PNL face curatenie inainte de alegerile parlamentare. Nume importante ar putea sa nu candideze in toamna. Listele pentru scrutinul din toamna pentru alegerile parlamentare ar putea ca pentru PNL sa nu contina unele nume importante din partid. Purtatorul de cuvant al partidului, Adriana Saftoiu, a declarat la portul de televiziune b1 tv, ca la alegerile din toamna ar putea lipsi nume grele din partid pe listele electorale. Vizati ar fi alesi cu greutate precui Puiu Hasotti, Dan Motreanu sau chiar si copresedintele Vasile Blaga. "Procesul de selectie va incepe in interior pe 15 august. Aceleasi criterii s-ar putea sa mai adaugam pe care le-am avut la locale, e vorba de persoane in atentia justitiei, fapte de coruptie, plagiat" a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Adrian Saftoiu intr-un interviu pentru RFI, scrieEVZ.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Cum a devenit Cristian Ghinea tinta greilor din PSD. Conflictul dintre ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, pe de-o parte, si Victor Ponta si Sebastian Ghita, de cealalta parte, a ajuns pana in faza interventiei comisarului european Corina Cretu, care a tinut sa arate ca Guvernul Ciolos este repetent la capitolul fondurilor europene, prin comparatie cu guvernarea Ponta. "Pentru perioada 2014-2020, asa cum am spus in repetate randuri, ma ingrijoreaza startul lent in implementarea proiectelor. Pana in momentul de fata, Romania are o rata de absorbtie de 0% a fondurilor europene din exercitiul bugetar 2014-2020", a criticat Corina Cretu. Tot pe Facebook i-a raspuns si Cristian Ghinea, care a aratat ca rata de absorbtie 2014 - 2020 este un indicator irelevant la inceputul exercitiului bugetar, iar, spre deosebire de alte state membre, care au grad de absorbtie zero, Romania are 0,18. "Cand toata UE e la 1,7% absorbtie pentru 2014 - 2020, si sunt tari cu zero, si cele mai multe in jur de 1%, relevant e sa vorbim despre lansari si despre pregatirea de proiecte. Ma astept ca Facebook-ul doamnei Cretu sa exprime ingrijorari similare si pentru celelalte tari", a spus Ghinea, anuntaAdevarul.

Maria Ligor, ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, arata cum poate fi evitat un esec electoral in diaspora. Ministrul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni admite ca actul normativ care reglementeaza votul in strainatate trebuie modificat pentru ca scenariul din diaspora de la alegerile prezidentiale sa nu se repete si la scrutinul din toamna. Prioritatea o reprezinta organizarea votului din diaspora? M.L.: Aici trebuie facute cate precizari. In primul rand, vom actiona in baza legislatiei. MAE si Autoritatea Electorala Permanenta sunt institutiile desemnate sa organizeze si sa asi￯gure buna desfasurare a alegerilor. Rolul ministrului delegat este de a facilita acest proces. De a ma asigura, si in baza experientei pe care am avut-o ca ambasador in Spania si Canada, ca toate aspectele legate de buna desfasurare a alegerilor sunt avute in vedere. Impreuna cu premierul am facut o evaluare a riscurilor legate de desfasurarea propriu-zisa a procesului electoral, am gasit elemen￯tele care pot pune probleme si am identificat cateva solutii despre care vom vorbi peste cateva zile. Integral inRomania Libera.

Liviu Dragnea isi face planuri de guvernare. Cifrele PSD in sondajele interne ii dau sperante. Conducerea centrala a partidului, impreuna cu toti liderii organizatiilor judetene PSD, se afla, de ieri, la Vaslui, intr-o sedinta strategica pentru alegerile parlamentare. PSD are un plan simplu. "Candidam, castigam si facem Guvernul cu ALDE", a declarat EVZ un lider prezent la intalnire. Pentru viitoarea majoritate, PSD-istii se mai bazeaza, pe langa ALDE, pe UDMR si pe celelalte minoritati. "Minoritatile au avut mereu usa deschisa in Guvernele PSD. In schimb, dreapta nu i-a bagat in seama decat la investitura si pe urma nu i-a mai intrebat nimic", spun social-democratii consultati deEVZ.

Vasile Blaga: OUG privind votul in diaspora permite inregistrarea online si votul pe liste suplimentare. Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat joi ca proiectul de OUG privind votul prin corespondenta prevede ca cei din diaspora vor putea vota pe liste suplimentare in toate sectiile unde la scrutinurile parlamentare de pana acum s-au prezentat romani la urne si se vor putea inregistra online. ''OUG va intra in dezbatere publica in 15 august si va permite intregistrarea online pentru toti cei care doresc sa voteze in dispora. MAE o sa propuna AEP o lista lista de sectii de votare acolo unde la toate scrutinurile parlamentare de pana acum s-au prezentat romani la urne. O modificare fata de actuala lege este ca vor putea vota pe liste suplimentare cetateni romani oriunde in aceste sectii si nu numai la misiunile diplomatice cum este acum prevazut in lege'', a detaliat copresedintele PNL Vasile Blaga, anuntaMediafax.