Perdantii PNL de la locale, pusi sefi la Bucuresti. Desi sunt responsabili de pierderea, la un scor catastrofal, a alegerilor, o parte din liberalii raspunzatori de acest esec vor ca, acum, sa preia conducerea unor filiale din Capitala In acest context, tot mai multi lideri vorbesc despre blaturi locale cu PSD. "E foarte greu sa faci opozitie PSD, daca ai obligatii (...) Un non-combat a avut loc", a spus Adriana Saftoiu, purtator de cuvant al PNL. In fruntea organizatiei din Sectorul 6 a fost ales deputatul Razvan Mironescu, desi s-a plasat pe locul 4 la alegerile pentru functia de primar, cu un scor de doar 12,18%. "Toata lumea s-a batut cat a putut (￯) Poate conducerea PNL Bucuresti are date pe care nu le am", a declarat Mironescu, pentruEVZ, in replica la suspiciunile de blat. El a fost contrazis de Ovidiu Raetchi, care a candidat la Sectorul 5, obtinand 26% din voturi. "Ca Robert Negoita, un plagiator dovedit, cu datorii la stat, sa castige cu 73% la Sectorul 3 mi se pare inacceptabil. La fel Sectorul 2, unde de ani de zile tu te certi, impartind filiala in niste tabere interne, in loc sa te bati cu Ontanu", a spus, ieri, Raetchi.

POLITIC SHOWFoto: Colaj foto

Gorghiu, replica pentru Ponta: Eu sunt Dej, altii Stalin, iar ei victimele regimului comunist, oprimatii cluburilor din Dubai si aparatorii plajelor din Brazilia. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a dat o replica taioasa lui Victor Ponta, politician care afirmase ca "Epurarile facute in 2015-16 in cadrul elitelor politice, economice, de media si sociale sunt comparabile ca numar si impact doar cu anii 1950-60". "Victor Ponta jigneste profund memoria victimelor regimului comunist, al carui reprezentant de seama era chiar presedintele sau onorific de partid. In democratie, Victor Ponta si altii ca el au dreptul sa delireze nestingheriti pe Facebook. Eu sunt Dej, altii Stalin, iar ei victimele regimului comunist, oprimatii cluburilor din Dubai, apostolii democratiei din Turcia si aparatorii plajelor din Brazilia. In realitate, ei lupta pentru un singur drept: dreptul de a fura", a afirmat Alina Gorghiu intr-o postare pe pagina sa de Facebook. Mai mult, aceasta a continuat pe acelasi ton dur. "Pe liderii PSD, daca nu ii lasi sa jefuiasca statul cu softuri de sute de milioane, incep sa vada in oglinda chipul lui Bratianu, Maniu si Coposu. Ponta, Ghita, Dragnea nu sunt victimele comunismului, ci victimele comuniste ale senzatiei de atotputernicie", a mai adaugat Gorghiu, anuntaAdevarul.

Marian Munteanu isi lanseaza oficial partidul. Cine va conduce Alianta Noastra pana la Congres. Dupa incercarea esuata de revenire in politica alaturi de PNL, Marian Munteanu isi lanseaza miercuri, oficial, partidul Alianta Noastra Romania (ANR). ANR a fost inscris definitiv in registrul partidelor pe 3 august. Pana la organizarea Congresului pentru alegerea conducerii, in frunte cu Marian Munteanu, formatiunea va fi condusa de Mihai Simionescu, presedinte, Elena Scalat, vicepresedinte, si Alin Gabriel Dragomir, secretar general. Dupa experienta din anii '90 cu Miscarea pentru Romania, Marian Munteanu a incercat o revenire in politica, in acest an, in aprilie, alaturi de PNL care l-a desemnat candidat la Primaria Capitalei, informeazaGandul.

Valeriu Steriu, presedinte la PMP Bucuresti. Fostul presedinte al UNPR, Valeriu Steriu, a fost ales presedinte al organizatiei PMP din Bucuresti, afirma surse din acest partid. Steriu este si presedinte executiv al PMP. Robert Turcescu a ramas vicepresedinte si coordonator al organizatiilor din Bucuresti si Ilfov. In iunie, el fusese desemnat presedinte interimar la PMP-Bucuresti. In plus, un fost lider al UNPR din sectorul 2, Cezar Soare, a preluat organizatia PMP din sectorul 2. Tot ca urmare a fuziunii dintre PMP si UNPR, Constantin Tomescu, viceprimar al sectorului sase, a preluat organizatia PMP din acest sector. Si Tomescu provine din UNPR. Potrivit surselor din PMP, instalarea in functii de conducere a politicienilor din UNPR a provocat discutii tensionate in formatiunea condusa de Traian Basescu, scrieEVZ.

Politica non-combatului in PNL. Cine sunt liberalii care de-a lungul timpului au batut palma cu adversarii din PSD. Doi dintre liderii PNL Bucuresti au lansat un atac dur in care i-au criticat pe liberalii care in ultimii zece ani au facut intelegeri cu PSD la nivelul Capitalei. Cristian Busoi si Adriana Saftoiu nu au dat nume, insa surse politice sustin ca printre cei vizati de afirmatiile celor doi sunt Anca Boagiu si Teodor Atanasiu, politicieni care de-a lungul timpului au avut influenta in organizatiile PDL si PNL ale Capitalei. "Daca cineva crede ca noi am pierdut Bucurestiul doar pentru ca s-au facut greseli in ultimele sase luni, eu cred ca ne inselam. Greselile din ultimele sase luni sigur conteaza, dar noi am facut greseli, cred, in ultimii 10 ani de zile pentru ca PDL si PNL au dat senzatia ca in anumite sectoare e imposibil, e invincibil Vanghelie, Piedone, Ontanu", a declarat luni Adriana Saftoiu, prim-vicepresedinte coordonator al organizatiei PNL de la Capitala si purtator de cuvant al PNL, anuntaAdevarul.