Maior, ex-sef SRI, ar putea sa fie un avantaj in plan extern pentru Vasile Dincu, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum arata o zi de post din viata Elenei Udrea: Am facut meditatie, am baut cafea cu lapte de migdale si gandesc bine despre Sebastian Ghita. Deputata Elena Udrea a povestit, pe pagina sa de Facebook, cum a decurs prima zi din Postul Maicii Domnului: a facut meditatie, a citit Primul Paraclis al Maicii Domnului, a baut cafea cu lapte de migdale si a mancat prune si pepene. Udrea promite ca pana la sfatsitul zilei va face si o fapta buna. "Intorcandu-ma la lucrurile importante, celor care ma intreaba cum ar fi o zi de Post in intelegerea mea, o descriu pe cea de astazi: citesc Primul Paraclis al Maicii Domnului, am facut 15-20 minute de meditatie, o sa fac o fapta buna, am baut dimineata cafea cu lapte de migdale si am mancat prune deshidratate, la pranz pepene rosu, mai tarziu tot pepene rosu, multa apa plata si am mancat prune deshidratate", scrie Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook. Deputata a mai spus ca s-a uitat si la stirile difuzate de televiziunea lui Sebastian Ghita fara sa se enerveze. Am incercat sa nu ma enervez citind presa online si chiar sa gandesc bine despre Ghita uitandu-ma la Rtv pret de 20 minute, timp in care mi-a fost pomenit numele de 100 de ori si au rulat continuu imagini cu mine... Deci, recunosc, o zi nu tocmai usoara pana acum", a mai spus Udrea, anuntaAdevarul.

Programul de guvernare "tehnocrat" pregatit de USR pentru parlamentare. Uniunea Salvati Romania a anuntat luni ca la jumatatea lunii septembrie va lansa un program "tehnocrat" in vederea participarii la alegerile parlamentare. Liderul partidului, Nicusor Dan, a precizat la Baia Mare ca USR va veni pe 15 septembrie cu un program tehnocrat la care lucreaza deja o echipa din interiorul Uniunii, potrivit unui comunicat de presa emis de partid. "Acest program urmareste construirea unui stat de drept functional, cu o justitie predictibila si transparenta, cu o administratie cu proceduri si cu criterii clare de promovare, cu achizitii transparente astfel incat sa nu se mai fure 4 miliarde de euro, cum se intampla acum, cu o legislatie electorala favorabila participarii, adica cu praguri electorale mai scazute si cu doua tururi de scrutin pentru alegerea primarilor", a detaliat el, informeazaGandul.

Scenariu incendiar pe scena politica: Guvern PNL - USR - PMP. Proaspat exclus din PNL, senatorul Cristian Bodea a lansat scenariul unui Guvern format din PNL-ul lui Blaga si Gorghiu, USR-ul lui Nicusor Dan si PMP-ul lui Traian Basescu. "Imediat dupa alegeri, se va forta instalarea lui Dacian Ciolos, sustinut de PNL-ul lui Klaus Iohannis, USR-ul lui Soros si PMP-ul lui Basescu. In primavara, acestea vor fuziona, de urgenta, sub conducerea "tehnocratului" pentru ca noul partid sa fie in forma maxima la europarlamentarele din 2019. Se va implini, in sfarsit, planul la care lucreaza unii de la Bruxelles din 2004 si pentru care a fost trimis Julien acasa: marele Partidul Popular (20+5+5)", spune senatorul intr-un comunicat de presa, scrieEVZ.

Cum strica spaga lui Vintu planurile de guvernare ale PSD. Social-democratii se tem ca ALDE nu va mai intra in Parlament, dupa ce numele lui Calin Popescu Tariceanu este vehiculat intr-un nou scandal de coruptie. Iar fara Tariceanu va fi aproape imposibil pentru PSD sa stranga o majoritate parlamentara. Implicarea lui Calin Popescu Tariceanu in scandalul de coruptie demascat de Sorin Ovidiu Vintu - care sustine ca, in 2008, a oferit o spaga de 1 milion de euro ca Tariceanu, la acea vreme premier, sa-l numeasca pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii - incurca serios planurile pe care si le faceau liderii PSD pentru alegerile parlamentare din toamna. "Daca ALDE nu intra in Parlament, putem sa ne luam adio de la guvernare", a declarat un vicepresedinte al PSD pentru "Adevarul". "Iar daca Tariceanu va incepe sa faca drumuri la DNA, mai ales acum, in prag de campanie, e greu pentru ALDE sa treaca pragul electoral, pentru ca, sa fim seriosi, ALDE inseamna Tariceanu, nu-l voteaza nimeni pe Daniel Constantin", a continuat liderul social-democrat, anuntaAdevarul.