Presedintele PMP Traian Basescu s-a intalnit ieri dupa-amiaza cu fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, la Oprea acasa, relateaza Adevarul citand surse politice. Contactat de Adevarul, Basescu n-a negat informatia, insa a declarat: "Sursele dumneavostra va spun niste barfe".

Traian BasescuFoto: Hotnews

Informatia vine in contextul in care fostul presedinte i-a luat apararea lui Gabriel Oprea la Romania TV, spunand ca Oprea este "primul pasager de pe bancheta din spate acuzat de omor din culpa".

"Este de remarcat la doamna Kovesi mesajul politic. A fost o mare capcana si o mare prostie. In capcana a picat Gabriel Oprea" a mai spus Basescu miercuri seara.

In acelasi timp, Oprea se afla la Antena 3, unde a declarat: "Am simtit ca sunt o tinta politica. Dupa tragicul accident, s-a cerut demisia mea si a Guvernului in mod politic. Este greu - si eu am familie - sa fii acuzat permanent, cand tu te simti nevinovat. Ca om m-am simtit hartuit ingrozitor".

Surse parlamentare au declarat pentru Adevarul ca Gabriel Oprea, desi sustine ca se va retrage din politica, negociaza cu Traian Basescu un loc pe liste la alegerile parlamentare, tocmai pentru a-si pastra imunitatea si dupa decembrie 2016.

Intrebat de Adevarul, Basescu n-a respins ipoteza. "Gabriel Oprea a demisionat de cateva luni din UNPR. La revedere!" a spus Basescu.