Predoiu, pe lista PNL pentru Senat in Bucuresti. Cum ramane cu varianta Ciolos.PNL ia in calcul posibilitatea de a-i oferi lui Catalin Predoiu un loc eligibil pe lista pentru Senat de la Bucuresti, in conditiile in care in partid se duce o lupta acerba pentru a obtine o pozitie care sa-i duca pe liberali cat mai aproape de Parlament, au declarat duminica surse din PNL pentru MEDIAFAX. Potrivit acelorasi surse, liberalii sunt dezamagiti de rezultatele anumitor cercetari sociologice care sugereaza ca intrarea lui Dacian Ciolos in PNL i-ar scadea credibilitatea si nici nu ar oferi multe puncte in plus partidului la scrutinul din toamna. Catalin Predoiu ar urma sa primeasca un loc eligibil pe lista pentru alegerile parlamentare pe care PNL o va depune pentru Senat in Bucuresti, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din PNL, care au precizat ca in partid liberalii duc o lupta acerba pentru a obtine un loc eligibil pe listele de la Bucuresti, anuntaGandul.

PoliticFoto: Colaj foto

USB, USR si Uniunea pentru Codlea devin Uniunea Salvati Romania.Presedintele USB Nicusor Dan a anuntat, vineri, la Alba Iulia, ca Uniunea Salvati Bucurestiul, Uniunea Salvati Romania si Uniunea pentru Codlea vor fuziona in 21 august, cand va fi organizat un congres national la Bucuresti, iar noul partid se va numi Uniunea Salvati Romania, transmite News.ro. El a declarat vineri, intr-o conferinta de presa care a avut loc la Alba Iulia, ca Uniunea Salvati Romania (USR), inregistrata deja de doua saptamani in Registrul Partidelor Politice, va fuziona in 21 august cu USB si Uniunea pentru Codlea, formatiune condusa de Erwin Albu, tanarul care a infiintat la Codlea o autoservire cu produse din gospodaria proprie si care acum este consilier local. "Congresul de fuziune va avea loc pe 21 august, la Bucuresti. Este un congres comun cu trei partide si va ramane USR. Vor fi toti membrii la congres. USB are aproximativ 200 de membri, USR are 3, UPC are sub zece. O sa fie toata lumea, o sa fie intern, nu o sa fie cu presa", a spus Nicusor Dan. El a explicat ca s-a grabit sa inregistreze Uniunea Salvati Romania pentru ca numele sa nu fie folosit de altcineva si de aceea va fi nevoie acum de un congres de fuziune cu Uniunea Salvati Bucurestiul si cu Uniunea pentru Codlea. "Am avut nevoie de numele USB ca sa candidam la Bucuresti, era previzibil ca pasul urmator de la USB ar fi USR. Nu am vrut sa riscam ca cineva, trei oameni oarecare, sa vina sa infiinteze USR, am infiintat-o noi si acum trebuie sa fuzionam. Ideal, daca s-ar fi permis, ne-am fi dus la Ministerul Justitiei si am fi blocat numele acesta, USR, si acum doar am fi schimbat numele partidului. Dar asa a trebuit sa recurgem la artificiul acesta" a mai spus Dan, citat deRomania Libera.

Iohannis: Pentru Romania, protectia drepturilor persoanelor apartinand comunitatilor romanesti este vitala.Presedintele Klaus Johannis le-a transmis, luni, participantilor la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului ca "protectia drepturilor persoanelor apartinand comunitatilor romanesti este vitala" si ca "o democratie consolidata se bazeaza pe respect reciproc, pe toleranta si dialog inter-cultural si inter-etnic", iar "Romania reprezinta astazi, din acest punct de vedere, un model, recunoscut ca atare in Europa". "Doresc sa va salut si sa va felicit pentru determinarea cu care organizati, an de an, acest eveniment, care pune vizibil pe agenda publica tema identitatii romanesti si a mentinerii ei - in jurul granitelor, in Balcani, in Diaspora si oriunde traiesc romani", a transmis seful statului, potrivit News.ro Seful statului a vorbit ulterior despre viitorul Republicii Moldova. "Inainte de orice, Republica Moldova are nevoie de un stat de drept consolidat si de o guvernare performanta, in spirit european, cu rezultate tangibile pentru cetatenii sai. Reforma si apropierea de Uniunea Europeana reprezinta cea mai sigura cale ca acest stat sa isi infaptuiasca destinul si menirea istorica", se arata in mesajul presedintelui, transmis prin intermediul consilierului sau Sanda Pralong, potrivitAdevarul.

Catalin Predoiu revine in calculele PNL pentru parlamentare. Dacian Ciolos pierde credibilitate, daca intra in partid.Dupa ce a fost retras din conducerea PNL, in urma esecului de la Capitala, liberalii iau acum in calcul posibilitatea acordarii unui loc eligibil la alegerile parlamentare lui Catalin Predoiu, pentru un mandat de senator de Bucuresti, sustin surse din partid, citate de Mediafax. Din sondajul comandat de PNL ar reiesi ca premierul Dacian Ciolos si-ar pierde credibilitatea in fata electoratului daca s-ar alatura formatiunii. Aceleasi surse din PNL au adaugat ca liberalii duc in partid o lupta acerba pentru a obtine un loc eligibil pe listele de la Bucuresti. Co-presedintele PNL Alina Gorghiu afirma, in luna iulie, ca esecul de la alegerile locale din Bucuresti nu il mai califica pe Catalin Predoiu pentru functia de prim-ministru, anuntaEVZ.

Scandal in PNL sector 2. Candidatul acuzat ca plateste sa fie ales sef.Alegerile interne pentru functia de presedinte a filialei PNL Sector 2 au fost amanate pe fondurile tensiunilor din organizatia de sector, mai multe memorii care reclama modul in care sunt organizate alegerile fiind transmise catre conducerea PNL Bucuresti, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL. Presedintia PNL Sector 2 este disputata intre fostul lider al filialei, senatorul PNL Anca Boagiu, si viceprimarul Sectorului 2, fostul deputat PNL Dan Cristian Popescu, care si-a depus deja candidatura pentru alegerile interne din filiala, au declarat pntru MEDIAFAX surse din PNL. Potrivit surselor citate, alegerile interne care ar fi trebuit sa aiba loc pe data de 17 august au fost amanate fara a se stabili o noua data la care vor organiza dupa ce mai multe memorii au fost transmise conducerii PNL Bucuresti pentru ca oamenii cu drept de vot din fostul partid Forta Civica, care il sustin pe viceprimarul Sectorului 2, fostul deputat PNL Dan Cristian Popescu, nu se regaseau in baza de date, iar cei care mergeau la sediu sa isi achite cotizatia ca sa poata vota nu puteau face acest lucru fiindu-le invocate diverse motive. "De la fostul FC nu erau in baza de date decat vreo trei oameni din aproape 300 de membri", au precizat surse pentru Mediafax, citate deGandul.

Deputatii, 120 de deplasari externe in sase luni.Deputatii au plecat, in primele sase luni ale anului, in 120 de deplasari externe, care au insumat cheltuieli de peste 1.200.000 de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Camerei Deputatilor. Cea mai costisitoare deplasare a fost realizata in Kazahstan, in perioada 17-21 martie, conform Agerpres. Pentru cele cinci persoane care au participat la misiunea de observare a alegerilor parlamentare ᅡanticipate din aceasta tara s-au cheltuit 99.667 de lei. O alta ᅡdeplasare cu costuri mari a fost facuta in luna mai. Deplasarea in China timp de cinci zile a unei delegatii a Comisiei pentru politica externa a Camerei Deputatilor, formata din cinci persoane, a costat 94.060 de lei. Intre deplasarile cu costuri ridicate se numara si participarea, in februarie, la prima parte a Sesiunii ordinare a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a sase persoane, timp de sase zile. Costurile deplasarii au fost de 51.962 de lei. Cele mai multe deplasari externe au fost realizate de deputati in luna martie, respectiv 35, care au costat 335.298 de lei. Camera inferioara a Parlamentului a cheltuit cu deputatii peste 57 de milioane de lei in primele sase luni ale anului. Cheltuielile reprezinta veniturile deputatilor, diurna pentru deplasarea la Palatul Parlamentului si in circumscriptiile electorale, cazarea, transportul, telefonia mobila, salariile personalului angajat in cadrul birourilor parlamentare, bunuri si servicii tot pentru birourile parlamentare si deplasarile in strainatate, spuneRomania Libera.