Ministrul Educatiei: E inacceptabil ca cineva sa poata renunta la titlul de doctor fara explicatii. Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat, referitor la initiativa legislativa aflata in Camera Deputatilor, prin care o persoana poate renunta la titlul de doctor, ca este inacceptabil ca cineva sa poata renunta la titlul de doctor fara a da explicatii. "Va fi un capitol rusinos in istoria parlamentarismului din Romania si pentru universitatile din Romania. Este inacceptabil ca cineva sa poata renunta la un astfel de titlu fara sa poata da niciun fel de explicatie si fara sa recunoasca, daca este cazul, ca a facut o greseala morala. Cu siguranta poate fi considerata o amnistiere a hotiei intelectuale", a declarat Mircea Dumitru, duminica, citata de Gandul.

PoliticFoto: Colaj foto

Vlad Voiculescu: Minciunile emise astazi de Liviu Dragnea in Parlament sunt tare gogonate; nu sunt intimidat de calomnii. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a replicat, luni, presedintelui PSD, Liviu Dragnea, care i-a reprosat, in plenul Parlamentului, ca intarzie adoptarea unui ordin care ar permite micsorarea pretului medicamentelor, ministrul sustinand ca o masura pripita in domeniu ar incuraja exportul medicamentelor, iar Dragnea, fie deliberat, fie din ignoranta face lobby distribuitorilor de medicamente care au castiguri apreciabil din exporturi, scrie Adevarul.

Liviu Dragnea l-a criticat pe premier ca vorbeste "limba tehnocratilor". Dacian Ciolos: Nu vorbesc si nici nu vreau sa invat limba romana a demagogiei, a populismului. "Constat ca ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astazi nu reprezinta situatia reala, nu reprezinta realitatea. Si pe mine si pe colegii mei si pe romani ii ingrijoreaza foarte mult. Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui sa intelegem ca Romania isi continua cresterea sanatoasa, imprimata de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu intelegem asta pentru ca astazi, domnul Ciolos nu a vorbit in limba romana, a vorbit limba tehnocratilor, o limba care suna strain si este o limba care este rupta de realitate (...) Practic astazi am aflat, ca si dumneavoastra, ca timp de un an de zile nu a facut nimic, nu a facut nimic bun. Pentru ca am spus de limba tehnocratilor, vreau sa va traduc. Cand spun crestere economica, romanii inteleg mai multi bani in buzunare", a spus Liviu Dragnea, in Parlament, citat de Romania Libera.

Ministrii Palmer si Tudorache detin locuinte RA APPS, dar platesc chiria la nivelul pietei si toate utilitatile. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, luni, ca ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer, si ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, detin locuinte de la RA APPS, dar isi platesc chiria la nivelul pietei, precum si toate utilitatile. Intrebat de ce au primit locuinte de la RAAPPS in conditiile in care ambii detin locuinte in Bucuresti, Iolu a raspuns ca, "din cate stie", acestea au fost date in comodat. "Ei nu locuiau in Bucuresti si au fost date in comodat catre alte persoane si nu aveau unde sa locuiasca datorita acestui lucru, potrivit EVZ.

"Europenismul" exemplar al liderilor de la Bucuresti. Inaintea plecarii la reuniunea informala a Consiliului European de la Bratislava, presedintele Klaus Iohannis a afisat o pozitie identica cu cea a presdintelui Comisiei, Jean-Claude Juncker. Presedintele, Klaus Iohannis, a sustinut inaintea plecarii la Bratislava o scurta declaratie de presa. Am inteles ca, din punctul sau de vedere, o mare problema este ca unii lideri nationali sunt duplicitari si critica Europa, in loc sa se integreze fara prea multe comentarii, scrie Deutsche Welle.

Reactia presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce Gabriel Oprea a scapat de urmarirea penala: Intr-un stat de drept nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege. "Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, este profund dezamagit de ceea ce s-a intamplat astazi in Parlament. Presedintele subliniaza din nou ceea ce a spus de multe ori - politicieni care blocheaza actul de justitie nu se vor bucura niciodata de respectul si increderea cetatenilor. Prin votul de astazi, o parte din senatori a demonstrat, din nou, ca nu s-a inteles nici pana acum faptul ca vinovatia sau nevinovatia unui om nu este stabilita de un vot in plen, ci de o instanta de judecata. Intr-un stat de drept nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege!", a declarat purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, citata de Romania Libera.