Audieri in dosarul "Black Cube". Procurorii DIICOT, in Israel.Doi procurori DIICOT au fost in Israel pentru acte de cercetare penala si a ridica probe ce au legatura cu firma Black Cube si cu activitatea celor trei israelieni arestati in Romania pentru o presupusa incercare de intimidare a Codrutei Kovesi, au confirmat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Surse judiciare au confirmat pentru agentia de presa Mediafax ca procurorii DIICOT au fost deja in Israel pentru acte de cercetare penala si pentru a ridica probe in cadrul anchetei privind o eventuala incercare de intimidare a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi. Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, in urma cu doua saptamani, ca vehicularea numelui afaceristului israelian Benny Steinmetz in dosarul in care se cerceteaza o eventuala incercare de intimidare a Laurei Codruta Kovesi este "deocamdata" fara fundament. "S-a vehiculat numele, dar deocamdata, din punctul nostru de vedere, fara un fundament", a declarat procurorul sef al DIICOT dupa ce s-a vehiculat in spatiul public ca ancheta parchetului ar duce catre omul de afaceri Benny Steinmetz. Potrivit lui Daniel Horodniceanu, in dosar se asteapta rezultatele a doua comisii rogatorii, din Israel si Marea Britanie, anuntaGandul.

Politic showFoto: Colaj foto

Daca sunt propus de PSD, evident, candidez.Fostul premier Victor Ponta a declarat, duminica, la Romania TV, ca isi doreste sa candideze la Parlament pentru PSD si ca va face acest lucru daca va fi propus. "Daca sunt propus de PSD, evident, sigur, candidez. (...) Nu trebuie sa ma roage nimeni. Eu vreau sa candidez la Parlament pentru PSD", a declarat Victor Ponta, intrebat daca s-a decis oficial sa candideze la alegerile parlamentare din aceasta toamna. Fostul premier a spus ca nu se simte izolat in PSD, intrebat daca se doreste izolarea in interiorul partidului a sa si a colegilor social-democrati fosti ministri in Cabinetul sau. "Nu, nu ma simt izolat deloc. Si sincer sa fiu e si cam greu sa ma izoleze cineva. Ma gandeam de ce, ce spun eu se aude, ce spune Basescu se aude, domnul Basescu, pentru ca restul cam tac. Ce sa spuna domnul Iohannis ca sa se auda sau domnul Ciolos ? Si atunci, cei care criticam, domnul Tariceanu, toti ceilalti, sigur ca avem un avantaj", a declarat Ponta. Spunandu-i-se ca si presedintele PSD, Liviu Dragnea, "se aude, dar mai slab" prin declaratiile pe care le face, fostul premier a afirmat: "Avem sef de partid, are alte... eu sunt liber acuma". "Si eu eram mult mai retinut cand vorbeam in numele unui intreg partid. Eu acum vorbesc in numele meu si aceasta libertate e un lux pe care nu l-am avut in ultimii sase ani ", a spus Ponta, citat deRomania Libera.

PNL si USR trag de Ciolos pentru parlamentare. Culisele negocierilore.Liberalii ii promit lui Dacian Ciolos ca-l vor propune premier in toamna daca va candida pe listele lor la alegerile parlamentare. Nicusor Dan, liderul USR, vine cu o contraoferta pentru echipa de tehnocrati: posibilitatea de a se inscrie intr-un partid curat. Premierul Dacian Ciolos incepe sa fie curtat pentru alegerile parlamentare. PNL, partid fara o locomotiva electorala pentru campania din toamna - in conditiile in care Vasile Blaga si Alina Gorghiu abia impreuna reusesc sa depaseasca scorul partidului la capitolul incredere - a facut primul pas spre Dacian Ciolos, politician cu o imagine foarte buna in zona electoratului de dreapta. Presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, a declarat ca isi doreste ca premierul, dar si alti ministri din Cabinetul sau, sa se regaseasca pe listele PNL pentru alegerile parlamentare. Insa asta ar insemna ca Dacian Ciolos sa nu-si tina cuvantul, dupa ce a declarat in repetate randuri ca nu va candida la alegerile parlamentare, intrucat vrea sa-si incheie mandatul ca tehnocrat. Potrivit unor surse liberale, Dacian Ciolos ezita sa se inscrie in PNL, insistand, in schimb, ca liberalii sa-l sustina pentru un nou mandat de premier din postura de tehnocrat. "Dacian isi doreste sa fie afiliat in primul rand unui proiect politic, si mai putin unui partid", au declarat, pentruAdevarul, surse politice apropiate liberalilor.

Basescu, reactie dupa declaratiile lui Ponta: "Mai mitomanule, Romania nu a fost nicio clipa in pericol de ukrainizare".Fostul sef de stat, Traian Basescu, l-a criticat in termeni duri pe Victor Ponta in contextul declaratiilor facute cu privire la diaspora, catalogandu-l drept "mitoman" si acuzandu-l de faptul ca "vrea sa isi construiasca un viitor in politica la fel cum si-a construit si trecutul, adica prin minciuna". Fostul sef de stat, Traian Basescu, a reactionat pe Facebook dupa ce fostul premier, Victor Ponta, a sustinut ca la ultimele alegeri prezidentiale unii cetateni romani din afara tarii se asezau de mai multe ori la rand, pentru a forma cozi si pentru a fi aratati la televizor. "Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman! Rar avem parte sa aflam definitia mitomanului in politica.Victor Ponta a afirmat, nici mai mult nici mai putin, ca, la alegerile prezidentiale din 2014, s-au format cozi pentru ca romanii din strainatate s-au asezat la coada de 3-4 ori pentru a crea impresia falsa ca nu pot vota. Pe mine, aceasta afirmatie ma convinge ca acest mitoman, gata sa acuze mincinos sute de mii de romani de inselatorie, vrea sa isi construiasca un viitor in politica la fel cum si-a construit si trecutul, adica prin minciuna. Mai mult, mitomanul afirma nonsalant ca inscenarea cozilor realizata de romanii din diaspora a avut ca scop destabilizarea Romaniei la fel ca in Ukraina. Mai mitomanule, Romania nu a fost nicio clipa in pericol de ukrainizare din cauza deciziei tale, a lui Dragnea si a lui Corlatean de a-i impiedica pe romanii din strainatate sa voteze. Si ti-o spun eu, care, la acea data, eram Presedintele Romaniei. In sfarsit, mitomanul Ponta a gasit formula sa devina ceea ce merita sa fie el in politica, adica sa devina un nimic", a scris Traian Basescu pe Facebook. Fostul premier Victor Ponta a sustinut, duminica seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca la ultimele alegeri prezidentiale unii cetateni romani din afara tarii se asezau de mai multe ori la rand pentru a forma cozi si pentru a fi aratati la televizor, anuntaGandul.

De ce nu l-a turnat Lia Olguta Vasilescu pe Klaus Iohannis.Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a explicat de ce nu l-a denuntat la DNA pe presedintele Klaus Iohannis. "Din momentul in care am ajuns la DNA ca sa mi se instituie sechestrul pe suma de bani pe care o mai aveam, in jur de 40 de mii de euro, procurorul a intrat in acea incapere si m-a intrebat: "Am vazut in spatiul public ca deja v-ati pronuntat vizavi de alti primari. Vreti sa faceti un denunt impotriva lui Klaus Iohannis?" Si am spus: "Categoric, nu." In primul rand, ca daca as face un denunt e ca si cum mi-as recunoaste vina ca as fi facut ceva ilegal, ceea ce nu este din "unctul meu de vedere o fapta ilegala (...) Cred ca e in primul rand o capcana pentru mine. Daca eu as fi depus un denunt, fara indoiala Klaus Iohannis ar fi avut un dosar in asteptare timp de inca 3-7 ani cat va fi presedinte, dar in mod clar eu atunci mi-as fi recunoscut vinovatia", a spus Olguta Vasilescu la Antena 3, potrivit dcnews.ro, citat deEVZ.

Pe cine vad la guvernare, din toamna, Basescu si Tariceanu.Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca seful statului va incerca sa formeze un guvern de larga coalitie dupa alegerile parlamentare, in timp ce Traian Basescu merge tot pe varianta unui Guvern PSD-PNL, PMP fiind principalul partid de opozitie. "Am spus cu ceva vreme in urma ca planurile pe care va incerca presedintele sa le promoveze, se invart in jurul ideii de a forma un guvern de mare coalitie PSD-PNL, in asa fel incat sa isi aduca partidul la putere. Avand in vedere rezultatele la alegerile locale este probabil ca acest plan sa fie greu pus in aplicare. Sigur, una dintre incercarile care se face din ce in ce mai evident e eliminarea de pe scena politica a anumitor lideri politici care au curajul sa-l critice pe Iohannis", a declarat Tariceanu, la Antena 3. La randul sau, fostul presedinte Traian Basescu a afirmat, la Romania TV, ca, dupa locale, PSD si PNL vor reface USL si vor prelua guvernarea, potrivitAdevarul.