Surse: Augustin Zegrean nu se va afla pe listele PNL la alegerile parlamentare.Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean nu se va afla pe listele liberalilor la alegerile parlamentare, a decis, marti, conducerea PNL, potrivit unor surse politice, citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, in comisia de unificare s-a discutat despre posibilitatea ca Zegrean sa fie pe listele PNL, dar s-a considerat ca acesta nu are cum sa candideze din partea partidului din moment ce nu este membru. Pe de alta parte, surse liberale au declarat, pentru Mediafax, ca motivul pentru care PNL ar fi decis sa nu sustina participarea lui Zegrean ar fi ca acesta a ramas cu o eticheta foarte puternica legata de Traian Basescu. Tot marti, liderul PNL Alina Gorghiu a afirmat ca decizia liberalilor vine ca urmare a faptului ca fostul presedinte al CCR nu este membru al PNL, astfel ca nu are cum sa devina parlamentar al acestui partid. ￯Ideea este foarte simpla, dar sa stiti ca a fost un subiect cu totul si cu totul marginal in Biroul Politic domnul Zegrean. (...) Eu am spus ca orice om care are experienta la Curtea Constitutionala are o plusvaloare la Comisia juridica, accentul pe care am vrut sa-l pun a fost pe specializarea oamenilor care intra noi in comisii. Acum, daca luati un interviu la cel de la Comisia juridica s-ar putea sa constatati ca este medic, daca va duceti la Comisia de agricultura o sa vedeti ca este inginer si tot asa", informeazaRomania Libera.

Nicusor Dan, la Adevarul Live: Un guvern PSD-PNL ar fi cel mai prost scenariu dupa alegerile din decembrie.Presedintele Uniunea Salvati Romania (USR), Nicusor Dan, a vorbit, marti, la Adevarul Live, despre obiectivul partidului la alegerile parlamentare, despre politica de alianta a USR pentru formarea Guvernului si extinderea formatiunii in toata tara. Principalele declaratii ale liderului USR, Nicusor Dan despre ultimele sondaje si filialele din tara: Avem in lucru un sondaj care o sa iasa dupa 22 septembrie. Intuitiv, sondajul e aproape de adevar. Noi am pornit e pe la 2%. Tinta noastra de 10% la alegerile din decembrie e una realista. In ceea ce priveste filialele, ieri am avut un Birou National si am aprobat infiintarea a cinci filiale. In prezent, avem constituite filiale in Prahova, Brasov Cluj, Galati, Constanta, Suceava. Saptamana viitoare vor mai fi infiintate inca sapte-opt. Pana la sfarsitul lunii vrem sa definitivam constituirea de filiale. Oricum, aceste filiale sunt disproportionate ca numar de membri. In luna august am mers in mai multe localitati si toata lumea ma intreba cine va fi liderul local. Despre intentia de vot de 5% data USR in ultimul sondaj Avangarde: Ne asteptam si e foarte importanta activitatea noastra din consilii. Vrem sa mentinem scorul de 25% in Bucuresti. Ne astaptam ca in filialele mari sa obtinem scoruri de 15%, iar in rest, speram ca prin internet, prin televiziune, atat cat se poate, sa transmitem mesajul iar lumea sa ne voteze, potrivitAdevarul.

Confesiunile unui fost presedinte. De ce NU mai lua Traian Basescu oameni de afaceri in deplasarile externe din cel de-al doilea sau mandat.Fostul presedinte al Romaniei - l-am numit pe Traian Basescu - a explicat marti seara, la B1 TV, de ce nu mai lua oameni de afaceri in deplasarile externe desfasurate in timpul celui de-al doilea sau mandat. "In al doilea meu mandat, nu am luat cu mine in deplasari externe oameni de afaceri. De ce? Pentru ca m-am fript de cateva ori in primul mandat. Incepusera campaniile in tara: uite, Basescu l-a luat cu el in strainatate pe ala despre care noi am scris ca a facut cutare si cutare, ca a facut frauda. Si dupa campanii de genul asta, imaginea mea avea de suferit. Ulterior, am hotarat sa nu mai iau oameni de faceri cu mine pentru a nu strica astfel de vizite politice. Francois Hollande a venit insotit de oameni de afaceri. Vedeti dumneavoastra, Franta nu are vocatia distrugerii (...) Sa stiti ca peste tot in lumea civilizata oamenii de afaceri sustin economiile nationale (...) In principiu, oamenii politici trebuie sa ajute firmele romanesti", a explicat Traian Basescu, citat deEVZ.

Seful ANI acuza Parlamentul ca blocheaza un proiect care putea preveni sute de fraude cu bani publici.Seful Agentiei Nationale de Integritate, Bogdan Stan, a declarat intr-un interviu pentru Digi 24 ca Parlamentul blocheaza implementarea sistemul PREVENT, care a costat peste sapte milioane de euro si a fost realizat cu bani europeni. El a precizat ca acest sistem poate detecta in timp real conflictul de interese in achizitiile publice si a fost proiectat sa ii avertizeze pe primari si functionari sa nu mearga mai departe atunci cand sunt pe punctul de a incalca legea acordand contracte cu dedicatie. In final, daca oficialii preveniti nu tin cont de semnalele date de PREVENT, sistemul va alerta Agentia Nationala de Integritate in clipa in care respectivii isi pun semnatura pe achizitia cu probleme. De aici incolo, ANI deschide dosar si urmeaza o cascada intreaga de investigatii administrative si penale. Desi testat si gata oricand de implementare, sistemul PREVENT nu poate fi folosit intrucat un proiect de lege trecut tacit de Camera Deputatilor nu a fost aprobat inca de Senat, anuntaRomania Libera.

Inedit. Care este partidul recent infiintat si care nu vrea puterea in Romania? Detalii si obiective in premiera.In ciuda opiniilor populare care indica faptul ca politicienii se gandesc mai mult la binele lor decat la cel al celor care i-au ales, pe scena politica autohtona a aparut recent o formatiune cu obiective nobile. Conform fermierulargesean.ro, inginerul horticultor Gheorghe Lazar, de la Costesti, a infiintat un partid destinat fermierilor si care are sediul in Pitesti. Cu patru membri fondatori Partidul Agricultorilor Romani doreste "salvarea satului romanesc de la disparitie", "cooperative pentru a putea infiinta locuri de munca in mediul rural" si "un fel de mica urbanizare si eficientizare a mediului rural". "Nu vrem sa fim un partid care sa conduca Romania, nu suntem avizi de putere. Suntem un partid de nisa, vrem sa mergem numai pe tronsonul agriculturii! Reprezentam interesele agricultorilor si avem ca principala dorinta si principal scop sa ajungem sa realizam hrana de buna calitate pe care sa o aducem in orase astfel ca cei ce traiesc aici sa vada ca noi, romanii putem produce hrana de buna calitate", a declarat Gheorghe Lazar, citat deEVZ.

.