Craciunul aduce un moment de respiro pentru ministrul transporturilor, Ludovic Orban, si le ofera un ragaz de gandire anchetatorilor si familiei Todean.

Accidentul rutier produs de Ludovic Orban, ministrul transporturilor, ar trebui sa se clarifice, in cel mai fericit caz, dupa Craciun, daca nu chiar dupa Revelion. Asta in conditiile in care procurorii care investigheaza acest caz au intrat in vacanta de Sarbatori inainte sa reuseasca sa dea un verdict.

JUSTITIA. De altfel, aceasta ancheta a inceput abia la mijlocul saptamanii trecute, cand procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului General, condusa de Marius Iacob, i-au cerut conducerii Politiei Rutiere toate informatiile legate de accident si au deschis un dosar penal, aflat, deocamdata, in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale. Ei au decis sa se autosesizeze in acest caz pe baza informatiilor din presa, care au indicat ca Ludovic Orban a lovit cu masina o adolescenta de 15 ani, desi atat ministrul, cat si familia presupusei victime neaga aceasta ipoteza.

Practic, procurorii au avut la dispozitie doar trei zile, de miercuri pana vineri, pentru a descoperi cine minte si cine spune adevarul cu privire la acest accident. In acest rastimp, ei l-au audiat de doua ori pe Gavril Todean, tatal presupusei victime a lui Orban. La Parchet au mai fost chemate cateva persoane care ar fi fost de fata la evenimentul rutier in care a fost implicat ministrul transporturilor.

Todean sustine sus si tare ca Simona a alunecat pe gheata

FAMILIA. In declaratiile pe care le-a dat anchetatorilor, Todean a negat ca fiica sa ar fi fost lovita de masina lui Orban. El a prezentat o alta versiune a evenimentelor, cum ca adolescenta ar fi alunecat de fapt pe gheata, in fata casei, cu 5-10 minute inainte ca, la cativa metri distanta, sa se produca accidentul.

Totusi, posibilitatea ca o astfel de coincidenta sa fi avut loc este contrazisa de martorul care a sunat imediat dupa accident la 112 si a anuntat ca fata a fost lovita de masina chiar pe trecerea de pietoni. De altfel, versiunea acestuia este sustinuta atat de politistul care a luat legatura cu victima, la cateva ore dupa accident, cat si de apropiatii familiei Todean.

Integral in EvZ