Ponta: Basescu este exact Victor Frankestein. Deputatul Victor Ponta comenteaza, pe Facebook, punerea Ioanei Basescu sub control judiciar de catre DNA, spunand ca fostul presedinte "este exact Victor Frankestein", referindu-se la personajul din romanul lui Mary Shelley, in care doctorul Frankestein este ucis de monstrul pe care el l-a creat, si facand aluzie la afirmatiile lui Basescu despre cum el a intarit justitia independenta in Romania. "Traian Basescu este exact Victor Frankenstein din romanul faimos scris acum 200 de ani. Daca nu l-a citit la timpul potrivit sau daca a crezut in mod naiv ca el va avea alta soarta e doar problema lui, acum se jeluieste degeba", scrie Ponta, citat de Adevarul.

Politic showFoto: Colaj foto

Cate o fotografie langa tricolor si o inregistrare intonand imnul, conditie pentru candidatura la alegerile locale. O fotografie langa tricolor si o inregistrare cu recitarea sau intonarea a cel putin unei strofe din imnul national. Acestea sunt cele doua criterii pe care senatorul PSD Ovidiu Dontu vrea sa le adauge in procesul de selectie a candidatilor pentru primarii sau pentru functia de consilieri judeteni sau locali. Social-democratul a inaintat o propunere legslativa prin care cere ca, odata cu depunerea candidaturilor, politicienii sa-si dovedeasca "atasamentul" fata de tara prin prezentarea unor astfel de dovezi si da exemplul Republicii Moldova, acolo unde, la depunerea juramantului, ministrii -se apleaca in fata drapelului national si il saruta", informeaza Gandul.

Parlamutantul genetic roman. In mai putin de o saptamana, Parlamentul Romaniei a generat urmatoarele stiri: in Comisia de invatamant a deputatilor s-a intocmit un document care continea o semnatura falsificata; o decizie a Consiliului Uniunii Europene nu a fost ratificata din cauza chiulului parlamentarilor; Gabriel Oprea a fost salvat, prin vot, de urmarirea penala in cazul mortii politistului Bogdan Gigina; un condamnat penal, seful PSD, i-a dat cu tifla unui premier fara dosare penale, dar cu functia de comisar european in CV; pentru un deputat, Petre Roman, care si-a pierdut mandatul in urma unui dosar de incompatibilitate al ANI, se voteaza sa fie readus in Legislativ. In toate cazurile de mai sus avem de-a face cu o filosofie de viata tipic mafiota: famiglia te apara de justitie, clanul iti asigura protectie, indiferent de context, de mijloacele folosite, de opinia majoritara a societatii, de norme de bun-simt, de reguli elementare ale functionarii unui stat care a depasit feudalismul, potrivit Romania Libera.

PSD promite 10.000 de start-up-uri. Un numar de 10.000 de start-up-uri vor fi finantate, incepand de anul viitor, prin Programul National de Dezvoltare Antreprenoriala (PNDA), daca PSD va ajunge la guvernare, a promis presedintele partidului, Liviu Dragnea. ' Cum facem acest lucru? O schema de ajutor din partea statului pentru start-up-uri. Se va acorda o suma de pana la 200.000 de lei pe proiect si va exista o finantare pentru 10.000 de start-up-uri', a declarat Dragnea. Potrivit acestuia, in cadrul Programului National de Dezvoltare Antreprenoriala (PNDA) se vor atinge cinci obiective. 'Un SRL gratuit, un leu capital social, o zi pentru infiintarea firmei, o semnatura electronica gratuita si un cont bancar gratuit. Alocarea financiara pentru aceste proiecte va fi realizata in baza unui punctaj stabilit in functie de contributia proiectului la dezvoltarea zonei, la cresterea numarului de locuri de munca, in functie de domeniul in care se va aplica. Ulterior, va fi o procedura foarte simpla si transparenta de aprobare a acestor proiecte', a mentionat Dragnea, citat de EVZ.

Basescu sare in apararea lui Oprea: "primul pasager acuzat de omor". Traian Basescu a declarat, miercuri, ca Gabriel Oprea este primul pasager acuzat de omor pentru un accident auto, afirmand ca votul Senatului i-a facut un mare deserviciu lui Oprea si a fost o capcana in care a picat si PSD intrucat va fi folosit in campanie pe modelul "coruptia ucide". "Trebuie sa spun cu toata lipsa de simpatie pe care o am de o buna bucata de vreme pentru Gabriel Oprea, chiar daca am apreciat sprijinul pe care mi l-a dat sa mentin guvernul Boc, trebuie sa va spun ca este primul pasager intr-un accident auto care este acuzat de omor. El era pasager, nu era conducator. Era totusi pe bancheta din spate. (...)", a declarat liderul PMP, Traian Basescu, citat de Gandul.

Mafia transpartinica iese la suprafata. Cum au ajuns vechii rivali din politica sa se apere unii pe altii. Traian Basescu, Elena Udrea, Victor Ponta, Sebastian Ghita si Gabriel Oprea. In aparenta rivali, in realitate prieteni. O prietenie scoasa la suprafata de sunetul catuselor. In ultimii ani, lupta politica s-a dat, cel putin la nivel de discurs, intre doua mari tabere: Traian Basescu si Elena Udrea, pe de o parte, Victor Ponta si Sebastian Ghita, de cealalta parte. Balanta era inclinata de Gabriel Oprea, fie spre Cotroceni, in timpul guvernelor Boc si MRU, fie inspre Palatul Victoria- in timpul Guvernelor Ponta. Insa, realitatea a fost cu totul alta: cele doua tabere doar mimau razboiul, de ochii oamenilor,, in timp ce pe sub masa isi strangeau mainile, pentru bunul mers al afacerilor, dupa cum arata rechizitoriile DNA, noteaza Adevarul.